Co přetrvá věky

Co přetrvá věky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391404/bmid_co-pretrva-veky-WR1-391404.jpg 4 60 21

O'Dwyer série

1. díl >

Ionu přivede na starý kontinent touha poznat rodný kraj jejích předků. U koní najde nejen nový domov, ale díky svému zaměstnavateli Boylovi brzy zapomene i na bolavé srdce, které si s sebou z Ameriky přivezla. Není to ale strach z lásky, který Iona pocítí. Jejím příjezdem se probudí dávné temné prokletí rodu a Ioně nezbývá než bojovat za lásku i za život samotný.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Dark Witch , 2013


více info...

Přidat komentář

princesse
22.08.2023 4 z 5

Na fantasy moc nejsem, ale Noru a její romantické příběhy mám ráda a přečetla jsem jich opravdu hodně. Oddechové čtení na dovolenou, čtivé a příjemné. Už mám i další dva díly, takže sérii určitě dočtu. Inu, není to špatné ...

Laf
24.03.2023 4 z 5

Noru a její knihy mám ráda, a proto jsem ráda, že jsem se k této knize odhodlala i přes nepochopitelně nižší hodnocení. Kniha mne bavila. Snoubí se zde fantasy i romantika a výsledkem je skvělá odpočinková kniha, která otevírá dveře nové sérii. Další díly budou snad stejně dobré :)


Fifth Element
16.11.2020 5 z 5

Když čtu některé komentáře, skutečně nerozumím.. Píšou, že jejich oblíbená autorka, ale..
Podle mě je stále věrná svému obvyklému stylu, který svým způsobem čekám. Odpoutat, napnout, vtáhnout.. a hlavně zapomenout...
Podobnost s předchozími seriemi? Ani náhodou, četla jsem před lety a paměť fakt není tak dlouhá.. A pokud je, nečtěte jen jednoho autora v kuse, proboha...
Dráždí jiná postava? Ne.. Opravdu ne.. Ano, ne vždy příjemná, ale velmi pochopitelně důvody..
Jestli chcete sex, přečtěte si E. L. James (podle mě totální brak), jestli chcete fantasy na 100%, , Nora není tím pravým.. jestli chcete něco mezi tím, čtěte tuto autorku, ale na střídačku s jinými a nesrovnavejte, když čtěte v rozestupu pár týdnů..

HOWGH!

lifeoptimist
31.05.2020 4 z 5

podle dosti negativního hodnocení a některých komentů jsem čekala něco "horšího" ... tohle je typická Nora, a když mám chuť na fantazy a romanťárnu, tak vždy vím, že se nespletu, ale hvězda dolů, protože první knihy s touto tématikou mi přišly lepší (myslím série Klíč a Ostrov tří sester...), na druhou stranu klobouk dolů po tolika knihách....

bartule
13.01.2020 4 z 5

Moc nechápu to nízké hodnocení.Kniha je fantasy román a to opravdu více fantasy než romantika,ta je tam na druhém místě a přistupujete-li ke knize s tímto očekáváním, čeká vás příjemný příběh. Úvod,odehrávající se v minulosti, byl naprosto super, poté plyne vše poklidným tempem, ale přesto je kniha velice čtivá a otáčíte stránku za stránkou. Romantická linka je zaměřena na jednu dvojici v každé knize a to milou,nenásilnou formou,která krásně doplňuje příběh. Co se mi moc líbilo i když autorka se nijak sáhodlouze nerozepisuje, že na vás úplně dýchá ta atmosféra toho místa,ta krásná krajina, zvířata a hned bych tam jela alespoň na dovolenou :-D

Litocha
02.02.2019 3 z 5

S Norou mám ten problém, že už notně dlouho vykrádá sama sebe, její knížky (zvlášť ty s magií) jsou jak přes kopírák (ať už charaktery postav, vztahy mezi nimi nebo samotným dějem). S nostalgií jsem vzpomínala na knihy ze série Zrozená z..., které se taky odehrávaly v Irsku. Tohle byl proti tomu bohužel slabý odvar.
Ale zase - tentokrát mi hrdinka nelezla na nervy (zato Branna mě poněkud dráždila), Nora pořád umí psát celkem poutavě, příběh docela pěkně plyne a je dostatečně jednoduchý, aby nevyžadoval žádnou intelektuální aktivitu - to se po celém dni v práci hodí. Za mě tedy průměrné tři hvězdy, a i když už se k téhle knížce nemám důvod vracet, po pokračování možná časem sáhnu.

alzbeta4340
22.12.2018 4 z 5

Než se pustíte do čtení, rozhodně je nutné vědět, do čeho jdete, aby vás nevyděsilo množství magie v románu. Tento kousek připomíná další příběhy od Nory Roberts z jiných sérií (Ostrov tří sester , Gallagherova hospoda).
Knihu jsem si půjčila v knihovně a vzhledem ke kritickým komentářům jsem od ní nic nečekala. Ale nakonec se mi líbila, jako fantasy romance, proč ne.

krákorka
14.12.2018

kniha se mi dobře četla a i další knihy co patří do série. Jinak knihy od této spisovatelky čtou velmi dobře.

