Mirzova vize

Mirzova vize https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519792/bmid_mirzova-vize-64bcf95a311a6.jpg 4 42 15

Mirzova vize se vyplní 21. června 2034. Svět se náhle propadne do minulosti. Do dalekého pravěku. Lidé zhýčkaní moderními technologiemi jsou vrženi do světa tvorů, které doposud vídali jen v muzeu či na stránkách encyklopedií. Boj o přežití začíná. Najde se mezi vyvrženci někdo, kdo dokáže tento tragický vývoj zvrátit? Co třeba dva nenadálí hrdinové – první z nich se dostal na samý závěr druhohor, druhý zůstal jakýmsi řízením osudu trčet v současnosti. Dali si za úkol obnovit v pravěku civilizaci a varovat svět 21. století před nastupující zkázou Jenže na druhohorní Zemi se nezadržitelně řítí její Nemesis – asteroid Chicxulub... celý text

Přidat komentář

petrulka
13.04.2024 3 z 5

Tohle je tak zvláštní spatlanina, že vlastně nevím, co si o tom myslet. Myšlenka zajímavá, finální "řešení" úchvatné. Ale jinak...od všeho trochu a nic vlastně pořádně, opravdu zajímavě. Často se mi nestává, že prostě nemám slov, ale tady se to stalo. Tahle kniha je taková chytrá horákyně. Ani špatná, ani dobrá.

renefer
21.02.2024 3 z 5

Bylo to dost překombinované. Myšlenka zajímavá, propad do minulosti se mi líbil. Horší to bylo, když se autor snažil objasnit, proč k němu vlastně došlo. čekala bych nějaké překvapivé ale jednoduché vysvětlení, takhle to celé působilo dost přitažené za vlasy, i když je to sci-fi žánr a tam je povolené (skoro) všechno.


Timkim
02.02.2024 4 z 5

Jelikož již mám přečtenou Stručnou teorii času a Temnou hmotu, porozuměl jsem větám na těchto stránkách více. Vynikající to bylo. První polovina pecka, druhá pozvolnější postapo, ale dokážu si to živě představit. Nakonec to vše pěkně do sebe zapadne a s koncem se vlastně ocitáme na začátku. Povedené 85%

sladkáva
27.01.2024 4 z 5

Super, hned na začátku rovnou propad do neznámého světa. Společně s hrdiny jsem se učila o tomto fascinujícím období a jak se v takovém prostředí chovat a přežít....docela bych ochutnala nějakého toho ještěra :) Pomalu a postupně jsem odhalovala a to ve mě vyvolávalo zvědavost cože za tím vším asi je. Vtipné mi přišlo, jak se "chudák" Martin musel "obětovat" a cítil se jako chovný samec :) Autorovi se povedlo vytvořit napínavý a poutavý příběh, který mě vtáhl do děje. Celkově propracované a nevšední scifi. (audiokniha)

katallinka
22.01.2024 4 z 5

Originální a hodně zajímavé sci-fi! Cestování v čase do pravěku je geniální. První půlka knihy je skvělá, děj velmi rychle odsypá a hlavní postavy jsou hodně sympatické! Druhá půlka se začne malinko natahovat. Celkově velká spokojenost!

Lukasitch
10.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Tak já tedy rozhodně nadšený nejsem. Nechal jsem se oklamat obálkou i anotací. První polovina knihy super, přinesla to, co jsem čekal. Druhá polovina - zklamání. Doufal jsem v survival v pravěku, sžívání se s pravěkou přírodou, akci a domestikaci dinosaurů, boje různých lidských skupin (kmenů) apod. Nápady, jak mohla vypadat budoucnost, kdyby lidé žili už v druhohorách a přežili srážku s asteroidem. Namísto toho přišel blábol o supermanovi s léčitelskými schopnostmi, co zabíjí saury holýma rukama. Ten strašně napínavý příběh mě teda nějak minul.

Franc
30.12.2023 4 z 5

Mirzova vize je kniha dvou příběhů.

Jeden je na první dobrou vidět, vystupuje na Vás ze stránek knihy, kdy s hlavními hrdiny prožíváte jejich osudy, odhalujete tajemství nového, i když vlastně starého světa, bojujete o přežití tam kde vlastně žít nemáte.

A pak je tu druhý, skrytý příběh. Příběh, který tak nějak tušíte. Tušíte, že některé nelogické skutky musí mít logiku. A mají. Autor umně příběhem proplétá boj, který má, nebo nemá vítěze? Rozhodnutí je asi na čtenářovi.

Musím přiznat, že v úvodu jsem byl krapet rozpačitý, příběh mi připadal nemastný neslaný. Ale s přibývajícími stránkami jsem měl nutkání číst rychleji a rychleji. A závěr? To byl sprint. Posledních pár stránek bylo mostem, který propojil začátek a konec knihy mimořádně silným čtenářský zážitkem.

dpxcz
11.12.2023 4 z 5

Výborná kniha, kterou jsem neodložil až do přečtení. Druhá půlka mě sice bavila méně, ale celkově velmi zajímavé.

cori
17.11.2023 3 z 5

Sci-fi příběh o Velkém propadu, který v roce 2034 poslal všechny lidi na planetě kromě Integrálů do druhohor, je vyprávěn z pohledu Martina, který se snaží přežít na nehostinném místě a najít další lidi. Dále sledujeme příběh Diega, který se stal Integrálem a chce lidstvo zachránit. Jejich cesty se protnou, ale vzápětí přichází zánik éry dinosaurů a srážka s vesmírným tělesem. První část o Martinovi a sžívání s tlupou se mi líbila víc, než politika a cíle Integrálů. Velké plus za originální téma.

mnohoknih
19.10.2023 3 z 5

Jednu středu roku 2034 Martin vystoupí z auta a najednou je v druhohorách. V kapse má mobil a nožík, v hlavě zmatek a v srdci strach. První půlku příběhu sledujeme, jak se mu daří přežít, jak se stává “vládcem ohně. Vymýšlíme s ním teorie, co se asi stalo. Snažíme se najít další lidi a hlavně se z toho nezbláznit. Tahle část mě bavila hodně. V druhé půlce příběhu vystupuje Diego a je to čas, jak před onou středou, zvanou Velký propad, tak i po ní. A tady už nastupuje fyzika a různé teorie času a to už mě moc nebavilo. Každopádně jedno je jisté. Lidé jsou peklo i naděje.

M.i.k.e
12.10.2023 3 z 5

moje první setkání s autorem nedopadlo tak jak sem čekal. Mirzova vize má dobrý nápad, který se mi líbí, ale měl sem velký problém si zvyknout na autorův styl, který mi moc neseděl. Chvílemi na mě knížka působila že jí psali dva různí lidé, protože část je svižná a moderně působící a jiná část zase působí zastarale až zkostnatěle a nečte se zrovna lehce. Příběh to sice nakonec celé udrží pohromadě, ale čekal jsem trošku víc.

kuruteku
03.10.2023 3 z 5

Pořád to tam všechno je, ale už to není úplně ono. Házím ti laso, Abbey Road, Sinusoida - to byla zjevení. Český Clark, Asimov, Heinlein, Strugačtí, ... Hvězdné eso spolu s Neffem a kpt. Kidem.
Ariston už byl o chloupek horší. A u Mirzovy vize jsem si párkrát říkal, jestli není autor v rozporu sám se sebou. Pořád hezké, pořád zajímavé nápady, vlastně i útok na umělou inteligenci, které je teď všude plno.Nicmene antigravitační hmota, která popluje k Měsíci, ... Co jí tam asi přitáhne? Gravitace.
Ale budiž. Přečteno nadšeně a rychle.

cinatit
17.09.2023 5 z 5

Skvělá kniha! Děkuji za upozornění pane Pecinovský. Včera jsem potkal Integrála a pro jistotu ho na místě eliminoval...

MilanKop
11.09.2023 5 z 5

Za mne rozhodně stojí za přečtení, velmi poutavý příběh a je to i k zamyšlení.

MegaH
05.09.2023 5 z 5

Autor propojil má oblíbená témata v povedený a strašně napínavý dobrodružný příběh. Celé čtení jsem netušila jak to bude pokračovat a byla fakt zvědavá, jak to dopadne... Užila jsem si to...