Mrtví odcházejí

Mrtví odcházejí https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84418/bmid_mrtvi-odchazeji-zYV-84418.jpg 4 212 17

Pravá krev série

< 9. díl >

Lidé v Bon Temps, s výjimkou Sookie Stackhouseové, toho mnoho o upírech nevědí. A vůbec nic nevědí o vlkodlacích. Aspoň dosud. Avšak nadpřirozené bytosti se rozhodly odhalit obyčejnému světu svou existenci. Všechno klape až do chvíle, kdy je jedna z nich nalezena zmučená blízko baru, v němž Sookie pracuje. Sookie má obavy, že místní lidé nejsou až tak tolerantní, a rozhodne se vraha odhalit, ať má jakoukoli podobu. Při svém pátrání však zjišťuje, že odjinud hrozí daleko větší nebezpečí, a že v nadcházející válce bude asi jen bezvýznamným pěšákem.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dead and Gone , 2009


více info...

Přidat komentář

NicaCola
01.02.2024 5 z 5

Tenhle díl mi utekl strašně rychle.. hodně se tady toho stalo a hlavně... hlavně jsem se dočkala konečně!! E+S

Zuzka_Zuu
06.08.2022 5 z 5

Ufff, tenhle díl je plný zvratů, novinek a přiznání. Nechybí ani ztráty hlavních postav. Opět je rozvíjen vztah Mezi Sookie a Ericem. Na konci knihy jsem chvíli zůstala jen tak sedět a vstřebávala nové informace. Co se týče seriálu v porovnání s knihami, tahle kniha šla dost okolo kolem seriálu. Jsem zvědavá na další díl


Gabux
15.06.2022 4 z 5

#rereading

V tomto díle se toho vlastně stane hrozně moc. Pokusím se vyhnout přímým spoilerům.

Je tu větší seznámení s tou negativní stránkou víl. Jejich válka přinese spoustu obětí. Některé z nich mě mrzí doteď. A nebudou to jediné oběti v této knize. Měňavci a vlkodlaci se odhodlají prozradit světu a to celé velmi ovlivní další vývoj příběhu i v dalších knihách. Podle mě se jim hlavně ulevilo, že už v nemocnicích nemusí nic předstírat!
Ale hlavně… Hlavně se tu naprosto odkope jedna postava. Nepřekvapí vás to. Ale rozhodně vás to znechutí.

Za mě fajn díl, který se čte naprosto sám.

ludek.n
06.09.2019 3 z 5

Mrtví odcházejí jsou v rámci série tak trochu úkrok stranou a zpátky. Charlaine Harrisová se snaží udržet styl našlápnutých dobrodružství z předchozích knih a současně vrátit do děje romantickou linku a trochu toho sexuálního harašení. Bohužel v obou případech se jí to daří jen napůl. Sookiin vztah s jejími milenci, ať už současnými nebo minulými, je nadále nejednoznačný a akční linie, zastupovaná zde válkou se světem víl, se uchyluje k až téměř sadomasochistickým výlevům, aniž by přitom nabízela příběh, který by tuto brutalitu ospravedlnil. Výsledkem je guláš, který je sladký i ostrý současně, a jak něco takového chutná si asi každý dokáže představit sám. Zamrzí to o to víc, že o světě víl se nedozvíme vůbec nic podstatného a postavy, které se z něj vyřítí, jsou nakreslené obyčejnou tužkou bez jakékoli přípravy a podkladu. Dřív než se s nimi můžeme seznámit, mizí ve víru událostí, které však člověka nestrhnou s sebou, ale jen plytce doplynou k závěrečnému finále.

Merlinit
18.07.2018 3 z 5

Fantasy není právě můj žánr a ani tahle kniha mne nepřesvědčila. Jediné, co na příběhu skutečně mohu ocenit, je imaginace autorky.

Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Další super kniha

renefer
13.09.2017 4 z 5

Odhalení vlkodlaků je mazec, stejně jako válka víl na konci knihy. Líbí se mi, že autorka se nebojí nechat zemřít i důležité postavy v knize, takže jejich místo mohou zaujmout nové. Tohle moc autorů neumí, k jejich škodě...

