Spouštěč

Spouštěč https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240899/bmid_spoustec-mxb-240899.jpg 4 478 151

Kdo se bojí Černého muže? Případ zneužívané pacientky se pro psychiatričku Ellen Rothovou stává noční můrou. Žena tvrdí, že ji pronásleduje Černý muž, a krátce nato beze stopy zmizí. Při pátrání se cílem neznámého přízraku stává i Ellen. Při šíleném závodu o čas je ve hře život lékařky i její pacientky. Psychiatrička stále hlouběji zabředá do labyrintu strachu, násilí a paranoie. A čas na splnění ultimáta co nevidět vyprší…... celý text

Horory Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Trigger , 2009


více info...

Přidat komentář

Sysel
08.03.2024 4 z 5

Velice zajímavě vyvíjející se příběh, který nutí číst a odhalovat tajemství hlavní hrdinky

leniska6373
05.03.2024 5 z 5

Kniha se četla dobře, napínavá ,nutí čist a dozvědět se víc a víc...


eliska2126
26.11.2023 2 z 5

Spouštěč jsem pořizovala na doporučení jedné moji známé a potom ne a ne se do ní pustit. Takže mi v knihovně ležela opravdu dlouho. Nicméně teď jsem si řekla, že už nastal její čas. Bohužel jsem dosti zklamaná.

Ve Spouštěči sledujeme příběh Ellen, která působí jako psychiatrička na psychiatrické klinice. Jednoho dne přijme pacientku, která vypadá, že si prošla krutým týráním a neustále mluví o černém muži, kterého se děsí. Jenže jednoho dne pacientka zmizí, nikdo o ní neví a rozbíhá se kolotoč události, kterým chce Ellen přijít na kloub.

Ano, děj zní zajímavě, ale mně absolutně nechytli styl psaní. Postavy mi nebyly ničím sympatické, v podstatě mi bylo jedno, co se stane. Celý příběh je taky dost přitažený za vlasy a na mě to bylo prostě moc.

Jediné, co mě hnalo vpřed při čtení, bylo to, že jsem chtěla vědět, kdo je ten Černý muž. Konec byl celkem dobře vymyšlený a líbila se mi tam ta psychologická složka, ale knížku už to prostě nezachránilo.

Tohle za mě bohužel ne, ale věřím, že se někomu z vás bude příběh určitě líbit!

MiraRunaway
11.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha o neustálém pobíhání divné lékařky Ellen,která se dopuje léky a je několikrát zmlacena a mnohokrát se dostává mimo realitu... ať už halucinace, paranoia, spánek nebo lucidní snění...vše přináší hlavně zmatek. Mnoho situací zůstává na konci nedořešeno (schránka,vizitka,proč Mark nic nepoznal?) Posledních 60 stran a nápad (co je spouštěč) jsou excelentní. Mrazivé ticho mi sedlo lépe.

Divkazlesa
12.07.2023 4 z 5

Knihu knihu je nutné číst pozorně, nebo se ztratíte v mnoha odbočkách odbočení, ale je velmi zajímavá a bavila mě.

janca1705
22.05.2023 5 z 5

Tohle mě fakt baví!

Emma27
08.05.2023 3 z 5

Zajímavá knížka,napínavá,nečekane odhalení ke konci.

Jája92
28.04.2023 4 z 5

Zajímavá kniha od prvních stránek, jen těžko uvěřitelná, s napínavými scénami.
Zaujalo mě prostředí psychiatrické kliniky. Příběh Ellen a bezejmenné pacientky a "Černého" muže.
Někdy jsem se hůře orientovala v příběhu.
Kniha je rozdělená na dvě části. Jednotlivé kapitoly se čtou rychle.
Rozuzlení příběhu, jaký nám autor předvedl, jsem vůbec neočekávala.

Tamirai
14.04.2023 4 z 5

Veľmi zaujímavá kniha. Autor ma kompletne zmiatol a udržal si moju pozornosť. Snáď ešte nejaká jeho kniha bude vydaná. Rada si prečítam aj niečo ďalšie.

wlado
27.02.2023 4 z 5

Skvelé čítanie plné neočakávaných zvratov a odhalení. Výborný psychologický triler, vrelo odporúčam. Knihu treba čítať pozorne, ináč sa stratíte v množstve rôznych faktov a odbočení.

Deia
09.02.2023 3 z 5

Na túto knihu som sa celkom tešila, už dlho som si ju chcela prečítať, ale nakoniec to nedopadlo úplne dobre. Spočiatku ma príbeh naozaj zaujal, bolo to zaujímavé, napínavé, ale asi mi nejak nesadol štýl písania, nevedela som sa začítať, aj keď neviem, že čo presne mi spočiatku vadilo. Postupne som si ale zvykla, ale prišli iné veci, ktoré sa mi nepáčili. Príbeh na mňa pôsobil príliš chaoticky, každú chvíľu bol podozrivý niekto iný a pomaly na každého to aj sedelo, aj mňa to pár krát zmiatlo. A aj keď sa všetko ako tak vysvetlilo a aj kúsky do seba zapadli, tak správanie niektorých postáv mi prišlo dosť zvláštne. Záver som trochu čakala, aspoň čiastočne som ho uhádla - istú teóriu som mala od začiatku, ale často som o nej pochybovala. Ale ako nápad je zaujímavý, bavilo ma to čítať, ale celé sa to tak nejak točilo dookola a miestami sa to dosť vlieklo. Ellen bola v podstate sympatická hlavná postava a aj napriek okolnostiam sa snažila reagovať racionálne, aj keď nie stále jej to išlo. Záver a vysvetlenie sa mi páčili. Za mňa je to taký lepší priemer, ale neviem či sa budem púšťať do ďalších častí.

