Tma ekniha
od: Bernard Minier
KoupitKoupit eknihuAudiokniha
Na Štědrý den objeví Christine Steinmeyerová, rozhlasová moderátorka z Toulouse, ve své poštovní schránce dopis od ženy, která v něm oznamuje svou sebevraždu. Christine je přesvědčená, že se dopis dostal do její schránky omylem. Chyba? Hoax? Jenže druhý den ji zavolá do rádia neznámý posluchač, který ji obviní z toho, že nic neudělala. Brzy se urážky, hrozby a různé incidenty znásobí. Jako by se někdo snažil převzít kontrolu nad jejím životem, který se jí začne rozpadat pod rukama jako domeček z karet a promění se v noční můru. Martin Servaz se léčí na klinice pro policisty trpící syndromem vyhoření. Pronásledují ho zlé sny o bývalé lásce Marianne, unesené sériovým vrahem Julianem Hirtmannem. Jednoho dne dostane poštou obálku obsahující elektronickou kartu od hotelového pokoje, v němž před rokem spáchala sebevraždu jakási umělkyně. Někdo si přeje, aby se Martin vrátil do práce. A Martin Servaz se cítí být připravený. Co když naši nejbližší nejsou takoví, jací se zdají? Co se stane, když někdo převezme kontrolu nad vaším životem a vztahy? Co se skrývá ve tmě? Nezhasínejte světlo… a pokud to uděláte, připravte se na nejhorší!...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300102/tma-MZk-300102.jpg 4.41463Série | Martin Servaz 3. |
Žánr | Literatura světová, Detektivky, krimi, Thrillery |
Vydáno | 2016 (ekniha), XYZ (ČR) |
více informací... |
Komentáře (378)
Kniha Tma

Nevíte komu můžete věřit, kdo mluví pravdu a kdo na vás má takovou pifku, že vám chce do základů zničit život. Děj je jistě poutavý a tajemný, ale trochu přitažený za vlasy. Nic to ale nemění na tom, že pokračování Mrazu a Kruhu mě bavilo a 600 stran mi uteklo jako nic.

Ačkoliv jsem poslouchala, a to díky přerušování v dojíždění do práce (všichni víme proč...), velice dlouho, měla jsem stále přehled, nezapomněla žádnou z dějových linek a to jen a jen díky umění pana Miniera udržet mou pozornost. Fíha! Fakticky hustý "případ" Martina Servaze. Vždy, když jsem si myslela, že mám jasno a vím, kdo stojí za tím vším hnusem, který se děje, přišel zvrat a já byla zase na začátku. Byla jsem ráda, že nepřišel i Hirtmann, to už by bylo příliš... Po celou dobu jsem byla připoutána napětím a poslech si naplno užívala.

Nelze neříct: WOW. Po přečtení tohoto dílu mi oba předchozí připadají doslova nijaké. Tohle byla jízda od začátku do konce. Napětí, které by se dalo krájet. Zmatek, co se doopravdy děje - a komu a kým. Tma je opravdu silná jízda, kterou si určitě užije každý milovník dobré detektivky.

Třetí díl série a opět velmi hezké čtení. Osobně mi přijde, že příběh byl ještě o chlup napínavější i když malinko předvídatelný, ale určitě jsem se nenudil. Autorovy knihy se mi prostě velmi líbí.

Tato kniha se mi líbila o dost víc než předchozí Kruh. Je napínavá od první stránky až do konce. Martin Servaz je mi sympatický, proto se těším na pokračování.

A mě se to moc líbilo, 600 stránek za 4 dny a pěkný napětí a zápletka. Doporučuji
Štítky
francouzská literatura manipulace (psychologie) napětí násilí
Autor a jeho další knihy
Kniha Tma je v
Právě čtených | 27x |