Lišákova pravda

Lišákova pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421627/mid_lisakova-pravda-Fd0-421627.jpg 4 53 20

Marie Kovandová série

< 12. díl

Marie s Klenským chystají svatbu. Rozhodli se, že obřad i hostinu budou mít v penzionu U Dvou lišek. Ještě než pošlou pozvánky, chtějí si kvalitu zařízení ověřit a rozhodnou se strávit tam týden dovolené. Jenže většinu času však v penzionu tráví Marie sama. Rozhodne se odpočívat a užívat si klidu, ale taky se trochu nudí. Seznámí se s majiteli i s personálem a při náhodném rozhovoru zjistí, že tu před lety došlo k vraždě...... celý text

Přidat komentář

babystar
25.10.2023 4 z 5

Dvanáctý a asi už poslední příběh s Marií ještě Kovandovou o tom, že "kdo seje vítr, sklízí bouři" a zasetá nenávist může vyústit i ve vraždu. Jedná se sice o sedm let starou vraždu a dokonce prý už vyřešenou, ale Klenský na popud Marie zjistí, že všechno bylo jinak. Rozuzlení bylo fakt nečekané.

Honzin
05.06.2023 5 z 5

Z těch, co jsem četl asi nejlepší. Autorka umí dobře vybarvit charaktery jednotlivých postav.


Len2očka
24.09.2022 5 z 5

Mě tohleto čtení baví a tento díl ze série s Marii Kovandovou byl úplně suprový.

pepa4081
19.12.2021 4 z 5

Doufám, že to není konec série, kterou jsem si oblíbil. I tomuto zatím poslednímu dílu nemám co vytknout. Doporučuji jako příjemné detektivní počtení.
Velmi uspokojivé.

Pepina19
25.08.2021 3 z 5

slušný průměr, příjemné čtení

rafan65
31.07.2021 5 z 5

Poslední příběh Marie je opět moc pěkný a četl se krásně. Knihy této autorky jsou opravdu pohlazení po duši. Jsem docela zvědavý na novou kriminalku která vyšla letos. Doufám že autorka bude pokračovat ve psaní parádních knih a dočkáme se dalších krásných příběhů.

zdenaR
14.07.2021 3 z 5

Poslední ze série s Marií, nevybočuje ze slušného průměru autorčiných detektivek.
Opět velmi čtivé, napínavé, autorka nám předhodí více možných pachatelů k výběru, já většinou vsadím na nesprávného.
Hezká oddechovka na prázdniny.

Iki1
03.07.2021 4 z 5

Pohodové prázdninové čtení. V této edici patří knihy této autorky k velmi dobrému průměru vzhledem k propracovanosti ději, zařazení více dějových linek a jejich propletení, ale hlavně použitému jazyku a slovním obratům. Autorka nám představuje hlavní aktéry ze všech úhlů, jejich charakteristika je tak pěkně plastická. V tomto příběhu nám autorka nabídla více možných pachatelů, nakonec to byl ten nejméně očekávaný.

knihomolka1197
15.09.2020 5 z 5

Opět mně paní Pospíšilová nezklamala. Kniha se dobře čte, je zajímavá. Rozhodně stojí za to.

alnahu
12.07.2020 5 z 5

Čtivě napsaná česká detektivka,která mě vytáhla do děje hned od začátku. Příběh hajného Antonína Lišky,který je mezi místními velmi oblíbený, je zavražděn, za vraha je usvědčen přítel jeho neteře,který se zabil a tak je případ ukončen.Ale to se změní ,když do penziónu U dvou lišek /bývalé hájovny/,přijede Marie s přítelem Klenským na dovolenou,aby si prohlédli místo kde chtějí mít svatbu.Klenský je ,ale služebně odvolán a Marie zůstane sama a tak si nechá převyprávět příběh hajného a zjistí spoustu nesrovnalostí -do vyšetřování se vloží také Klenským a tak po sedmy letech má případ úplně jiný konec.

bagel
29.06.2020 3 z 5

Průměrná detektivka, z této edice ji řadím k těm lepším.

ennlady
12.04.2020 4 z 5

Tak zase jedna zelená hezká česká. Tentokrát pro mě opravdu hezká, ačkoliv mě ty naše zelené většinou moc neberou. Tahle ano. Žádná smršť, žádná rychlost, ale za mě moc hezky napsaná. Marie Kovandová se snaží přijít na kloub cca 7 let starému zločinu, který byl formálně uzavřený, ale jedna z postav závěru šetření odmítá věřit. Marie do vyšetřování pomalu vtáhne i svého životního partnera policistu a společně se jim povede najít skutečného vraha. Závěr taky není žádná pecka, ale přesto se mi knížka moc líbila. Životní osudy obyčejných lidí v zapomenutém, ale o to milejším kraji jsou moc pěkně popsané a to mě na knížce bavilo asi nejvíc.