ArwenAragorn
30.09.2022 5 z 5

81%
"Černý muž."
"Černý muž? Myslíte někoho s tmavou kůží? Třeba Afričana?" ujistila se.
"Černý muž, Černý muž. Kdo se bojí černého muže?" zanotovala žena dětským hlasem. Vzápětí se šíleně zachichotala a odhalila řadu zažloutlých zubů.
______________________________________________________________________________________________________________
Kdo je Černý muž? Ke knížce jsem se po letech znovu vrátila. Velice chytře napsaný thriller, odehrávající se na pozadí psychiatrické kliniky. Napínavý, se skvělou zápletkou a výborným koncem. Autor mě dokonale zmátl, takové rozuzlení jsem rozhodně nečekala.
K přečtení knížku doporučím.

martinaandulka
27.09.2022 5 z 5

Moc zajimavé téma,který je zároven thriller.Je šílené co dokáže v hlavě spustit a má to nedozírné následky... .

Boruvka.cerna
03.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Na mě to bylo až příliš zamotané. Nejdřív jsem se “těšila”, že budou hádanky, pak mě udivovalo, kolikrát byla zmlácená a vlastně furt všechno zvládala. Konec se dal tušit. Pár detailů mi nesedí - jak se dostala vizitka antikvariatu do schránky? Jak to bylo s kocourem - kdo ho zabil? Možná méně komplikované by bylo lepší a dávalo větší smysl. Mě si tento autor nezískal…

MarkétaI.
31.12.2021 5 z 5

Kdo je neznámá pacientka, která beze stopy zmizela? A kdo je Černý muž, kterého se tak bála? Odpovědi na tyto otázky se bude snažit najít psychiatrička Ellen Rothová.
Tak toto bylo super čtení od první stránky až po poslední. Začetla jsem se prakticky hned a kniha se mi vůbec nechtěla odkládat.
I když jsem něco tušila, tak konec mě rozhodně překvapil. Samozřejmě v dobrém.

vipera
10.11.2021 3 z 5

Poslední dobou nemam na knihy štěstí… Tohle bylo jako rozmotávat přepečlivě zašmodrchané klubko. Ale ve výsledku stačí jen zatáhnout za tu správnou nit a vše je rozpletené. Když přijdete na to, která nit je ta pravá, tak už vás pak nic moc dalšího nečeká.

em75
10.07.2021 4 z 5

Nějak jsem se do knihy nemohla začíst, taky jsem moc netušila, co od příběhu čekat .. Ale pak se to rozjelo a byla jsem zvědavá, jak to s Ellen a jejím Černým mužem dopadne. Vysvětlení pro mě bylo šokující. Trošičku mi to připomnělo knihu od S.Fitzeka "Pacient".

mystar
03.06.2021 4 z 5

Povedeny desivy psychothriller odehravajici se na pozadi psychiatricke kliniky. Temny pribeh plny napeti a akce s sokujicim odhalenim. Tesim se na dalsi davku "psycho jizdy" s dalsim dilem.

Blafoun
10.04.2021 2 z 5

Jsem trochu na rozpacích, ale asi jsem čekal trochu víc. Minimálně 2/3 knihy nikam nevedou, děj se víceméně motá v kruhu bez většího posunu. Nechci spoilovat, takže neuvedu proč, ale velice rychle se dá z děje a chování postav, zejména některých, uhádnout o co tu jde. Pak už jsem vlastně jen čekal jestli se mi moje domněnka potvrdí. Přišlo mi to celé tak nějak strašně průhledné hned od začátku a proto mě to asi moc nechytlo, vlastně jsem byl rozhodnutý další knihu od autora už nečíst. Paradoxně to trochu zachránil konec na posledních stranách, který probudil alespoň zvědavost proč se to vlastně celé dělo a díky kterému dám šanci ještě jedné knize. Tím vším nechci říct, že je kniha špatná nebo že nestojí za přečtení, jen to asi nebude úplně můj šálek čaje. Nápad je zajímavý a pokud neodhalíte pointu moc brzo, tak to může být tajemné a napínavé (pro někoho možná i s prvky horroru). Taky mi trochu vadila i jistá teatrálnost s jakou je to psané, ale to může být subjektivní názor.... a nebo mám taky úplně jiný vkus, prostě ať si po přečtení každý udělá svůj názor a napíše ho sem. ;-)

AlbionFoxyFox
03.01.2021 3 z 5

Byla to jízda jako na horské dráze. Začátek skvělý, prostředí kliniky a bezejmenná pacientka mě děsily a zaujaly ale poté, když začaly sny, představy, zvláštní chování, neustálé změny, kdo je a není podezřelý, mě kniha nudila. Opět se to změnilo ke konci, který byl skvělý a nečekaný.