Milenec rudé komisařky

Milenec rudé komisařky https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200981/bmid_milenec-rude-komisarky-p9t-200981.jpg 4 31 7

Autor této knihy náhodou narazí na vzpomínky svého vzdáleného prastrýce Leopolda, jenž se v roce 1917 ocitl v samém ohnisku revolučních změn v Rusku. Vzpomínky ho natolik zaujmou, že je přepracuje na strhující román. Autor knihy náhodou objeví kufr s deníky a dopisy svého vzdáleného prastrýce Leopolda Bauera. Vyjde z nich najevo, že tento jeho předek měl velmi zajímavé osudy… V roce 1917 posílá rakouský císař Karel I. mladého absolventa filozofické fakulty vídeňské univerzity Ferdinanda Ignáce Bauera na tajnou misi do Petrohradu, aby domluvil uzavření separátního míru s Ruskem. Tento záměr překazí výbuch bolševické revoluce, v níž císařův emisar málem přijde o život. A tehdy se do něj zamiluje mladá bolševická komisařka…... celý text

Any26
Any26
21.10.2023 4 z 5

Knížku jsem si kdoví proč půjčila z knihovny. Nějaký měsíc mi jen tak ležela doma. Až jsem si řekla měla bych tomu dát alespoň šanci, když už jsem si ji přinesla domů - uvidím po pár stránkách, při nejhorším toho nechám a budu číst něco jiného. A ono se stalo, že mě ta knížka neuvěřitelně chytla. Od samého začátku byla čtivá a z děje jsem byla nadšená. Hltala jsem jednu stránku za druhou a nemohla jsem se odtrhnout. Kniha zkrátka hodně překvapí. Proto doporučuji!

Alethea_k
Alethea_k
07.09.2023 4 z 5

Kdyby mi knížku nedoporučila kamarádka, v životě bych po ní na základě obálky nesáhla. Bála bych se, co to je. Ale knížka byla překvapivě dobrá a skvěle se četla. Měla jsem ji přečtenou za ani ne 24 h. Už asi začínám chápat, proč se někomu líbí historické romány. Pokud máte znalosti z historie Rakouska-Uherska a Ruska za světové války, dokážete docenit narážky a všechny významné postavy, které se v příběhu mihnou. Asi začnu historické romány číst více!
Moc nechápu, proč se tu objevuje, že je to celé slátanina, někdo asi nečetl ani úvodní kapitolu pozorně :D Nehledě na to, že všechny historické události se opravdu staly.
Zpočátku jsem byla unešená tempem vyprávění, líbilo se mi, že děj utíká a nezdržujeme se zbytečnými popisy postav, prostředí atd. Nicméně - knihu jsem začala číst proto, že popisuje ruské události a revoluci - zde bych více popisnosti a pomalejšího průběhu děje ocenila. Klidně kniha mohla být trošku delší a autor si více vymyslet :-)

DOPORUČUJU A NENECHEJTE SE ODRADIT OBÁLKOU!


bábuška
bábuška
09.03.2023 3 z 5

Rozhodně to není milostný románek, jak napovídá název knihy ,ale vzpomínky českého studenta Vídeňské univerzity, který shodou okolností zažil zajímavá setkání začátkem první světové války. Svým pohledem popisuje dobrodružnou cestu do Leningradu, setkávání s několika významnými osobnostmi a hlavně zážitky z dění během ruské revoluce. Zase jsme se dozvěděli různé neznámé podrobnosti, tím je tato kniha čtivá.

Hall3006
Hall3006
20.11.2020 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Přečteno za dva večery. Téma knihy však není pro každého a kdo nemá hlubší povědomí o událostech, které se v románu odehrávají, mohou knihu nazvat slátaninou. Takže než se do románu pustite, nastudujte si o dané době odbornou literaturu. Tipy najdete v seznamu přečtené. Při znalostech souvislostí si knihu užijete

Noisette73
Noisette73
13.10.2020 odpad!

Ne, tak toto byla slátanina, která by urazila všechny co tyto hrůzné události zažili, nehorázná smyšlenka.

tenax
tenax
14.07.2015 3 z 5

Svérázný pohled na události, které předcházely Říjnové revoluci. A i když je celý příběh samozřejmě vymyšlený, vyskytují se v něm skutečné osoby – Lenin, Kerenský, Trocký, Stalin, Masaryk, Alois Musil a mnoho dalších. Jejich chování a vztahy asi dost odpovídají skutečnosti, přesto na mě kniha působila trochu jako sice zábavná a napínavá, ale parodie. Od Bauera mám radši knihy z dávnější minulosti.

Dandulka
Dandulka
18.12.2014 5 z 5

Tak nevím, je to pravda nebo jen krásná autorova fantazie? Ať je to jak chce, bylo to moc hezké počteníčko.

Autorovy další knížky

Jan Bauer
česká, 1945
2014  75%Milenec rudé komisařky
2009  72%Pražský rozparovač
2015  72%Krvavé léto
2005  78%Co v učebnicích dějepisu nebylo
2009  74%Vampýr z Koňského trhu

Kniha Milenec rudé komisařky je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce52x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x