Hon na lišku

Hon na lišku https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91964/hon-na-lisku-pisne-carodejky-2-91964.jpg 4 89 8

Písně čarodějky série

< 2. díl >

Čarodějka Moire se po událostech popsaných v románu Nakažení stává mocnou ženou. Byla zvolena představenou Bratrstva, a i když toto společenství mágů přišlo v poslední době o část moci, pořád ještě dokáže mnohé ovlivnit. Moire má navíc důvěrné vztahy k Layele, sektě válečných čarodějů, takže se její postavení zdá nezpochybnitelné. Čarodějka však přesto není šťastná. Desmond, její přítel a milenec, má pocit, že ho potřebuje jen k udržení dekora, případně k zahřívání lože, na kterém se sama navíc moc nezdržuje, takže si hledá zábavu jinde a Moire jeho avantýry těžko snáší. I proto přijímá pozvání, aby se spolu s layelskými čaroději zúčastnila bojů v Posensku. Tam se však situace komplikuje, Moire zajmou nepřátelé, čarodějce se podaří uprchnout a na útěku rozkrývá důvody posenské války. Když se jí konečně podaří spojit s Rabem a Layelánci, dozvídá se, že v Ostwegenu mají problémy druidi. Při pátrání po zdroji intrik, které ohrožují Ostwegen i Posensko, pak nachází zrádce přímo v jádru Bratrstva. Čarodějka si vyčítá slabost, zároveň ale také zuří a její hněv si nezadá s řáděním živlů. ... celý text

Přidat komentář

Zelený_Drak
30.05.2022 2 z 5

Asi jsem spíše výjimkou ale mně druhý díl přišel lepší než první. Příběh už pro mě nebyl tak cizí, útržkovitý a nezajímavý, i když na tom, že je to jen "třísk, bum, prásk, bububu, zmákli jsme to, jdeme slavit" stále trvám. Začalo mi být dost sympatické, že v této sérii nejsou vůbec žádní upíři. Moire je zde v jakési krizi, kdy se srovnává s novou a ne úplně chtěnou rolí předstvené, kterou ovšem není schopná opustit. Zrada, válka a milostné trampoty. Není to ta nejlepší kniha, kterou jsem od autorky četla, ale úplně marná asi také nebyla, když jsem se hned pustila do posledního dílu.

Radovan_R
21.04.2018

Tahle kniha se oproti prvnímu dílu četla o něco hůř - děj je drsnější, asi kvůli válčení. Obecně mám dojem, že v sérii je první díl vždy nejlepší. Nicméně na třetí knihu se těším.


Alma-Nacida
21.02.2017 4 z 5

Povídky místy poněkud drsné, ale čtivě a svižně ubíhající, zkrátka typická Neomilnerová. :) Celkově napínavé a dobré čtení.

Dandulka
13.08.2014 3 z 5

Tak tahle knížka mě vysloveně zklamala, ale nedá se nic dělat. Na můj vkus až moc vulgarismů a přesexováno, tím se jaksi vytrácí linie děje samotného. Je to škoda.

Eslem
03.06.2013 2 z 5

Utahaná. Hlavní hrdinka i celá kniha. Pokračování o ženě zmechanizované co do sexu i násilí už na mě bylo až příliš jednotvárné, sonda do její duše až moc vytrvalá, děj nezajímavý a ani jazyk už tolik neplatil. Řemeslně nejspíš dobře odvedené dílko, které mi ale nesedlo.

Carneol
21.03.2013 3 z 5

První díl, Nakažení, se mi moc líbil. Mám bohužel pocit, že Hon na lišku je o dost slabší.

Dašička
05.02.2013

Moc pěkná kniha, která je psaná zvláštním jazykem. Až na ty hrubé výrazy a spoustu sexu je to pěkný příběh.....

harumi
14.05.2012 4 z 5

Poté, co jsem četla recenze na tento titul, měla jsem smíšené pocity. Po přečtení jsem si řekla, že ty recenze jsou na nic, jelikož já mám jiný názor.
Kniha se mi moc líbila. Přečetla jsem ji skoro jedním dechem a spousta akce k tomu jistě také přispěla. Nemůžu se dočkat závěru této trilogie, a hlavně se nemůžu dočkat až Petra zase něco vydá! :)