Oslí spiknutí

Oslí spiknutí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12284/mid_osli-spiknuti-DhL-12284.png 4 53 8

Úsměvný příběh ze života anglické rodiny na prázdninách u Jónského moře, jejíž děti pomáhají kamarádovi splatit dluh dobrodružnou loupeží oslů.

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Donkey Rustlers , 1968


více info...

Přidat komentář

Niky Coffee
13.02.2024

(SPOILER) Četla jsem skoro všechny Durrellovy knihy. Oslí spiknutí, stejně jako Šeptající ostrov jsou vymyšlené příběhy. Krátký, vtipný, poučný dobrodružný příběh, který by chtěl prožít každý z nás. No není originální nápad ukradnout všechny osly a v noci s nima přebrodit mořem na opuštěný ostrůvek? Oceňuju, že pro děti je v příběhu i ponaučení a vysvětlivky neznámých slov na stránce pod čarou, tím se i učí, aniž by si to uvědomovaly.

jaroiva
31.03.2022 4 z 5

Nejdřív jsem si říkala, do čeho že jsem se to zas pustila. Ale postupně se mi to začínalo líbit a nakonec jsem se bavila.


š.m.i.k
07.03.2022 4 z 5

Jako nenáročná a vtipná četba se mi výborně trefila do nálady.

bcmike
30.01.2022 5 z 5

K této knize mě přivedla má manželka, která kdysi (v dětství) knihu četla a moc se jí líbila. Já to mohu jen potvrdit. Kniha je velice oddechová, velmi z lehka se čte a je velice vtipná. Pokud si tedy chcete příjemně zarelaxovat u něčeho mírumilovného, knihu Vám velice doporučuji. Aspoň pro mě, pro kterého je hlavní četba plná thrillerů, detektivek a horrorů, to byla příjemná změna.

Zmija
24.01.2020 5 z 5

Zábavná a milá kniha mého dětství, vřele doporučuji hlavně dětem, ale i jejich rodičům, pokud se chtějí pobavit a zavzpomínat, jaké to bylo, když byli malí a prováděli lumpárny s kamarády. Krásný příběh o přátelství z prostředí řeckého ostrova, kde hrají hlavní roli - jak jinak - oslíci. :)

JulianaH.
08.07.2019

„Oslí spiknutí" je pozoruhodná kombinace dětské knihy a satiry na komunismus. Dostalo se mi do ruky, když mi bylo čtrnáct a kdy jsem pročítala téměř celou Durrellovu tvorbu, proto jsem je nemohla vynechat. Napsala jsem si tehdy do čtenářského deníku, že satira je to urýpaná, nápaditá a skvělá.

* „Je všeobecně známo, že jakmile komunista získá peníze, přestává být komunistou."
* „Umějí komunisté číst?" :D (Dobrá otázka.)

Broukodrak
17.06.2019 5 z 5

Jani má u starosty dluhy, které zdědil po tatínkovi a plánuje s kamarádama loupež oslů, díky které bude moct dluhy splatit. Jenomže ho zaskočí, že krádež oslů začal vyšetřovat i inspektor, ale dopadne to pro Janiho dobře.

Moc se mi líbili nějaké části, například jak Jani testoval, jestli umí osel plavat, a měl výsledek, totiž že osli plavat umějí, kdežto starostové ne. Když prováděli tu krádež, tak to bylo hodně napínavé, ale potom to bylo už skoro pořád vtipné.

Martin, Vyškov
09.01.2016 5 z 5

Moje poslední knížka od Durrella, na závěr opravdu pohádkové čtení pro děti. Ale líbila se mi moc.