Komentáře knihy Netopýří muž

Trana
01.06.2026

První setkání s autorem. Detektiv je abstinent, který se opět vrátil k alkoholu a paradoxně díky tomu vyřeší případ. Plno zvratů, plno mrtvých. Příliš depresivní, příliš komplikované.

hrusisek
16.05.2026

Tak tohle mě opravdu bavilo. Po mojí nedávné různorodé četbě jsem si chtěla opět přečíst nějakou detektivku a v knihobudce jsem měla štěstí na první díl série o Harrym Holeovi. Uchvátilo mě zasazení děje do Austrálie, zajímavé vyprávění o původních Austrálcích a legendách. Hlavní postava se projevila jako silná osobnost, i přes všechny hrůzy, které zažívala, a i postavy vedlejší byly velmi sympatické a oblíbila jsem si je. Takže takhle knížka rozhodně zklamáním nebyla a dávám pět hvězd za čtivost i napětí.

Syphoon
12.05.2026

Tak člověk se těší na mrazivou severskou krimi a dostane horký letní dokument o australských legendách a historii původních obyvatel, za mě už tam toho bylo až příliš a bylo to zdlouhavé. Prostředí Sydney sice mělo své klady, ale coby první díl série postrádá kniha wau efekt, který má nabudit na druhý díl. Nicméně komentář píšu zpětně a další díly už zrají jako víno a jsou dobré.

Lovana
27.04.2026 audiokniha

Tato velmi známá série šla dlouho nedotčená kolem mě a ani jsem nějak neměla chuť se do ní pouštět... ale nakonec jsme se s holkama rozhodly, že se do ní pustíme, tak jsem si říkala, že ji zkusím a jelikož je celá série i ve formě audioknih, tak jsem si říkala, že o poslech budu mít díky tomu na dlouho postaráno, protože série má opravdu hodně dílů.
Tato série je velmi známá a i oblíbená, ale upřímně po prvním díle úplně nevím proč. Tento díl mě nijak zvlášť nenadchl a nevím, zda bych knihu vůbec dočetla nebýt to audiokniha (a nebýt společného čtení, tak se do ní nejspíš vůbec nepustím). Každopádně mi bylo řečeno, že prvních pár dílů je slabších, takže dám sérii ještě šanci a pustím se do dalšího dílu.

Hodnocení 3*/5*

Punisher
24.04.2026

Tak tohle mě moc nebavilo a to jsem si chtěl dát celou sérii.

zuzka.boruvka
20.04.2026

(SPOILER) Netopýr byla moje první “severská” detektivka a zanechala teda rozpačité dojmy. Harry Hole zmateně pobíhá po Sydney, vlastně i Austrálii, a za naslouchání starých australských legend (ty mně hoodně bavily a dodaly detektivce trochu svěžesti) se snaží vyřešit případ zavražděné norské dívky.
Čím víc se v knize posouváme, tím složitější se případ jeví a vlastně téměř každý, koho HH při svém pobíhání potká, tak nakonec umírá celkem netradiční smrtí. Je téměř k neuvěření, že HH to jasně myslí i pod vlivem alkoholu a tyto dedukce si pamatuje tak přesně, že vyřeší celý případ, protože to už věděl….no, určitě si přečtu i pokračováni, snad pochopím, proč je vlastně HH tak úspěšná série…

VeFab
20.04.2026

S chutí do dalšího dílu.

darbujan8924
17.04.2026

Tak jsem se pustil do spisovatele Jo Nesbø. Píše skvěle, o tom žádná, ale samotný děj mě zatím moc neoslovil. Zaujala mě snad jen závěrečná část – jak si poradil s vrahem a ten seskok padákem. Jinak mě to úplně nestrhlo. Ale nic, jedeme dál…

Kanylka
07.04.2026

Příběh mě nezklamal, ale taky nijak neohromil

Katy_vKnihách
06.04.2026

Harry Hole, detektiv, který teď jistě chytne velkou oblibu. Ale na mě neudělal až takový dojem. Začátek knihy se mi líbil moc, šlo se hned k věci, bez zbytečné omáčky, ale postupem času to začalo být čím dál tím víc informativní a popisné. Byli tam věci, které mě strašně moc rušili soustředit se na dopadení vraha, tudíž mě kniha ani chvíli nedržela v napětí. Ke konci už jsem měla problém to vůbec dočíst. Takový lepší průměr, na prvotinu je to hodně dobré, ale když tedy kniha o maniacích tohoto typu, tak trochu napínavější a s trochu (jak to říct...) s útrpnějším koncem.

Wladimirski
28.03.2026

Akční, napínavé, inteligentní, hodnotím daleko výše, než uvedený průměr. Zajímavě zasazený příběh do australského Sydney, do prostředí pasáků, drogových dealerů, prostitutek, cirkusáků i boxerů, původních Austrálců a k tomu Netopýr - symbol smrti.

