Zjizvení

Zjizvení https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202330/bmid_zjizveni-202330.jpg 4 67 5

Písně čarodějky série

< 3. díl

Moire se v doprovodu rozhádané smečky přátel vrací do Ostwegenu, aby znovu vrátila Bratrstvo na výsluní. Je však ve velmi choulostivé situaci – svou loajalitu musí dělit mezi Layelu a Bratrstvo. Rabe je zmrzačený, Viero ve vězení a nepřátelé zvolí spíše jed v poháru než otevřený boj. Rány utržené ve špinavé posenské válce se hojí jen pomalu a na svět se chystá dítě.... celý text

Přidat komentář

Zelený_Drak
07.06.2022 3 z 5

Nejlepší část série. Možná dokonce jedna z nejlepších knih, které jsem od autorky četla (ach jo, už jsem si myslela, že tuhle sérii pošlu dál). No kolik fantasy románů je vystavěno na "rizikovém těhotenství" a zahrnuje císařský řez? Málo. Dění kolem Signe konečně udělalo z knih o Moire zapamatováníhodnou sérii. Bohužel, to ostatní zase až tak zajímavé nebylo - příběh směřuje k vyrovnání účtů mezi Bratrstvem, Layelou a Chladným větrem. Jednotlivé linky se vcelku uspokojivě uzavírají. Děj je spíše kulisou pro osobní dramata, takže mnohem zajímavější je Antje než třeba pomstychtiví představený Chladného větru.

Alena_S
24.05.2016 4 z 5

Moc pěkné finále. Liška, jak ji známe!


Lenka.Vílka
04.03.2016 5 z 5

Až při čtení třetího dílu mi došlo, proč se mi druhý až tolik nelíbil. První dva jsem četla hned za sebou a teď jsem si dala větší pauzu a jsem byla nadšená. Naprosto a jednoznačně povedené. Celkově jsem měla s autorkou a jejími knihami trochu delší pauzu, takže jsem se zase nažhavila a je mi jasné, co bude následovat.

furunkl
16.08.2015 5 z 5

Jsem přesvědčen, že česká fantastika je na světové úrovni a mnoho českých spisovatelů a spisovatelek strčí do kapsy zvučná jména angloamerická i evropská. Ovšem to co předvedla Petra N. V knize Zjizvení je vyjímečné i na naše utěšené poměry. Závěrečná část příběhu o čarodějce Moire je vskutku finále shakespearovských kvalit. Hlavní hrdinka už není tou vyčůranou hárající fenou z prvního dílu, která má všechny chlapy za onuce, a tak se můj malý vnitřní mužský šovinista přestal ošívat. I tak ovšem zůstává Moire perverzním egomaniakem a její kumpáni jsou perverzní psychopati. Jenomže ve světě, kde jsou téměř všichni ostatní zbabělí pleticháři, jim nezbývá nic jiného než být kladnými hrdiny.
Přestože je v celé knize vlastně jen jedna pořádná akční scéna, je napínavá od začátku do konce. Atmosféra je vytvářena dialogy, které jsou, při všech těch hrůzách, někdy morbidně vtipné a jsou napsány vskutku mistrovsky.
Není to čtení pro slabé povahy. Sprosté výrazy, sex na hranici pochopitelnosti a mrzačení jsou běžnými jevy. Ovšem otrlý čtenář je odměněn intenzivním zážitkem. Krutým, brutálně poetickým, zážitkem.

Dandulka
05.08.2014 4 z 5

Trošku moc brutální a vulgární, ale jinak celkem fajn. Moire porodí holčičku, ale jako matka se moc nechová, spíš by se měla věnovat dítěti a starosti nechat na druhých. Je fakt, že už jsem od autorky četla i lepší, není vždycky posvícení, že?