Pravda o markýzi S.

Pravda o markýzi S. https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142772/vytecnici-z-halstead-hall-pravda-o--mw3-142772.jpg 4 219 39

I zištné důvody mohou někdy vyústit v pravou lásku… Oliver, markýz Stoneville, je nejstarší z pěti lehkovážných sourozenců, jejichž činy jsou trvalým zdrojem londýnských pikantních klevet. Nyní se však zdá, že je nezřízenému životu konec! Rázná babička se už nemůže na počínání svých vnoučat dívat, a tak jim dala tvrdé ultimátum: pokud do roka neuzavřou sňatek, budou se muset rozloučit s dědictvím po rodičích. Oliver má však plán, jak se z hrozícího sňatku vykroutit... Na Slovensku kniha vyšla pod názvem „Záhadná snúbenica“ od nakladatelství Slovenský spisovateľ pod ISBN 978-80-220-1647-6.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Truth About Lord Stoneville , 2010


více info...

Přidat komentář

Kudík
24.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Jaké bylo mé překvapení, že jsem od této autorky zatím nic nečetla, takže má první kniha od Sabriny a zaručeně nebude ani poslední, min. musím zdolat celou sérii s výtečníky. Nečetla jsem anotace dalších dílů, ale již nyní vím, že se každý svého protějšku dočká a cítím i nádech (hlavně po přečtení epilogu) jistého zvratu, ohledně smrti rodičů Olivera, který si to břímě tajemství a sebemrskačství nesl celých 19let. Díky podmínce babičky paní Plumtreeové, alias Hetty a netradičnímu setkání se s Marií Butterfieldovou, se život prostopášnému Oliverovi (35) dost solidně změnil. Přístup jeho mladších sourozenců a jejich pletichy byly zábavné, v podání karbaníka Jarreta (32), spisovatelky Minervy (28), sázkaře Gabriela (26) a nejmladší ostrostřelkyně Célie (24). Budu se těšit na další díly a odhalování zákulisí údajné vraždy a sebevraždy, protože některé situace byly zajímavé a intrikaření humorné.

Ála1968
01.04.2023 4 z 5

Je pravda, že to nebylo úplně ono, protože co si budeme povídat, Sabrina umí o hodně lépe,ale i tak jsem se bavila.Byla to krásná romantika a za to moje čtyři hvězdičky,i když jinak bych dala jen tři.Ale mám pro spisovatelku slabost a vím,že psát ona umí.


Petra-1
17.07.2022 4 z 5

Po přečtení pár stran jsem si uvědomila, že jsem knihu již četla. Ale protože sr mi líbila, tak jsem si ji přečetla znovu. Dobrý příběh, sympatičtí hrdinové.

milena8281
12.05.2022 4 z 5

Tahle série se mi bude líbit. Babička kuje pikle a čím víc se vnoučata snaží vykroutit, tím hlouběji do léčky padají. Jo, tak tahle zápletka bude vtipná.
Moc jsem si čtení užila a i když se mi nejspíš brzy děj bude plést s jinými harlekýnskými příběhy, nebyla to ztráta času, protože mě kniha pobavila, krásně jsem si u ní odpočinula a mnohokrát jsem se i smála nahlas.

kacenka6144
26.01.2022 4 z 5

K sérii jsem se vrátila po letech. Mám ráda tuhle dobu. V knížkách je vždycky všechno tak nekomplikované a v zásadě jednoduché. Baví mě ústřední dvojice - Oliver a Marie. Mám ráda intrikánskou babičku a těším se na další příběhy ostatních sourozenců.

uminaa
28.11.2021 4 z 5

Prvá kniha série, ktorá sa mi naozaj veľmi páčila. Bola plná napätia, tajomstiev, náhod, humoru, a čo si budeme klamať... aj pár pekne horúcich chvíľok ;)
Rada som sa nechala vtiahnuť do deja, ktorý sa ľahko a plynulo čítal. Postavy boli sympatické od svojskej babičky Hetty, cez nie až tak konvenčného hlavného hrdinu Stonevilla, odvážnu a priamu Mariu, originálnych súrodencov Sharpových, môjho obľúbenca detektíva Pintera až po úžasne čarovného Freddyho
A čo sa mi páči na celej sérii je to, že v každej knihe nie je iba zápletka určená len a len aktuálnym hlavným hrdinom, ale aj zápletka a záhada, ktorá sa tiahne takmer celou sériu.
Je dosť možné, že časom sa ku knihám vrátim.

katkaq
17.11.2021 4 z 5

Čtivě napsaná červená knihovna: taková kniha se nehledá nejlépe takže klobouk dolů. Skvěle jsem si odpočinula a s lehkostí vplula do děje. Občas jsem se i zasmála.

