Mrtví v rodině

Mrtví v rodině https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212488/mid_prava-krev-212488.jpg 4 202 18

Pravá krev série

< 10. díl >

Sookie Stackhouseová se po válce víl, ve které utrpěla vážná zranění a ztratila své blízké přátele, cítí nešťastná a kypí v ní zlost. Jediným světlým bodem v jejím životě je láska k upírovi Ericu Northmanovi. T

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Dead in the Family , 2010


více info...

Přidat komentář

Zuzka_Zuu
10.08.2022 5 z 5

Další parádní díl a zase ty ztráty. Sookie se seznámí s Ericovým stvořitelem a dojde na finální objasnění v oblasti vílích věcí. Sookie a Eric, ach jak dlouho jsem na tohle čekala, jejich vztah se vyvíjí a utváří. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, všechny se čtou samy, jen a jen doporučuji

Gabux
15.06.2022 5 z 5

#rereading

V tomto díle se seznámíme s několika novými postavami. A můžu vám zaručit, že většina z nich nebude příjemná společnost.

Bill se v tomto díle začíná zase stálost důležitou postavou a celá jedna linka příběhu bude celá o něm.

Dostaneme se opět o něco blíže vílám. Poznáme více Clauda a určitě vás svých chováním překvapí a vzbudí ve vás podezření. A nezapomínejme na Dermota.

Mě osobně velmi potěšila nová postava dítěte. Hunter. Je to neobyčejné dítě.

Vývoj Jasona je úžasný. Už to není ten arogantní hlupák z prvních dílů. Začíná se chovat jako bratr.

Bohužel mám ale pocit, že mezi Ericem a Sookie to víc jiskřilo, když ještě nebyli spolu.
A zapamatujte si poslední větu Ericova stvořitele. Je důležitá.


ludek.n
09.09.2019 3 z 5

Mrtví v rodině mi asi nejvíc připomínají chození okolo horké kaše. Pořád čekáte, že už se konečně něco začne dít, že přijde nějaká myšlenka či nápad, které celé to vyprávění rozsvítí a ono kde nic tu nic. Než se nadějete, je tu konec a vy se divíte, o čem to vlastně bylo a kam se poděl nějaký ten příběh. Charlaine Harrisová přešlapuje na místě a recykluje minulost. Bohužel se jí nedaří vykřesat z ní alespoň maličkou jiskru a všichni ti mrtví tak působí samoúčelně a nesmyslně. Přitom začátek byl více než nadějný: ztýraná Sookie, prahnoucí po pomstě, kající se Eric Northman, zlidštěný samaritánský Claude Crane, všechno psychologie, útočící na city a slzy jako hrachy, koulející se po tvářích… jenže bum, bác a nic. Zcela promrhaná příležitost. Z pomsty se stalo upachtěné honění se za vlastním ocasem a šílenství posledního carského Romanovce se mi jeví jako schizoidní náhražka z výprodeje, která nezapadla na své místo, protože v Sookiině příběhu žádné místo nikdy neměla. Toto násilné roubování se prostě neujalo a zůstává nezodpovězenou otázkou, proč po něm autorka vůbec sáhla.

Mark.
10.05.2018 5 z 5

Některé postavy mi lezou krkem a mnohé úseky mne štvaly. Ale celkově mne série baví a nezapadá do stereotypu.

Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Nenudila jsem se

Leona91
11.11.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila hlavně jsem doslova zhltla pasáže s malým Hunterem, byl kouzelny a to jeho jsem král kacenek

Richie1
30.10.2017 3 z 5

Díl, který nijak nevybočuje z celé série. Příběh je okořeněn Ericovými předky, dozvíme se také více o rodině upíra Billa a dále pokračují problémy s vílami a s vlkodlaky - ale Sookie vždy nějak dokáže najít optimální řešení. I v tomto dílu dojde k rozuzlení až v samotném závěru, který je jako obvykle napínavější než většina předchozí části knihy. 70%

renefer
25.09.2017 5 z 5

Tuhle sérii čtu tak rychle, že nemám čas ani psát komentáře. Jedno vím ale jistě, nemám ráda Erica s jeho "Milenko moje", spíš bych brala Alcida...

Sarfias
13.08.2017 5 z 5

Opět jeden díl, co svým obsahem potěšil. Zajímavě se nám ty dějové linie zamotavají a já jsem zvědavá, co se ze Sookie nakonec stane!

Majdule
25.02.2017 4 z 5

Tenhle díl ukončí několik dějových linek a hodně se věnuje peripetiím vztahu Sookie a Erica. Autorce se daří držet napětí a zábavu ve všech pokračováních. Navíc se její knihou čtou lehce jako peříčko.

Adriana21
09.02.2017 3 z 5

Díl mě celkem bavil, jen mi neskutečně lezli na nervy Ocela a Alexej, takže jsem ráda, že skončili tak, jak skončili :D
Docela mě taky překvapil Claude, že se dokázal chovat jinak než jen jako vůl :)

ajla5
22.09.2016 5 z 5

Velmi smutný díl. Po všechny předchozí díly postavy v knihách provází smrt, strach a intriky. V tomto díle se spirála děsu hrozivě roztočila a nasála všechny, aby je nakonec vyplivla roztřesené, vyděšené, některé pološílené a mrtvé. Děsím se toho, co je čeká dál. Pokud bych byla postavou v tomto díle, jen bych stála se zaťatými pěstmi, pevně zavřenýma očima , s velice zrychleným dechem bych naslouchala sebemenšímu šustnutí, připravená na boj nebo útěk. Ale Sookie je mnohem statečnější než já. Díky bohu. Takže poslední dva odstavce v knize mne naplňují nadějí....

kristyna4414
28.05.2016 3 z 5

Pro mě slabší než předchozí díly. Hlavní linka se stvořitelem Erica mě vůbec nebavila, respektive charaktery Ocelly a Alexeje. Teprve posledních 30 stran mě víc zaujalo.

Mruskulka
20.11.2015 5 z 5

Opět skvělý díl :-) Už teď se nemůžu dočkat dalšího. Nebylo vysvětleno, jak nakonec dopadl Bill se svou upíří sestrou a já jsem děsně zvědavá.

Dandulka
28.04.2012 5 z 5

Konec byl vážně strhující!!!!!Těším se na další díl!

May
05.11.2011 5 z 5

V tomto díle není žádná válka a celkový děj knihy má poklidnější ráz. Zdá se, že Sookie si konečně vybrala svého muže, no minimálně do dalšího dílu tomu tak jistě je :-). Pro mě velmi příjemné čtení, pár mrtvol se najde, ale kniha je méně dramatická než předchozí díly.

trpaslyk
04.11.2011 2 z 5

Pro mě jednoznačně nejmíň zajímavá kniha z celé série. Je rozvleklá, od začátku do konce se to jenom zauzlovává, ale nikdy nepřijde vygradování, prostě se to tak nějak „rozplizne“ a najednou se všechno jako zázrakem samo a snadno vyřeší. Opravdu divné, úplně jiné než ostatní díly. Snad budou další díly lepší.

Senza Jenka
31.10.2011 3 z 5

Asi lepší, než předchozí díl, ale ta záležitost s Ocellou byla dost zmatená. Opět nějaké ty mrtvoly. Ze Sookie se stává pěkný drsoň (není divu - po tom, co ji autorka nechala prožít už bych si ve cvokárně slintala na pentli). A někteří příbuzní nám tak úplně neodešli. Ta věc s Colmanem a s Alexejem byla dost smutná :o(
Pěkná obálka.