Tommy Taylor a válka slov

Tommy Taylor a válka slov https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376163/bmid_tommy-taylor-a-valka-slov-k4o-376163.jpg 4 52 9

Mezi řádky série

< 6. díl >

Začíná válka. Válka mezi Tomem Taylorem a tajnou skupinou, která se snaží pomocí literatury ovládnout svět. Aby měl Tom šanci, potřebuje každé kouzlo, které kdy prošlo stránkami knih... ale i literární magie má svá nebezpečí. A navíc, pokud má své soupeře porazit, musí proniknout až do jejich temné historie. Po téhle knize už nezůstane nic skryto „mezi řádky“.... celý text

Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Unwritten, Vol. 6: Tommy Taylor and the War of Words , 2012


více info...

Přidat komentář

Atlantis
22.04.2024 4 z 5

Super, takové mini finále, kde se několik věcí hezky vysvětlí a uzavře. Ale na druhou stranu, pořád mám až zbytečně mnoho otázek (Jak třeba mohl Pulman najednou dopadnout tak, jak dopadl?). Mini vložené příběhy se se své kvalitě a relevanci taky hodně rozcházejí. Mnohé z nich jsou skvělé a vyplňují prázdná místa, některé jsou ale téměř zbytečné. Mezi řádky si tak pořád drží velmi solidní kvalitu, jen musíte mít náladu na ty meta myšlenky.

Norri
07.10.2022 4 z 5

Uf, tam je toho tolik… Tato kniha je dějově příšerně roztříštěná. Hlavní linka je roztrhaná na několik kusů a je proložená mnoha příběhy z minulosti, ale také jedním vedlejším příběhem ze současnosti. Bylo asi nutné to takto roztříštit, protože jedině tak bylo možné odvyprávět takto komplexní příběh. V minulosti zavítáme nejen do minulosti Wilsona Taylora, ale dozvíme se také o minulosti Pullmana a šílené loutkářky Rauschové. Zavítáme do první světové války i do biblických časů Abela a Kaina. Zúčastníme se dokonce dobrodružství legendárního Gilgameše. Nejednou se zde opět setkáme s velrybou, neboť ta má v příběhu, jak už jistě tušíte, velmi speciální roli. Mike Carey zde totiž odhalí skutečné kořeny celého příběhu a zákulisí vší té magie. Může se zdát, že zde byla naplněna mise celé této série, ale evidentně to tak není. Cliffhangery na konci jsou a do konce zbývá ještě pět knih. Vyvrcholení děje této knihy není úplně jasné a vysvětlující, takže v dalších knihách ještě pořád bude co vyprávět. Je zajímavé, jak Mike Carey i v této sérii rezonuje na podobných vlnách jako v Luciferovi. Ostatně hodně toho má tato série společného i se Sandmanem a jeho Snem tisíce koček.


Ronnie68
20.09.2022 4 z 5

Zatím nejdelší dil série .... Ale děj mě v celku bavil ... Nejspíš se začínám už konečně orientovat ....

Knišíl
06.02.2022 4 z 5

Délka Války slov je asi dvojnásobná oproti předchozím dílům a také obsahuje další posuny ve vysvětlování vcelku zapeklité zápletky. Tommy Taylor mě baví, a ač je to pro mě spíše guilty pleasure, rád se nechám dále unášet do oceánu slov a příběhů, odkazů a pastišů, a budu doufat, že z toho všeho nevznikne galimatyáš.

Eillen
29.09.2020 5 z 5

Čtenář konečně dostává odpovědi na své otázky a zjišťuje pravou identitu Pulmana. A já zjišťuji, že byť se mi líbí celý příběh, nejvíc si užívám pasáže z minulosti.

Disease
03.08.2020 5 z 5

Zatím nejlepší díl, příběh dospěl do prozatímního finále a je tu výborně popsaná historie tajné organizace.

Hadati
22.03.2019 5 z 5

O něco tlustší komiksový díl, který uzavírá boj mezi Tomem Taylorem a Pulmanem. Konečně se dozvíme celou historii Pulmana, kdy každému čtenáři musí být jasné, že to on je tím, kdo staletí tahá za nitky tajemného spolku. Nyní se konečně dozvíme vše. Také se dozvíme o minulosti loutkářky, kdy tenhle příběh se mi moc líbil. Ale hlavně dojde k souboji mezi Tomem Taylorem a jeho příznivci kontra Pulman a spolek. A na závěr pak krátká kapitola, která rozjíždí novou sérii pokračující až v další komiksové knize.

Lenka.Vílka
31.12.2018 5 z 5

("There's blood on the sand, there's blood in the street, And there's a gun in my hand, or there might as well be, And I'm sick of it, I'm so sick of it" ... Blood on the Sand - Thrice)

Jestli si někdo doteď říkal, že je to moc složité, na hlavu, fakt ujetý, hodně divný a k pochopení až po několikátém přečtení, tenhle díl si vyloženě užije. Většinou měl každý díl alespoň jedno z vyjmenovaného. Tenhle? Tenhle má všechno najednou. Taky je to pořádná bichle oproti ostatním dílům. No, já jdu číst znovu...

Mooneylan
01.10.2018 5 z 5

Tahle série je skvělá! Hodně mě baví ta filosofie existence. Je příběh jen obyčejné vyprávění, nebo na něm stojí celé naše bytí? :)
Nejvíc jsou příběhy o Paulim! Kdo ví, pochopí :D

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics

Autoři knihy

Peter Gross
americká, 1958
Mike Carey
britská, 1959

Kniha Tommy Taylor a válka slov je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x