Pomsta

Pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130058/bmid_pomsta-Vxs-130058.jpg 4 95 30

Sériový vrah, který krutostí překonává všechny ostatní, po letech opět útočí. Existuje sériový vrah, který policejnímu profilerovi Tonymu Hillovi dokáže nahnat strach až do morku kostí. Už pouhé jméno Jacko Vance mrazí všechny, kteří s ním přišli do styku. Do Tonyho života se tento sériový vrah již jednou výrazně zapsal. Sériový vrah, který krutostí překonává všechny ostatní. A teď se Jacko Vance vrací. Ještě vyšinutější a mazanější než dříve, hnán myšlenkami na zničující pomstu Tonymu a vrchní inspektorce Carol Jordanové za roky, které jejich přičiněním strávil ve vězení. Tony netuší, kdy a kde Jacko udeří. Ví jen, že mu nechá pocítit víc strachu než kdy předtím – a že se mu pokusí zničit život způsobem, jaký by si nedokázal představit... Tento děsivý příběh vás plně pohltí, ať už do světa Tonyho Hilla a Carol Jordanové vstupujete poprvé, anebo si myslíte, že jej již dobře znáte.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Retribution , 2011


více info...

Přidat komentář

ludek.n
18.07.2022 4 z 5

Jacko Vance, usvědčený a uvězněný sériový vrah mladých dívek, uniká z Oakworthské věznice a vydává se za pomstou. Chce ztrestat všechny, kdo jsou odpovědní za dvanáct let jeho nuceného strádání. Val McDermidová ještě nikdy nebyla tak nelítostná jako právě tady, v sedmém pokračování osudů psychologa Tony Hilla a vrchní inspektorky Carol Jordanové. Oba jsou cílem Jacka Vanceho, ale musejí se vypořádat nejen s jeho pokřiveným myšlením, ale i s pocitem viny za vlastní minulé činy a rozhodnutí. Ostatní zatím řeší sérii brutálních vražd prostitutek, kteréžto vyšetřování má být labutí písní celého bradfieldského týmu pro závažné zločiny. Děj kupodivu není zběsilý ani hektický, přesto má sílu těžkotonážního bucharu. Docela spolehlivě vás zatluče do podlahy a není před ním úniku. Krev, násilí, zloba jsou hlavními atributy Pomsty. Všechno se rozpadá pod rukama a naděje na lepší zítřek není nikde v dohledu. Deprese na člověka doráží s blížícím se koncem stále silněji a bezprostředněji. Vlastně si ani nedovedu představit, jaké východisko z této neutěšené situace si Val McDermidová zvolí pro pokračování série.

slaska77
12.06.2022 3 z 5

Snad je to jen tím, že jsem nečetla předchozí díly série, snad tím, že detektivky obzvláště s brutálními sériovými vrahy nemusím, nebo mi to jen nesedlo, těžko říct. Četla jsem spíš z donucení, že to chci dočíst, ale tak nějak jsem jen klouzala po povrchu. Nemůžu říct, že by mě něco iritovalo, snad jen v určitý moment ta bezvýchodnost situace Carol, pořád jsem přemýšlela, jestli to opravdu musí být tak brutální. A str. 100: "Byt byl ovšem čistší a uklizenější, než Paula čekala. Vzbuzoval dojem místnosti vybavené dvěma dětmi, které si hrají na vedení domácnosti."


ArwenAragorn
15.02.2022 4 z 5

81%

Po asi čtyřech letech jsem si knížku znovu přečetla. Minule jsem ji hodnotila jako slabší, teď bych klidně dala pět*, protože detektivka se mi moc líbila. Pomalu bych zapomněla, jak autorka dobře píše. A stejně jako v minulém hodnocení mně závěr přišel úsměvný, i když méně pravděpodobný.
Doporučuji!

