Kdo chce zabít císaře

Kdo chce zabít císaře https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484530/bmid_kdo-chce-zabit-cisare-2l7-484530.png 4 16 5

Písař zemského soudu Lukáš Trobl z Květnice náhodou vyslechne v zapadlé krčmě U Bláznivé kobyly rozhovor dvou neznámých mužů, v němž zazní slova o tom, že „je třeba zabít císaře“. Lukáš si není jist, zda se mu to v opilosti nezdálo, ale raději o tom informuje svého strýce dvorního radu Maxmiliána Trobla. Na jeho pokyn začíná pátrat po dvojici neznámých a zjišťovat, zda se opravdu nechystá atentát na Rudolfa II. V pátrání mu pomáhají jednooký válečný vysloužilec Konrád, uherská nevěstka Adriana a také dvorní astronom Johannes Kepler. Zprvu se zdá, že Lukáš zaslechl pouze opilecký vtip, ale když je sám málem zabit a zachrání ho jen kapitán císařského vojska Albrecht z Valdštejna, pozná, že jde do tuhého. Zvlášť když nemůže věřit ani císařskému komorníkovi Filipu Langovi nebo císařově milence Kateřině Stradové. Že by i ti dva měli zájem na Rudolfově smrti?... celý text

Přidat komentář

Misabi
03.03.2024 4 z 5

Skvělá oddechovka.

Ladinek
25.02.2024 2 z 5

Velmi ohleduplné od uherských spiklenců, že se v hospodě domlouvali česky aby je mohl Lukáš Trobl odposlechnout. Potom už mu (jako vždy) stačilo navštěvovat hospody, honit sukně a vše se nějak vyřešilo samo.
Nakladatel nejspíš tak mohutně tlačil na termín, že na vymyšlení trochu slušné zápletky nezbyl čas, takže výsledkem je řemeslně velmi dobře napsané nic.


21olaf
14.02.2023 3 z 5

Co napsat ? Příběh se čte dobře, zajímavá zápletka, příjemné odpoledne s oblíbeným hrdinou.
Ale je to tak nějak stejné jako předešlé části. Občas víte co najdete na dalších stránkách.

Damonka12
31.12.2022 3 z 5

Moc hezký příběh, který reálně zachycuje rudolfínskou Prahu a každodenní život na konci 16. století. Kniha je trochu více popisná, ale i tak se mi dobře četla.

ivoiro
18.12.2022 5 z 5

Opět jsem maximálně spokojený. Skvělá oddechovka.