Sarfias
04.08.2017 5 z 5

Pozor, budou zde možná trochu spoily.
Každopádně.. kniha opět přinesla to, co jsem od ní čekala - nenáročné čtení, které potěší o horkých letních dnech. Je mi jen trochu líto Nialla a také Claudine, protože se s nimi již možná delší dobu nesetkáme. Bill by teď rozhodně měl začít kout železo, dokud je žhavé. Zdá se, že je mu Sookie maličko nakloněna po tom ,co ji zachránil život. Ale na druhou stránku..její vtah s Ericem je více, než zajímavý. Má to holka složité! Musím říct, že i když nemám moc v lásce knihy, kde se řeší milostný trojúhelník, tak tady mi to tak nějak nevadí a přijde mi to docela nenásilně podané. Možná proto, že milostný trojúhelník není tak cpaný do popředí, že v jednotlivých dílech zatím vždy šlo o něco víc, o něco podstatnějšího. Doufejme, že se to tak ani dál nezmění.

Richie1
27.05.2017 3 z 5

Tento díl se z velké části věnuje dalším nadpřirozeným bytostem Sookiina světa - vílám. A to kupodivu ne zrovna lichotivě - válka mezi vílími princi zasáhne i do života Sookie, jak jinak. Sookie se navíc dozvídá důležité okolnosti z historie svých předků. První polovina knihy je méně akční, druhá polovina už více a závěr je docela napínavý. 70%

Majdule
14.02.2017 4 z 5

Vílí války, pouto krve, spousta akce. Prima díl, kde my fanynky vzdycháme nadšením, protože "Eric". A to je asi to hlavní, jinak už klasika jakou známe.

Adriana21
06.02.2017 3 z 5

Zajímavý díl, ve kterém se toho opravdu hodně událo. Odhalení vlkodlaků... vražda, pokus o vraždu, válka...
Ale hlavně Sooki a Eric spolu :D
Jsem zvědavá, jak to s nimi bude pokračovat dále.
Jen je mi strašně líto Traye :( měla jsem ho ráda.

Mruskulka
06.11.2015 4 z 5

Od této knížky jsem čekala více. Sice se měňavci přiznali, že existují, ale jak se s tím lidé sžili autorka nepíše. Snad to bude rozvedeno v další knize. Tento díl byl hlavně i vílách a čekala jsem, že válka mezi nimi bude rozvedena, toho jsem se taky nedočkala. Nějaký pořádný děj se odehrál až na konci knihy a i to autorka odflákla. Přesto byla kniha čtivá a nemohla jsem se od ní odtrhnout :-)

77fifi
29.10.2015 5 z 5

napínavé---- co dodat další v řadě super čtení :-)

Samira
05.03.2014 5 z 5

Celkově se mi díl moc líbil. Hodně Erica, ale hlavně poměrně děsivé víly, které byly překvapivě skvělé záporné postavy, kniha byla hodně napínavá.

ttinecka
09.08.2013 3 z 5

Kniha je čtivá, ale psána poněkud věcným, fádním tónem, téměř žádné emoce. Něco se děje až téměř na konci, kdy příběh alespoň někam spěje. Několik předchozích dílů jsem četla v originále, český překlad mi přijde slabší.

Dandulka
30.04.2012 5 z 5

I když tuhle sérii čtu na přeskáčku, moc se mi líbí.Dlouho se mi do ní nechtělo, ale teď mě moc baví.....

kamise
07.10.2011 4 z 5

Já jsem spokojená, už od začátku bylo jasné, že tahle série je "naprostá šílenost", ale skvělá "šílenost" a bezvadná oddechovka. Na Sookie se opět řítí jedna katastrofa za druhou, řada mrtvých utěšeně narůstá a Bill s Erikem dělají co můžou, ale nestíhají.... Ke konci jsem se už od knihy nemohla odtrhnout. Nehledejte v tom logiku a řád, ale vychutnejte si "Pravou krev", nejlépe za tmy, se sklenkou červeného vína a bezvadnou hudbou z některého ze soundtracků "True blood". Opravdu se těším, až si někdy o prázdninách přečtu všechny díly najednou. A rozhodně doporučuji i skvělý seriál.