Děti plástve 1

Děti plástve 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207294/bmid_plastev-deti-plastve-1-99y-207294.jpg 4 44 10

Plástev série

< 2. díl >

Představte si svět, který je tak přelidněný, že celý povrch kontinentů je zastavěný až do výšky několika set metrů, svět věčné tmy a nekonečného zmaru, v němž vedle lidí žijí zmutovaná zvířata a degenerované rostliny. Nepříliš vhodné místo pro člověka. A přesto zde žijí v rodovém zřízení tisíce lidí. Mezi nimi i dvojčata Kastor a Polydeukés, které od sebe rozdělí nešťastný sled událostí. A existují také lidé, kterým je tajemná společnost žijící na dně plástve trnem v oku a hledají prostředky, jak ho dobýt a rodové klany zlikvidovat. Pár tisíc takřka bezbranných primitivů údajně ohrožuje pohodlný život milionů, žijících v blahobytu v horních sférách plástve. Jedinou nadějí pro vítězství ve válce, které má zajistit nadvládu vyvolených, je právě Kastor. Ale Kastor je současně jedinou nadějí svého kmene…... celý text

Přidat komentář

dpxcz
08.09.2022 3 z 5

První díl Pláství mě fakt bavil a tak jsem byl zvědav na pokračování. Děti plástve je rozděleno do dvou knih, ale vzal jsem to najednou. Oproti prvnímu dílu mi moc nesedl autorův styl vyprávění a mnoho dějových linek i nezajímavých postav. Ale pořád jsem zvědat, kam se bude děj ubírat, takže se v pokračování k Plástvím vrátím.

jaroiva
11.06.2022 4 z 5

Asi ještě lepší než Plástev. Ale nutnost pokračovat dalším dílem se mi nelíbí :). Tohle fakt mohlo vyjít obojí v jednom!
Rozjelo se tu pár linek, které mě opravdu dál zajímají, takže jdu shánět Děti plástve II.


Malarkey
04.04.2022 3 z 5

Už je tomu mnoho let, co jsem četl Plástev jedu, a byl nadšen. Možná i proto mi chvíli trvalo, než jsem se do Dětí plástve začetl. Pořád to ale byl docela boj, protože spisovatel vypráví příběh různých, ne úplně sympatických, postav. Mnohdy takových, které v danou chvíli nemají úplný vliv na dění, jaké by čtenář asi i chtěl. Neexistuje tu totiž jediná postava, na kterou bych se upnul. A to jich tu je obecně docela dost. Prostředí je totiž poměrně morbidní s prvky surrealismu a v takovém prostředí se asi těžce hledá paprsek naděje. Plus ten způsob vyprávění samotného autora není úplně uživatelsky přátelský. Téma mě nicméně stále zajímá a k závěru knihy jsem se do něj docela dokázal i dostat. Uvidíme tedy, jak to bude vypadat ve druhé části. Možná jen škoda, že kniha nevyšla vcelku.

Luigi1
14.02.2022 5 z 5

O něco lepší než první díl.

Mickhesh
19.07.2020 5 z 5

Lepší jak první díl.. žene vás dopředu příběh a jak to dopadne. Více akční (pokud se to tak dá označit) 90%

Ge0
06.11.2019 2 z 5

Pecinovský sice pěkně navázal na první román, ale snad ani nemusel. Proč číst knihu, když název řekne vše. Jak nemám k původnímu titulu výhrady, tak jako kdyby všechnu omáčku, které je Plástev jedu prosta, použil na jeho pokračování. Fanoušci si dílo jistě rádi přečtou. Alespoň že 2. díl je krapet lepší.

KillHurt
04.11.2018 4 z 5

Pecinovský dokázal perfektně navázat na zdařilou Plástev jedu. V novém příběhu se objevují nové i staré postavy, které prošly určitým vývojem. Autorův styl se trochu změnil. I když to může znít divně, tak Plástve v tomto pokračování mi přijdou mnohem modernější a propracovanější. Možná to je časovým rozestupem mezi oběma díky a přirozeným pokrokem v naší společnosti.

bukiet
20.06.2016 5 z 5

Velmi příjemné navázání na původní originální román. Jestliže první kniha byla zajímavá hlavně vylíčením života trubce v podivné hmyzí lidské společnosti, v tomto díle se mnohem více pohybujeme mezi "vrchností" a nastupují intriky a vášně.

Ladys
01.05.2014 4 z 5

Bál jsem se, co po těch letech autor s příběhem udělá, ale nakonec to je slušnej nářez.... Jen je škoda, že postavy jsou charakterově černobílé. Ale to už je holt Pecinovského styl. Jinak je to slušná pecka :-) Už čtu ten druhý díl

calibre44
23.01.2014 4 z 5

Plástev jedu je pro mě osobně kultovním sci-fi, které jsem četl již několikrát a proto jsem při vydání tohoto pokračování s koupí neváhal ani minutu. Autor ještě víc rozvíjí svou pochmurnou vizi budoucnosti, kde se sice radikálně změnilo životní prostředí, ale charaktery lidí a jejich zlé vlastnosti jako jsou hamižnost a sobectví, přežívají v nezměněné formě. V knížce se setkáte s postavami, které vystupovaly už v Plástvi jedu, ale zároveň nastupují postavy nové - "děti plástve". Ty mají snahu uniknout z nastavených poměrů a zajetých kolejí. Jak to všechno dopadne ukáže až další díl, který se právě chystám číst.