Kočičáci
09.02.2020 4 z 5

Velmi příjemná detektivní jednohubka, kterou jsem zvládla za jeden lenošivý zimní den. Starý hajný Liška je ústřední postavou, kolem které se točí celý příběh. Je to fajn chlapík s pevnými zásadami a vztahem k přírodě a ke kraji, ve kterém žije. Skoro všichni z okolí ho mají rádi a považují ho za rovného chlapa. Na stará kolena si chce užívat života, kde ho nikdo neomezuje a neruší, jenže nikdy nic není tak, jak si to člověk naplánuje a osud mu bohužel nachystá jiné karty.
Moc se mi líbil Lišákův charakter a jeho přístup k životu. Proto jsem byla ráda, že se Marii a jejímu nastávajícímu muži podařilo rozluštit případ, aby svět byl zase v rovnováze.

pavčape
24.01.2020 4 z 5

Poslední v sérii Marie Kovandová.
Tentokrát se Marie nijak vehementně nevměšuje do vyšetřování několik let staré vraždy. Spíše je jen takovým prostředníkem. Má totiž jiné starosti. Blíží se její svatba.
Knížky Jarmily Pospíšilové se čtou velice lehce, příběh je nenáročný a postavy přehledné. Ráda se k nim vracím a budu vracet.

dagmar5477
19.01.2020 5 z 5

Naprosto skvělá oddychovka.

bazyk21
13.01.2020 5 z 5

Skvělé, jako vždy...

Ála41
21.12.2019 4 z 5

Dobrá knížka, bavila mě. Vraha jsem začala tušit až ke konci. Není to čtení se zatajenym dechem, ale rozhodně to taky není nuda. A žádná slaďárna, která se někdy do detektivek priplete a překáží :)

davidurban1973
27.11.2019 3 z 5

Oddechova detektivka z českého prostředí, která se více jak polovinu knihy věnuje životu a vztahům Antonína Lišky a až po příjezdu hlavních hrdinu do penzionu U dvou Lišek se dozvídáme, ze zde byl zavražděn a postupně je nám odhalován další dej. Hrdinka Marie zjisti pochybnosti o pachateli a její druh komisař Klenský se pustí do prověrky případu. Vrah možná není vrah, protože kriminalka se při původním vyšetřování spokojila s prvním podezřelým...
Nové vyšetřování je rychlé a v knize skoro okrajové, nicméně případ je úspěšně vyřešen (i když ne ze by na tom měli hlavní hrdinové nějaký významný podíl). Protože se však jedna o českou detektivku z českého prostředí, je výsledek uvěřitelný a věřím, ze tak nějak by to opravdu dopadlo. Nejedna se zkratka o žádný zahraniční thriller nebo detektivku plnou vražd, ale pohodové čtení s detektivní zápletkou.

Na děj to sice nemá žádný vliv, ale docela mě zaujalo, ze hlavního hrdinu autorka v knize jmenuje pouze příjmením Klenský a jeho družku stále jménem - Marie. Dokonce i Marie o svém budoucim muži vždy mluví a přemýšlí jako o Klenskym... zvláštní...

moničina
11.11.2019 4 z 5

Pre mňa asi najslabší príbeh z jej kníh, ktoré doteraz vyšli.

Knižní střípky
21.10.2019 5 z 5

Ti, kdo znají tuto sérii, tak ví, že se jim opět dostane příjemné detektivky z českého prostředí. Marie s Klenským mají před svatbou a jedou se na prodloužený víkend zrelaxovat do malebného penzionu vybudovaného z bývalé hájenky. Klenský je odvolán zpět do práce a Marie je nucena se nějak sama zabavit. A samozřejmě co čert nechtěl se opět připlete k jedné vraždě. Tentokráte je to sice vražda, která se odehrála před cca 7 lety, ale i tak Marii zaujme a začne, k nelibosti Klenského pátrat. Za ty roky, co tuto sérii čtu mi všichni hlavní protagonisté přirostli k srdci, jsou už jako moje rodina a vždy netrpělivě vyhlížím další díl.