Smrtelná odplata

Smrtelná odplata https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93367/mid_smrtelna-odplata-PGy-93367.jpg 4 186 10

Pravá krev série

< 11. díl >

Se svým talentem pro vyhledávání potíží se Sookie nutně musí stát svědkem bombového útoku na bar U Merlotta, v němž pracuje. O Samovi Merlottovi je známo, že je dvojí povahy, a proto podezření z útoku okamžitě padne na protivníky měňavců. Sookie má jiné podezření, ale její pozornost je upřena na Erica, který plánuje s pomocí svého „dítěte“ Pam zabít vampíra, který je nyní jejich pánem. A tak místo aby se věnovala vyšetřování, je postupně stále hlouběji zatažena do tohoto spiknutí, které se ukáže být daleko komplikovanějším, než se původně zdálo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dead Reckoning , 2011


více info...

Přidat komentář

Zuzka_Zuu
14.08.2022 5 z 5

Tenhle díl konečně objasnil důvod Sookiina daru, což rozhodně oceňuji. Vztah Erica a Sookie se komplikuje a na povrch se dostávají problémy. Všudypřítomný Bill mi už pěkně leze krkem a čekám, kdy udělá nějakou pitomost, aby mohl být se Sookie, mohl by ho člověk nesnášet ještě víc? Pam mi k srdci přirostla v tomhle díla strašně moc, stejně jako Sam. Jsem zvědavá na další díl a na to, jak to všechno vlastně dopadne

Gabux
15.06.2022 5 z 5

#rereading

Převrat v upířím světě bohužel ovlivní i svět našeho oblíbeného Sama, který v tomto díle dostane mnohem větší prostor.
Victor. Postava, kterou budete nesnášet, protože všechno jen komplikuje a dělá naschvály naprosto všem.
Konečně se dozvíme, co znamenala ta poslední věta Ericova stvořitele a můžu vám zaručit, že vás to nepotěší.
Pam je v tomto díle naprostý zlatíčko a rozhodně tuto postavu miluju! Je vidět, že ji na Sookie záleží.
Sookie se konečně zbaví nepřítele, který tu s námi byl už opravdu dlouho, ale nebude to zadarmo. A navíc získá nového. Na druhou stranu najde poslední odkaz od své babičky a pravého dědečka. A je to důležitý dar, který všechno změní.
Vztahy se v tomto díle hodně mění a u některých jasně tušíte, jak to skončí. Jiné vás zase překvapí.

Za mě nadupaný díl, který se mi četl skvěle.


ludek.n
09.09.2019 3 z 5

Charlaine Harrisová šla do sebe a v jedenáctém pokračování Pravé krve opět brnká na strunu akčnějšího děje. Koneckonců už sám název knihy dává jasně najevo, že tentokrát se budou přitahovat šrouby. Milostné eskapády Sookie Stackhouseová jdou proto do pozadí a romantickou linku nahrazují výrazně brutálnější a krvavější epizody, kterými si jako červená nit proplétají výlety do rodové historie. Bohužel právě v těchto výjevech je autorka nepřesvědčivá a Sookiino morální rozhořčení nad pokleskem své babičky Adele je ve světle jejího dobrodružného života tak trochu nepochopitelné. Koketování se světem víl je obecně nejméně povedenou záležitostí, kterou Charlaine Harrisová začlenila do své ságy a vlastně už od prvního seznámení se s vílami mám s jejich pojetím problém a klidně bych jejich vklad do příběhu oželel. Odhlédnu-li od tohoto vílího tápání a mlžení, přináší Smrtelná odplata poctivou dávku dramatického vyprávění, které dokáže rozdivočit EKG křivku.

Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Ještě tam chybí Goblini a Merlin :D Neee je to dobrá kniha a série o Sookie je prostě úžasná :)

Richie1
06.01.2018 4 z 5

O něco lepší díl než předchozí. Přemýšlím, kolik různých pohádkových či jinak fantastických bytotí už v této sérii je. Kromě telepatky Sookie jsou tu upíři, menády, čarodějnice, vlkodlaci, měňavci, víly, démoni ... a teď i elfové. Nakonec možná zjistíme, že lidé jsou vlastně v menšině. :-)
Každopádně i jedenáctý díl bylo příjemné počtení, kdy se hlavní hrdinka kromě asolvování několika obvyklých akčních scén dozvěděla také něco z historie svého rodu. Ještě plno otazníků však zbývá, takže se budu těšit na pokračování. 75%

Sarfias
22.09.2017 5 z 5

Co dodat? Sookie roste, vyvíjí se a jako postava se mi líbí čím dál tím více. Trable s Ericem se daly čekat. Stále v sobě chovám naději, že to dá zpět dohromady s Billem (hehe).

Majdule
28.02.2017 5 z 5

Tenhle díl se mi velmi líbil. Soustředí se hodně na Sookie, že které se stala sebevědomá a silná žena. Není sice úplně smířená s tím, kam jí události v jejím životě zavedly, ale čelí těm změnám s vědomím nevyhnutelnosti. Obdivuji to, jak se staví k věcem, kterým by se nejraději vyhnula, dospělosti, k níž během série vyzrála. Prostě fajn díl.

Adriana21
14.02.2017 3 z 5

No, zajímalo by mě, jak to bude dál s Ericem a Sookie. Jestli problém v ráji vyřeší, nebo ne? No uvidíme, jinak celkem normální díl, nenadchne - neurazí :)

ajla5
28.09.2016 4 z 5

Velice napínavé.

trpaslyk
22.01.2012 4 z 5

Velmi dějově nabitý díl, autorka se v něm vypořádává s několika dříve načatými dějovými liniemi a dopřává jim završení. Zároveň se objevují některé zcela nové informace o životě hlavní hrdinky, které ji samou překvapí. Jako obvykle má příběh rychlý spád a je velmi čtivý.