Martina1805
28.08.2021

tak nevím, mě ty začátky nějak nejdou, ale když se pak začtu, tak nevím kdy knihu odložit super čtení napínavé jako kšandy ale ten konec byl opravdu divný

Irika
26.08.2021 4 z 5

Po nějaké pauze jsem se vrátila k této sérii a líbilo se mi to. Jen konec mi přijde hodně useknutý, jak kdyby najednou autorce docházel papír a potřebovala to tam nahustit. Škoda, jinak super a dám se brzo do dalších dílů.

MíšaS.
03.08.2021 3 z 5

Nemůžu si pomoci, ale ten konec mi přišel "divný" (ohledně vraha a jak to dopadlo).

judith141
28.10.2020 5 z 5

Pomalu dojíždím sérii Tonyho a Carol, čte se dost dobře, napětí nechybí, ale tady mi ten konec připadal až moc rychlý...

ivoiro
01.07.2020 5 z 5

Další skvělá kniha je za mnou. A rychle jdu na další příběh.

moudivlacek
13.12.2019 5 z 5

Velice napínavý a smutný příběh, který se dotkne hodně samotné Carol i Tonyho. Vrah Vance se mstí těm, kteří mají podíl na jeho uvěznění. Carol ale tu bolest v srdci neunese a ve svém žalu "zraní" psychicky Tonyho. Tony si navíc vše bere doslova a je postojem a názory Carol zdrcen. Ani Carolin tým však nemá chvilku klidu před jejich rozpuštěním, dopadení jeho vraha prostitutek je neméně otřesné i v samotném závěru.
Doufám, že Carol si v budoucích dílech uvědomí, co pro ni Tony znamená a co pro ni kdy udělal.

tami1
01.12.2019 4 z 5

Začátek mě moc nebavil, dokonce jsem chtěla knihu odložit. Naštěstí jsem to neudělala. Příběh nabral svižnější tempo, je tam spousta akce a napětí. Závěr byl skvělý. Zajímavé prolínání případu dvou sériových vrahů. Jeden vraždí proto, aby něco získal a druhý pro pomstu.
Určitě si přečtu ještě nějakou jinou knihu z této série.

janina66
22.07.2019 4 z 5

Dobrá detektivka, hezky se čte. Ale mohlo to být o 100stran klidně kratší.

Greenfingers
25.03.2019 5 z 5

Val McDermid patří mezi mé oblíbené spisovatelky a ani v tomto thrilleru mě nezklamala. Další ze série příběhů s dvojicí Carol Jordanová a Tony Hill nabízí slušnou dávku napětí a pro ty bojácnější i nemálo strachu. Kniha se výborně četla, ostatně tak, jako všechny romány autorky.

Yetta
13.11.2017 4 z 5

Dva sérioví vrazi, každý vraždí z jiných pohnutek, každý je jinak zvrácený. Osobně bych byla radši, kdyby každý z nich měl vlastní knihu... Každopádně kniha napínavá od začátku do konce. A ten závěr ... i dobrý člověk někdy narazí na své hranice ...

IvanaB
28.09.2017 5 z 5

Nezklamala, nezklamala. I když až moc chytrý zločinec :-)

ArwenAragorn
26.06.2017 4 z 5

Tahle kniha byla slabší než jiné od autorky. Místy docela nuda. Ale závěr, i když nepředvídatelný a hrozně rychlý, se mně moc líbil, skoro mě rozesmál (na rozdíl od většiny ostatních)..

Kerberos
26.06.2017 4 z 5

Zase dobrý Tony Hill

Zania
25.06.2017 5 z 5

Kniha poutavá z některých pasáží běhal až mráz po zádech. Zklamal pouze konec. Chudák Tony. :(

rodak
19.12.2015 5 z 5

Konec byl logickým vyústěním knihy ani trochu mi nevadil .Super čtení tato série .Občas mám pocit že je lepší než od Deavera jeho Lincoln.

Tomsimas
27.11.2015 3 z 5

Až na ten uspěchaný konec to docela šlo. Netradiční hrdina, který se soustředí spíš na mysl pachatele než na hmatatelné důkazy.

šipek
12.03.2015 3 z 5

Tak jsem se nějak nemohl do této knihy začíst.Hrozně se mi motala jména a závěr nic moc.