Koza3
25.02.2026

(SPOILER) Můj iniciační vstup do severské krimi mi už zajistil Stieg Larsson, kterého jsem si (alespoň první knihu) vychutnal na maximum. Jo Nesbo mě očekával s otevřenou náručí. Jsem připraven koupit si celou kolekci Harry Hole a mít to jako koníček na několik let. Musím však přiznat, že první vstupní prohlídka mě moc nenadchla. SPOILER - že neznáte vraha je pochopitelné. Že se o něm dozvídáme až rozmotáním těžce zauzlovaného lana, budiž. Ale že budeme dostávat na stůl variaci pěti vrahů a nakonec dostaneme postavu, která v knize je jen okrajová, mě trochu zklamalo. Co musím naopak vypíchnout je mytologie Austrálie. Všechny ty příběhy, zajímavosti a australská témata se mi moc líbily a těším se, že takto bude autor pokračovat v dalších lokacích. Tajně taky doufám, že tenhle skoro 30 let starý počin je začátkem autorova pisatelství a že jeho pero se bude nabrušovat. Dostaneme v dalších dílech vypiplanější příběh! Snad jo!

weny1
13.02.2026

Neobyčejně lidský a uvěřitelný vyšetřovatel, který má své slabosti, vnitřní démony i morální dilemata. Právě jeho psychologická hloubka je jednou z největších předností knihy. Harry nepůsobí jako neomylný hrdina, ale jako člověk, který chybuje, pochybuje a přesto se snaží dělat správné věci. Díky tomu si k němu čtenář snadno vytvoří vztah a má chuť sledovat jeho další osudy.
Zápletka je promyšlená a postupně se rozvíjí bez zbytečné prvoplánovosti. I když má kniha klidnější tempo, nepůsobí nudně – naopak dává prostor postupnému budování napětí, detailní práci s postavami a nenápadným stopám, které do sebe na konci přesně zapadnou. Závěr je uspokojivý a chytrý, bez laciných efektů, ale s dostatečnou dávkou překvapení.

Čmeláček
04.01.2026

Rozhodl jsem se, že si v novém roce rozečtu další sérii, a tak moje volba padla na tuhle už fakt docela profláknutou, kde detektiv Harry Hole chlastá první ligu :). Hned tahle první kniha není úplně dobrá, trošku jsem s ní musel bojovat. No a nakonec jsem to dal a dokonce dávám čtyři starsy, i když tři by možná stačily taky. Ale dnes přivřu obě oči a někdy si přečtu další díl.

Kšandy
02.01.2026

První knížka od tohoto autora. Pro mě trochu zklamání. Půlka knihy mě nebavila. Druhá část se rozjela ale až ke konci jsem pochopila některé části z první půlky knihy. Uvidíme, zda další díl bude zajímavější.

ozzak
16.12.2025

první případ Harryho Holea zajímavá severská detektivka .
první případ řeší v daleké Austrálii kde řeší případ mrtvé norské dívky
rad se ke knížce vrátim a přečtu si dalši případy

postrach
13.11.2025

Na prvni díl dobré počtení.Děsně mě štve ten Harryho neustále omílaný alkoholismus!Souhlasim s komentáři podemnou.

LadyWalsh
10.11.2025

Záhadné noci nikdy nevypadaly tak stylově a zároveň nebezpečně, jako když se mísí elegance s dávkou neposedného humoru, který vás vtáhne víc než večerní seriál, co jste původně nechtěli sledovat. Napětí tady tančí s ironií v takové harmonii, že si říkáte, jestli by si to neměly zkusit i ti, co nosí sako radši než plášť. Temnota nikdy nebyla tak přitažlivá a současně tak neodolatelně lidská, což dává všechnu tu vážnost a záhadu do pořádného kotle smíchu a zamyšlení. Takhle se má umět balancovat mezi dramatičností a lehkostí, aniž by to sklouzlo k trapnosti nebo přehnané vážnosti. Kdo čekal, že temný typ může být i zábavný, dostal přesně to, co chtěl, a možná i víc. Pokud máte rádi kombinaci napětí s elegancí a špetkou sarkasmu, po této jízdě budete chtít jen jedno: přidat si na dalším kole. Když se noc stane scénou, kde humor a tajemství hrají hlavní roli, člověk se ani nenaděje a je úplně pryč.

Barussat
02.11.2025

Jo Nesba jsem dlouho odkládala, a i když patří mezi klasiky severské krimi, nějak sem neměla touhu od něj něco číst. Letos jsem si řekla, že to zlomím a vybrala si Netopýra. Kniha je za mě docela čtivá, kapitoly rychle ubíhají, ale že by mě nějak extra bavila se říct nedá. Hrdina je detektiv, alkoholik, takže celkem ohraná písnička. Určitě tam bylo pár momentů, který mě překvapily, ale třeba konec byl na mě až zbytečně rychlý. Někdy se kniha naopak dost vlekla a často tam byly pasáže, které tam být vůbec nemusely a byly tak trochu zbytečné. Určitě dám autorovi ještě šanci, ale že bych potřebovala přečíst všechny knihy, to se asi říct nedá.

kačenka80
14.10.2025

Jo Nesbo je pojem a jeho knihy čte celý svět ale tohle byla hrozná nuda. Zbytečně moc rádoby zajímavostí a celkově nezáživných věcí. Hlavní hrdina je alkoholik a celkem nesympatický. Nevím proč jsou v knize anglické věty a na konci jsou překlady. Nějak mi unikl význam proč to tak je a celkem to narušovalo čtení. Vraždy mladých holek, detektiv alkoholik a celkem vše nedotažené.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi