Po čem touží vévoda

Po čem touží vévoda https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238393/bmid_po-cem-touzi-vevoda-653bd541b7869.jpg 4 150 18

Vévodovi muži série

1. díl >

V první knize nové řady romantických příběhů z pera Sabriny Jeffries, vycházejících pod souhrnným názvem Vévodovi muži, se nám představuje Maxmilian Cale, vévoda z Lyonsu, který právě dostal tajemný vzkaz o tom, že by se mohl setkat se svým údajně mrtvým starším bratrem, jenž byl jako malý hoch unesen a jehož místo pobytu bylo vypátráno až po jeho tragické smrti v ohni. Při pátrání po autorovi tohoto vzkazu Tristanu Bonnaudovi se vévoda dostane k jeho sestře Lisette, nemanželské dceři vikomta Rathmoora. Protože Tristan není k nalezení, vydávají se ho Maxmilian s Lisette v roli údajných manželů hledat do jeho bytu v Paříži, kde jim s dalším pátráním pomůže jeho bývalý nadřízený a zakladatel francouzské policie Vidocq. Čím delší čas tráví vévoda s Lisette, tím víc je přitahován její krásou, chytrostí i otevřeností. Po překvapivém zjištění, kde se Tristan Bonnaud nachází a jak je to s jeho starším bratrem, si musí vybrat mezi láskou a svým pevným rozhodnutím, že se neožení kvůli údajné rodové chorobě... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

What the Duke Desires , 2013


více info...

Přidat komentář

Marci_Vaj
20.05.2022 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Max se mi tady zamlouval víc, než jak byl trochu popisován ve Výtečnících :) Jsem zvědavá jak povedené budou další příběhy v sérii :)

Mesačnica
10.05.2022 2 z 5

(SPOILER) Kniha bola zaujímavo napísaná, bolo tam napätie a akcia, takisto aj romantika a dobrodružstvo. Páčilo sa mi, že autorka používa historické skutočnosti, napr. do deja zasadila skutočnú postavu komisára Vidocqua. Akurát minulý týždeň vyšiel o ňom článok v časopise, plánujem si to prečítať. No ako som uvažovala o tomto diele, tak som prišla na menší zádrhel, neviem, či je to nejako dôležité, no keď už natoľko doprava a technika postúpila, nebolo by jednoduchšie poslať Vidocquovi list, keď sa chceli dozvedieť niečo o jej bratovi? Keď sa za jeden deň (? už si to celkom nepamätám, no viem, že to bol krátky časový horizont) dokázali prepraviť do Francúzska, určite aj poštová služba sa zrýchlila. Lisette by potom vôbec nemusela riskovať svoju povesť a cestovať so slobodným mužom. Určite mal aj vojvoda prostriedky a ľudí na to, aby mohol zabezpečiť posla na odovzdanie listu priamo do rúk Vidocquovi. No na tej ceste do Francúzska je postavená zápletka celého diela, takže by som to autorke nemala kaziť... Rozčuľovali ma početné gramatické chyby a viete si predstaviť utrpenie korektora, ktorý nemá poruke ceruzku.


uminaa
28.11.2021 4 z 5

Kniha nebola zlá, ale už si musím dať od autorky asi pauzu.

katkaq
16.11.2021 4 z 5

Série, která nemohla začít lépe. Plynule navazuje na předchozí sérii Výtečníci z Halstead Hall a představuje nám už známou postavu. Čtivá romantická oddechovka, s trochou humoru a hodně romantiky.

jinbr
22.03.2021 5 z 5

Sabrina se mi líbí především proto, že si pra dané téma a období vybere nějakou skutečnou historickou událost nebo fakt, který do svého příběhu zakomponuje. Kladně hodnotím i to, že popisy nejsou tak rozvláčné, jak u některých autorů bývá. Jinak samozřejmě oddychovka, jsou momenty, kdy se zasměju. Pro mě jednoznačně milé a čtivé.

Maruš.D
28.05.2020 5 z 5

Vévodovi muži začali velmi slibně. Příběh Maxe A Lisette se mi líbil. Užívala jsem si, jak spolu cestovali a snažili se vyřešit menší záhadu. Příběh nebyl komplikovaný a přesto byl zajímavý, zábavný a nepředvídatelný. Charakter postav se mi zamlouval, nikdo mě neiritoval a určitě se těším na další příběhy Vévodových mužů

Adelin239
28.01.2020 5 z 5

Zřejmě jsem objevila svoji další oblíbenou sérii. Nechci dělat předčasné závěry hned po prvním díle, ale pravdou je, že mě naprosto uchvátil. Děj napínavý od začátku do konce, sympatické postavy, vtipné a romantické scény. Kniha se mi četla bez problému, až mě překvapilo s jakou rychlostí jsem dospěla ke konci. Co jiného tedy dodat, než že se nemůžu dočkat dalšího dílu.

cukrovka
26.05.2019 5 z 5

Příjemná a čtivá romantika. Zajímavý začátek série, který mě navnadil na další díly.

Kamiliana
16.02.2019 2 z 5

Vtipné, lehké, čtivé a dobré myšlenkové pochody k tomu. Dobý relax mezi dvěma náročnějšími tituly.

karamelka57
22.01.2019 5 z 5

Ked sa tak spätne obzriem, uvažujem prečo vlastne sa mi úvodných pár stránok(prolog) čítal tak nejak ťažkopádne... ale naozaj ide len o pár prvých stránok a následne sa z toho vyvinul tak krásny príbeh dvoch čestných ľudí že až mám chuť to začať čítať znovu :) ale pokračujem v čítaní série a raz sa k tejto knižke veľmi rada vrátim. PS: a vcelku príjemné prepojenie a okrajové pripomenutie postáv zo série o Sharpovcoch...

rampapa
30.12.2018 5 z 5

Knížky se mi velmi líbila.

moudivlacek
22.05.2018 5 z 5

Začínající díl slibné série s prvky červené knihovny i malého detektivního pátrání, každopádně hlavní hrdinové mě chytli za srdce svou čestností a jednáním. Jen doufám, že záporný hrdina se v dalších dílech dočká spravedlivého osudu za své činy.
Určitě se pustím do dalších dílů.

munka
27.01.2017 4 z 5

Zápletka, láska a veľa možnosti na ďalšie pokračovanie. Dobre sa to čítalo. Teším sa na ďalšie diely.

machrus
03.03.2016 4 z 5

Romance s lehce detektivní zápletkou. Dobrý úvod série. Uvidíme jak se spisovatelka popere s dalšími díly.

dudunka
26.01.2016 5 z 5

Velmi čtivé, pěkný příběh :)

Jindřich osmý
02.12.2015 4 z 5

Romantika nikdy nezklame.Pohodové čteníčko.

Katera
16.08.2015 5 z 5

Tenhle příběh mě opravdu chytil. I když se nejedná o žádné veledílo, ale hezky se čte, protože je v něm láska, tajemno i napětí.

havrmoni
26.02.2015 5 z 5

Svižné romantické a návykové,jako všechny její série. Série se někdy propletou postavami z jiných a to je na nich to úžasné a návykové,chci vědět o postavách víc :-) . Těším se na další. Doufám,že vyjdou další díly o bratrech Lizzete.