cherubinka
06.12.2018 3 z 5

O bílé magii napsala autorka mnohem lepší trilogii (Ostrov tří sester) Víc se mi líbí knihy s tématem (svatby, zahradnictví, požáry, policajti, romantické knihy s detektivkou v kombinaci) než tohle vracení se ke kořenům nebo pokus o turistické zatraktivnění Irska či co to má být. Už minulá trilogie (Morriganin kříž) mě nebavila, odložila jsem hned první knihu, což dělám málokdy. A další vydána kniha, podobné téma... Autorka napsala mnohem zajímavější kousky.

modranka
26.11.2018 2 z 5

Táto séria bol pre mňa sklamaním. Ak to skutočne napísala Robertsová, tak hodne, ale hodne klesla na svojej kvalite. Tí, ktorí čakajú romantiku a životný príbeh, čaká rozčarovanie, ale aj tí, ktorí v sérii hľadajú mágiu musia sa obrniť trpezlivosťou. Dej je jasný hneď od prvej kapitoly, takže už nemáte čo očakávať. Riešenie zápletky sa ťahá cez tri knihy a stále je to to isté. Dramatizácia na úrovní -násť ročných. Presun v časopriestore tomu veru nepridal na zaujímavosti. Dialógy na úrovni HQN.
Aby som nebola taká negativistická, tak pekne bola spracovaná charakteristika Írov a írskej duše, ich rodinné zázemie a priateľstvo v komunite. To je jediný prínos série a preto sa oplatí knihy prečítať. Za to dávam dve hviezdičky.

helenkan
19.11.2018 3 z 5

Musím se přiznat. I když tahle spisovatelka patří mezi mé oblíbené,tak tohle dílo mě moc neoslovilo. Spíš bych řekla dokonce zklamalo. Do dalších dílů se asi už nepustím.

orinka3
09.10.2018 2 z 5

Kniha pro hodně romantické dospělé ženy anebo pro dospívající. Je to taková pohádka, plná kouzelnických efektů a jalových rozhovorů, která nekončí porážkou zla, nýbrž si ponechává otevřený konec. Někomu možná udělá radost naděje na další díl, ale já bych byla radši, kdyby měla kniha trochu zhuštěný děj a závěr byl jaksepatří.

Jessybelle
26.09.2018 4 z 5

Po zjištění, že je to prvním část trilogie a navíc trochu fantazy, se mi do toho moc nechtělo... Říkala jsem si, že už to tu bylo, a taky, že bylo trilogie na ostrově... No nicméně to bylo fajn, určitě si přečtu další díly. Jen ten konec mi přišel dost krátký...tak snad příště...

Kayla
21.09.2018 5 z 5

Do přečtení této knihy mi už chybí jen pár stránek. Ale teď už vím, že vůbec nelituji, že jsem po ní sáhla a rovnou si ji koupila do knihovny. I když má málo procent, vůbec mě to neodradilo. Nejvíce se mi ovšem líbila ta starší část příběhu, ale i ten zbytek byl skvělý. Krásná oddechová kniha. Nikdy jsem si nemyslela, že si oblíbim Noru Roberts. Ale je pravda, že někomu může připadat až moc jednoduchá, ale to je otázkou vkusu člověka. Za mě parádní kniha.

Dixinka
10.08.2018 4 z 5

První kniha od této spisovatelka, nebyla určitě knihou poslední. Moc pěkný příběh, jen ten konec, už byl takový zdlouhavý.

radus
21.05.2018 3 z 5

Přečetla jsem asi třetinu knížky, ale zklamala mě, je to úplně něco jiného nez jsem očekávala, takže odkládám. A nedovedu si představit, že bude ještě další pokračování...

Medvědářka
07.05.2018 3 z 5

Fantasy moc nemusím a tady jsem s tím nalítla :-( Příběh nebyl špatný, ale mě to tam vadilo a tak jsem to nakonec ani nedočetla a knihu posílám dál. Vím, že ji kamarádka ocení víc jak já. Příště si víc pohlídám, co si od autorky vlastně beru za knihu do ruky na čtení.

raty
26.04.2018 3 z 5

Taková pohádka ....... Kdybych věděla, že se Nora Roberts pustila zase jednou do fantasy žánru, tak bych ji ani nečetla. Bohužel nikde ani zmínka, že hlavní hrdinové jsou čarodějové a navíc, že jde o první díl trilogie.

veveronka
21.04.2018 5 z 5

Skvělá a těším se na pokračování.

AndyLee
03.04.2018 3 z 5

Nora, která je očividně velmi produktivní spisovatelka už víc než 30 let, sype sice jednu knihu za druhou z rukávu, ale bohužel vykrádá sama sebe. Tato kniha by měl být prvním dílem fantasy trilogie. Takový počin již několikrát zopakovala, jmenovitě u sérií Ostrov tří sester, Tři klíče, Znamení sedmi a Kruh, kde jsou vždy tři páry, které magií bojují se zlem. Mají velmi podobné charaktery a téměř stejnou zápletku, taktéž nezralé chování hlavních postav, což může být ale způsobeno i cílovou skupinou čtenářů. Fantasy mi obecně nevadí, ale protože jsem fanoušek Nory a je jen málo knih, které mi unikly, tak jsem měla pocit, že tento příběh jsem už četla. Několikrát:). Kniha se nečetla špatně, na to je Nora příliš dobrá, ale hlavní postavy mi nebyly příliš sympatické, lehce mě iritovali svým dětinským chováním, dějová linka byla předvídatelná a "důvěrně" známá. Další díly si kupovat nebudu. Stejně jsem je už v nějaké jiné sérii pravděpodobně četla.