Rána

Rána https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388820/bmid_rana-eCs-388820.jpg 4 43 8

Mezi řádky série

< 7. díl >

Rok po tragédiích způsobených Válkou světů, se začíná Tom Taylor dávat znovu dohromady. Osvobozený svět, jak skutečný, tak literární, se propadá do chaosu a následky jsou nedozírné. Mizí lidé a nějak je do toho zapletená Tommyho církev, duchové, upíři a jednorožci. Zvládne Tom vyřešit záhadu, než se veškeré světy zhroutí?

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Unwritten, Vol. 7: The Wound , 2013


více info...

Přidat komentář

Knišíl
16.12.2023 3 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátil k Tommyho příběhu, a tak jsem si předchozích 6 dílů projel znovu, což nebylo na škodu. Vyprávění v tomto komiksu je celkem komplexní záležitostí, děje se toho hodně na hodně místech s mnoha postavami, ale tento guláš pořád zůstává zajímavý, tak snad se časem nezkazí. Tento díl je spíše spojkou mezi do určité míry uzavřenými prvními šesti díly, a díly zbývajícími. Pořád nevím, co si myslet o celkovém filosofickém pozadí komiksu. Jedná se snad o kolektivní pojetí pravdy? Toho fanouškem zrovna moc nejsem, ale dejme tomu šanci a čas se vyjevit.

Norri
07.10.2022 5 z 5

Události z minulé knihy mají nečekané celosvětové následky a Mike Carey začíná vyprávět pokračování příběhu na nečekaném místě a s nečekanými lidmi. V první půlce této knizy je Tom Taylor pouze vedlejší postava. Někdo o kom se mluví. Jsou zde ale úplně jiné postavy. Je to australská policista Didge a týpek, který se objevil na konci minulé knihy a který také spatřil velrybu - Daniel Armitage. Celý příběh tím dostal úplně novou energii. Předtím jsem měl pocit, že se ten příběh neustále motal v kruhu. Nebo spíše se spirále, abych mu nekřivdil. Ale tady jsme najednou někde jinde a celé to vidíme z úplně jiného úhlu. Dějí se tady věci, které jsme předtím neviděli. Ke konci se to k Tomovi samozřejmě vrátí, ale ta nová energie ze začátku tam zůstala. Jo, tohle je docela povedený díl. Překvapivý a zábavný.


Ronnie68
20.09.2022 3 z 5

Bohužel tento dil mi připadal krapet slabší ... Prostě sekta mi moc neseděla .... Ale zase je fakt, že je zde pár věci z prvních dílů vysvětleno ....

Disease
03.08.2020 4 z 5

Vyšetřovací příběh je parádní, poslední sešit s "pokračováním hlavní linie" trochu slabší.

Lenka.Vílka
21.04.2019 5 z 5

(Tommy, třeba to jednou přijde: Find My Way - Nine Inch Nails)

Ty kráso! Tohle jsem nečekala. Příběh ze začátku skočí a vy koukáte. A možná si řeknete, že je to zbytečné a děj nikam nepoposune. Ale vydržte. Já na konci koukala a jenom se blbě usmívala. Ne kvůli jednorožci, který byl fakt borec, ale celkově kvůli příběhu, který nás dostane v další knize dál. Ano, podle názvu dalšího dílu je jasné, kam půjdeme. No, a doufám, že je jasné, pro koho půjdeme. Fakt mi chyběla. Možná proto jsem ráda, že děj byl kde byl a ... sakra, napsat víc, tak to všechno vykecám! Já si nemohu pomoct, ale za mě nejlepší díl. Kvůli tomu na začátku, ve uprostřed, jednorožci, tomu na konci. Kvůli té naději. Tohle se mi fakt ku&€=#sky líbilo.

Hadati
22.03.2019 4 z 5

V tomhle komiksovém sešitě se s Tomym Taylorem a jeho přáteli setkáme prakticky až ke konci. Sledujeme tady vyšetřování jedné neúprosné detektivky, která si chce došlápnout na fanatika církve Tommyho Taylora. Do toho se připlete Daniel Armitage, který byl poprvé zmíněn v předchozí knize. Váhal jsem, zda nedat o hvězdičku méně, ale přeci jen se mi tenhle díl líbil více než Leviatan.

zuzak07
14.02.2019 4 z 5

Zajímavý vedlejší příběh, který ale ten hlavní moc neposunul i vzhledem k tomu, že se tam Tom téměř nevyskytuje. Ale opět chytré, čtivé, barevné i temné.

Mooneylan
01.10.2018 5 z 5

Prostě skvost! Nemůžu se dočkat dalšího dílu! :)

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Peter Gross
americká, 1958

Kniha Rána je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce26x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x