Falešný tolar, Tichý jazyk, Boskovická svodnice
kniha od: Vlastimil Vondruška
KoupitKoupit eknihu
Tři detektivní příběhy z doby české renesance. Královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pomocníkem Petrem Korcem a služebnou Rozárkou řeší případy, s nimiž si pražští královští úředníci nevědí rady. Příběh Falešný tolar přivede pana z Dobronína do jihočeské tvrze, kde se dozví o podivné vraždě. Ale nezůstane jen u jedné. Tichý jazyk je příběhem špionážním. Kvůli vyšetřování složité sítě dvorských intrik musí pán z Dobronína odcestovat až do Vídně. Třetí příběh Boskovická svodnice se odehrává v prostředí moravské šlechty. Vášnivá, leč nenaplněná láska skončí vraždou....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315760/letopisy-kralovske-komory-ii-cGY-315760.jpg 4.4308Série | Letopisy královské komory 2. |
Žánr | Detektivky, krimi, Literatura česká, Historické romány |
Vydáno | 2013, MOBA (Moravská bastei) |
více informací... |
Komentáře (48)
Kniha Falešný tolar, Tichý jazyk, Boskovická svodnice

Opětovně jsem si užil tří příběhů pana královského písaře, jeho pomocníka Petra s jeho milenkou Rozárkou. Napětí zde, jak známo moc není, i když jde mnohokráte o život. Všichni tři pátrají a dávají přitom v sázku vše i svou počestnost, jen aby objevili pravdu a obhájili spravedlnost. Je to tedy zrovna tak milé čtení, jako všechny Letopisy předtím i potom.

Nemám ráda historické příběhy, přesto mne Letopisy uchvátily. Opravdu výtečná kniha. Spolu s výborným přednesem audioknihy opravdu pohlazení na duši, třebaže v této knize občas hodně smutné.

Tichý jazyk - případ šmodrchy hýřící.
Česká šlechta kuje za tepla požadavky vůči ve Vídni usazenému králi.
Kdo je "tichým jazykem" - špionem na královském dvoře?
Informace si žádají morální oběti a kamufláž halí závoj nad nezvyklou, dobře konspirativní lstí, které se zločin lepí na paty.
Rčení je vžitý názor, ale i nejslabší článek chytrystiky.
Audiokniha opět skvělá.

Knížka se pěkně četla. Mám ráda knihy pana Vondrušky. Poslední příběh se mi líbil nejvíc.

Boskovická svodnice - audiokniha, sype se to jako z širokého rukávu vyšívaného cizokrajným tajemstvím o smrti, o poťouchlé závislosti, o svůdnosti, která jí není.
Vondruškiáda ve stejně jedinečně zaběhlém stylu.
Pohodový zážitek.

Když mi někdy není dobře, knihy pana Vondrušky jsou sázkou na jistotu a pohlazením na duši.
Doporučujeme

Štítky
Autor a jeho další knihy
- Krajina našich slov 2019 / Landschaft unserer Worte 2019 2019
- Husitská epopej I.: 1400–1415. Za časů krále Václava IV. 2014