Bratrstvo růžového kříže

Bratrstvo růžového kříže https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458584/bmid_bratrstvo-ruzoveho-krize-bkT-458584.jpg 4 24 5

Prahu na sklonku 16. století vyděsí letáky záhadného Bratrstva růžového kříže, které se přes noc objevují na vratech kostelů. Jejich autoři slibují příchod dne osvícení a rozdrcení ďábla nevědomosti. Jezuita Augustin Brecht z nich však vyčte i útok na svůj řád a obrací se na zemský soud, aby původce letáku vypátral a potrestal. Pátráním po tajemném bratrstvu je pověřen soudní písař Lukáš Trobl z Květnice, který má však ze svého úkolu pramalou radost. Nikdo totiž, dokonce ani vždy dobře informovaný císařský dvorní lékař Michael Maier, o přítomnosti bratrstva v Praze nic neví. Jenže brzy začne ve městě někdo vraždit a u svých obětí zanechává vzkaz s růžovým křížem a písmeny R a K. Znamená to snad, že jsou tajemní bratři pachatelé těchto strašlivých zločinů? Lukášovi se to nezdá, spíše mu připadá, jako by si někdo vyřizoval účty a využíval lidské důvěřivosti. Ale jak má zjistit pravdu?... celý text

Přidat komentář

Misabi
25.02.2024 5 z 5

Mne se tento díl moc líbil. Skvělý námět, dynamika příběhu. Zajímavý konec, moc se mi líbil. Už se těším na další pokračování.

ivoiro
05.07.2022 5 z 5

Další díl, který potěšil. Kniha se četla velice příjemně.


Dandulka
28.01.2022 5 z 5

Skvělý námět, příběh, prostě paráda! Ostatně jako vždy. Jen malá výtka , nikoli směrem k autorovi- což bych si nikdy nedovolila-, ale k tisku. Opět tolik chyb jako např. nedopsané slovo, evidentní překlep (či přehmat) a nechybí ani chybné skloňování. Mám pocit, že stále častěji se o tisk starají osoby, které si s naším rodným jazykem zrovna moc nerozumí! Takové chyby při čtení dokáží čtenáře pěkně otrávit! Proto moc prosím o přísnější kontrolu!

21olaf
23.08.2021 3 z 5

Lehce nadprůměrné pokračování.

davidurban1973
02.08.2021 3 z 5

Román je psán svižně, čtivě a uvěřitelně. Docela mě potěšil autorem zprostředkovaný popis staré Prahy, život běžných lidí i šlechticů a připomenutí některých význačných osobností našich dějin.
Knihu za sebe mohu doporučit, protože se u ní rozhodně nebudete nudit a ještě se dozvíte něco z naší historie.

Kniha Bratrstvo růžového kříže je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce47x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x