Milostný dopis

Milostný dopis https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423591/bmid_milostny-dopis-xAw-423591.jpg 4 118 30

Milostný dopis, který mohl změnit svět… Když v roce 1995 umírá v Londýně slavný pětadevadesátiletý herec sir James Harrison, jeho smrt nečekaně odstartuje dramatické události, jež osudově změní životy všech, kteří se úmyslně či náhodou dostali na stopu šokujícího tajemství starého pána. Tajemství, které může otřást základy samotné monarchie… Jednou z nich je velice ambiciózní mladá novinářka Joanna Haslamová, vyslaná redakcí na hercův pohřeb jako reportérka. Záhadná stará dáma, s níž se tam náhodou seznámí, ji upozorní na existenci záhadného dopisu, který sir James kamsi ukryl. Joanna začíná pátrat na vlastní pěst a sní o článku, jímž si udělá jméno. Místo toho se ale ocitá ve smrtelném nebezpečí, a spolu s ní i ti, které do svého dobrodružství bezděčně zatáhla: hercova vnučka, herečka Zoe, a Zoein okouzlující bratr Marcus. Dopis se totiž snaží získat a zneškodnit mocní z nejvyšších pater společenské hierarchie, kteří se ve svém úsilí nezastaví před ničím…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Kjærlighetsbrevet , 2000


více info...

Přidat komentář

Renike
10.02.2024 4 z 5

Začátek knihy mě moc bavil, byl napínavý, zajímavý, ale příběh mi přišel hodne zdlouhavý. Je možná i tím, že mám raději kratší knihy, nevím. Ale konec trošku krkolomný, nové identity, happy end. Byla to, jak píše autorka, přepracovaná verze, trošku začarovaná. Autorku mám strašně moc ráda, ale tahle kniha byla zatím nejslabší od ní. Vracím se k dočítání sérii Sedm sester.

AlenaF
10.08.2023 3 z 5

Trochu zklamání. Přečetla jsem několik titulů od autorky, bezvadné čtení pro pohodu. Tento titul byl pro mě docela rozčarování.


Holly.W
25.07.2023 2 z 5

Začátek byl dobrý. Vypadalo to na knihu se zajímavou detektivní zápletkou a menším milostným příběhem. Čím dál jsem četla, tím se moje mínění zhoršovalo. Autorka si měla ujasnit, zda chce psát román, nebo detektivku. Těch citů tam bylo zbytečně moc. Postavu Zoe a jejích milostných trablů bych úplně vynechala, byla zbytečná. Některé pasáže knihy byly zamotané a zdlouhavé, chvílemi jsem se v ději ztrácela.
Linka s odhalením toho obrovského tajemství, které by mohlo zničit britskou monarchii byla zajímavá. A kdyby se kniha týkala jenom tohoto, byla by nesrovnatelně lepší.
A konec? Za ten strhávám další hvězdičku. Tak přitažený za vlasy až hrůza.
Lucinda Riley by měla zůstat u psaní románů. Její série Sedm sester, kterou mám rozečtenou je úžasná. Milostný dopis se holt nepovedl.

tinka1974
19.07.2023 5 z 5

Byl to zajímavý román, i když občas jsem tam našla místa, kde jsem se ztrácela. Všichni hrdinové byli sympatičtí. Jen u Simona to bylo jako na houpačce. Nikdy jsem nevěděla, na kterou stranu se přikloní a vždycky jsem byla zklamaná. Také se mi moc líbily staré vykutálené dámy. Konec sice trochu k neuvěření, spravil mi náladu. Četlo se to jedním dechem. Je to takový romanticky zamilovaný triller se šťastným koncem

Terka1975
25.03.2023 5 z 5

To byla lahůdka! Jako vždy od této autorky. Krutá realita versus vztahy. Komu tady člověk vlastně může věřit? Příběh novinářky rozplétající záhadu tajemného milostného dopisu, kvůli kterému umírají lidé. Mně to vůbec nepřišlo jako fikce, věřím, že takové věci se zkratka dějí ve vyssich kruzích pořád.

niknikita
04.10.2021 2 z 5

Opět musím jít proti proudu, protože tento zamotaný příběh plný zbytečných slov a vět mne prostě nebavil...tak ani nevím, jestli je správné hodnotit knihu, kterou jsem nedokázala přečíst celou.
Ale obálka je moc pěkná, a právě ta mne nalákala.

rosalindaaa
17.09.2021 5 z 5

Super čtení a konec mě naopak potěšil, protože jsem byla půlku knížky rozmrzelá, jak Marcus dopadl...