Zajímalo by mě, jak jdou tyto série po sobě, zatím vím, že po téhle navazují Vévodovy muži.

mimi55
31.03.2021 4 z 5

Pěkný romantický příběh.

suiteki
05.10.2020 5 z 5

Úžasná oddechovka :), určitě mám v plánu vrhnout se i na další díly.

petraj30
03.07.2020 4 z 5

Hodně jsem se nasmála. Sice to byla taková blbost, ale splnila moje očekávání.
Marie někdy byla na ránu, ale jinak se mi moc líbila její ostrá mluva. U Olivera jsem si chvílemi nebyla jistá jakou hraje hru - jestli ji hraje s ostatními a na všechny strany nebo jen sám se sebou. Ale na konci se to vyřešilo, tedy ne všechno, ale na to si ještě počkáme.
Kniha se mi líbila, ale možná jsem očekávala ještě o kousíček víc. Moc pěkné

Maruš.D
31.03.2020 5 z 5

Tyyybrďo. Za mě super. 80% z knihy mne nenechalo klidnou. Po celém těle mi probíhalo jiskření. Při čtení jsem pociťovala hodně silné emoce. Postavy byly super, oblíbila jsem si je a nebyl tam nikdo, kdo by mi vadil. Bratranec Freddy naprosto válel. Líbilo se mi obohacení knihy o další zápletku, která se prolíná všemi díly, ikdyž na můj vkus se ta kniha kolem ní měla točit trochu méně. Bylo zde hodně nejasností a podivných náhod, nicméně mě osobně to nevadí. Konec se mi zdál takový uspěchaný. Pomotaný, celkově bych ho trochu pozměnila či vylepšila, ikdyž nevím přesně jak, hahaha. :-)

Lofda
17.12.2019 4 z 5

Jejda, to byla ale naivní romantická pitominka ;-) Jenže já sáhla pro historický romantický příběh u kterého vypnu a přesně to jsem dostala.. Jestli vám nevadí pár nelogičností a neuvěřitelných shod náhod a naopak oceníte jednoduchost a hezky plynoucí příběh, mohu doporučit. A já si časem ráda přečtu i příběhy ostatních sourozenců.

Etule
27.08.2019 4 z 5

Na příběh Stonevilla jsem se těšila, protože jsem si toho proutníka oblíbila už v předchozí sérii. Odpočinková četba, u které jsem se zasmála, oblíbila si další postavy a zamilovala si Pintera, což mi vydrželo celou sérii. :)

cukrovka
24.06.2019 5 z 5

Příjemná čtivá a nenáročná romantika. Nechybí tomu vtip a zajímavá rodina v čele se super babičkou.

NathalieVerdun
08.06.2019 5 z 5

Super - vtipné, romantické a hlavne tá skvelá detektívna línia, ktorá sa tiahne celou sériou.

Terisek99
11.12.2018 5 z 5

Super. Krásná kniha. Doporučuji si přečíst.

michaela8804
31.07.2018 5 z 5

Super! Ze začátku jsem se neuvěřitelně bavila a smála. Kniha je napěchováná vtipnými scénami. Příběh má spád. Líbí se mi, že jsou do příběhu vtáhnutí i další postavy, kterým se bude autorka podrobně věnovat v dalších dílech. Byly tam i náznaky příběhů dalších sourozenců.
Marie byla vtipná, Oliver taky, jejich slovní šarvátky byly zábavné i napínavé. Scéna s ohrožování mečem mě bavila. Těším se na další díly. Anotace k příběhu Jerreta bude podle mě lákavější a bude to pořádná sranda.

Lembac
19.12.2017 3 z 5

Oliver a jeho sourozenci jsou babičkou donuceni k velmi rychlému hledání životních partnerů, jinak jim totíž milá babka utne přísun peněz. To se vnoučátkům s průměrným věkem kolem třicítky samozřejmě moc nezamlouvá. Oliver si proto vymyslí "geniální" plán, jak babičku přechytračit, pro jehož naplnění ale potřebuje ženu. Prostě nějakou ženskou, třeba lehkou děvu, anebo nevinnou Američanku, kterou náhodně potká v nevěstinci - tou je Marie, naše hlavní hrdinka....
Intrik je v této knížce až až. Někdy jsem přestávala mít přehled o tom, kdo kým v daném okamžiku právě manipuluje, resp. kdo se nevědomky chytá do své vlastní pasti. Jinak je příběh celkem předvídatelný, už mnohokrát v jiných románech zpracovaný, ale i tak má toto dílko své kouzlo. Možná bych trochu zkrátila vnitřní monology hlavních hrdinů, aby děj trochu víc odsýpal, nicméně to je jen můj názor.

karamelka57
02.11.2017 5 z 5

krásne... aj som sa posmiala, aj som si poplakala, aj som knihu nemohla pustiť z ruky... pútavý, pekný príbeh, určite odporúčam, teším sa a hned sa vrhám na další diel......

Majdule
24.01.2017 5 z 5

Já byla nadšená, kniha mi v těch pošmourných ledových lednových dnech zvedla výrazně náladu. Model, který autorka zvolila, postupné sbližování dvou nepravděpodobných milenců, kde figuruje uzavřený a emocionálně zraněný muž a velkorysá, otevřená a milující žena, patří k mým nejoblíbenějším. Dobře vymyšlená zápletka, čtivé, příjemné.

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Sabrina Jeffries
americká, 1958
2007  82%Nebezpečná láska
2009  84%Tanec vášní
2013  84%Pravda o markýzi S.
2010  83%Odvážná dáma
2008  89%Nečekaná láska

Kniha Pravda o markýzi S. je v

Právě čtených2x
Přečtených332x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených14x
Knihotéce196x
Chystám se číst62x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x