PetaZ
10.08.2021 4 z 5

To jako vazne ten konec? Autorciny knihy jsem si hodne oblibila, ale tohle me zarazilo, ze z toho udelala tohle a pak ta "kniha v knize?" cetlo se to dobre, ale ten konec me opravdu rozladil.. To jsem jen kroutila hlavou a chtelo se mi spise i smat

Coco3
25.06.2021 4 z 5

Četla se moc dobře, stejně jako všechny knihy autorky. Dej mě bavil a měl spád. Líbil se mi i samotný příběh. Konec byl však už za mě takový hodně zidealizovaný.

Runinka
11.05.2021 4 z 5

Četla se dobře,konec trošku přehnaný,aby hlavní postavy přežily.

hzd
22.03.2021 3 z 5

Tak nevím jak hodnotit tuhle knihu. Lucinda patří mezi moje nejoblíbenější autorky. Její knížky přímo hltám. Tahle mě ale moc nebavila. Je vidět že to byla autorky prvotina. Teď už jsou naštěstí její knížky úplně na jiné úrovni.

archivářka115
21.02.2021 4 z 5

Romantický děj.Knížka se hezky četla. Vadil mi složitě kombinovaný konec.

Kojindra
08.02.2021 5 z 5

Moc se mi líbila, už se těším na další knihu této autorky

Lemurka
28.01.2021 5 z 5

Mě se to moc líbilo, obzvlášť druhá pulka knihy byla napínavá a byla jsem zvědavá, jak to vlastně celé dopadne.

Elapheg
22.12.2020 5 z 5

Mé první setkání s autorkou a navíc s její prvotinou, která je skvělá. Souhlasím zde s uživatelkou Šánkou, že teď už chápu, proč knihu dlouho nikdo v Anglii nechtěl vydat. Jsem muž, ale rád proložím svou četbu i ženským románem a tady to byla trefa do černého. V knize se pojednává o tajemném dopisu, který, kdyby vyšel na povrch, by mohl vyvolat katastrofu až v královských vrstvách. Spisovatelka Joanna Haslannová se snaží zjistit o dopisu více, ale po tomto dopisu pátrájí zároveň i tajné služby. Napětí zde čiší s každým dalším listem, místy jsem měl pocit, že čtu thriller. Líbí se mi, že autorka načne novou informaci o dopisu, ale čtenář se dozví až na samém konci, o co se vlastně jedná a kdo za čím stojí. Není to žádná červená knihovna, ani to není samý happyend, naopak, lidé zde umírají kvůli tomuto dopisu. Konec, ten mě dostal. Je to kniha, kde velkou roli hrají mezilidské vztahy, ale s velkou dávkou detektivního vyšetřování, kdy jde všem opravdu o život. Za mne pět hvězd a doporučuji k přečtení.

rakakan
20.11.2020 4 z 5

Dobře se četla, napínavá. Konec se blížil trochu červené knihovně, kdy vše dobře dopadne. Hodně mi při čtení vadily chyby v textu.

Šánka
15.11.2020 4 z 5

Tato kniha je jiná, než na jaké jsme od autorky zvyklí. Není vyprávěná ve dvou časových linkách a není to ani čistě romantický příběh, v poslední třetině je tam napětí až téměř thrillerové. Dočkáme se rozkrytí spletitého tajemství, spojeného s královskou rodinou, závěr je trošku náročnější na pozornost, ale výborný. Však tento příběh napsala bezesporu jedna z nejlepších současných vypravěček - Lucinda Riley....
Jsem dlouholetý fanda britské královské rodiny, něco mám o ní i načteno, takže jsem po přečtení autorčiny poznámky v úvodu, kdy a jak kniha vznikla, byla hodně zvědavá na tuto fikci, no vážně se nedivím, že byl problém po smrti princezny Diany knihu vydat.

Parwana
12.10.2020 odpad!

Odloženo po třiceti stranách. Nejdřív mi při čtení dělal potíže font, pak mě odradily první dvě kapitoly líčením milostných trablí hlavní hrdinky a stařenka v zabordeleném bytě. Nedovedu si představit, že bych se tímto balastem měla brodit dalších 400 stran.

sabca
05.10.2020 4 z 5

Kniha nebyla špatná. Od začátku upoutala a byla dost napínavá. Tak jak tady někteří píší konec byl dost překombinovaný. Nutilo mě to však stále ke čtení, abych zjistila jak to všechno bylo.

Jirinamac
10.09.2020 4 z 5

Knížka je trochu překombinovaná, ale líbilo se mi to detektivní napětí, co bude dál. Konec je nesmysl, ale je to jen román pro ženy.