Kukaččí mládě

Kukaččí mládě https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466234/bmid_kukacci-mlade-KJU-466234.png 4 148 44

Riva a Dáša se společně vdávaly, jejich děti Jorika a Dalibor vyrůstaly vedle sebe, jejich rodiny se společensky míjely, ale o to víc si pomáhaly. V této tradici pokračuje i Jorika a Dalibor, z nichž se zatím ani jednomu nepodařilo vytvořit fungující svazek. Světoběžnice Jorika si neudržela žádného muže a ani dvakrát ženatý Dalibor není šťastný. Jorika pro něj zorganizuje experiment, který mu má pomoci, ale je jen zdrojem dalších starostí a tápání. Za rohem každého štěstí číhá smutek - o tom se přesvědčí všichni, kdo ve spletitém příběhu lhali nebo věřili, že osud je jen souhra náhod.... celý text

Přidat komentář

Hakl54
08.01.2024 4 z 5

Dobře se to čte, ale příliš překombinované až neskutečné.

99jana99
13.12.2023 4 z 5

Četla jsem lepší knihy paní Vaňové, ale nenudila jsem se ani u této. Příběh plný lží, sobectví, závisti, nic pozitivního. Každý si hrabal na svém písečku.


Kanimůra2
03.10.2023 2 z 5

v této knize jsem se nenašla

Kanylka
27.09.2023 2 z 5

Kniha mě bavila, nudila a tak pořád dokola. Přečteno a jde se na další knížku.

Michelle.Bee76
18.09.2023 5 z 5

Wau! Druhá kniha od Magdy Váňové a opět jízda emocí. Rozhodně mi její styl psaní sedí. To, jak se z minulosti dostává do přítomnosti, souvislosti událostí, vykreslená atmosféra.. Snažila jsem se držet si nadhled čtenáře, ale chvílemi jsem nevěděla, zda Rivu litovat nebo ji nenávidět, i když jsem ji svým způsobem chápala. Zvraty v ději nejsou žádné sci-fi, v životě se stává, že náhody jsou neuvěřitelné, ale existují a mohou v žití člověka spustit i "dominový efekt". Za mně skvělá knížka.

Radimka
20.07.2023 4 z 5

Já mám knížky od Váňový prostě ráda. Bizarní jména, překombinovaný příběhy, ale moc hezky se mi to čte. Pořád se tam něco děje a nenudím se.

picapica
22.03.2023

tak jsem to dočetla ,je to řada prvoplánových náhod pospojovaných tak,aby to paní spisovatelce vyšlo.Za mě kniha na dovolenou a už ji není nutné vozit domů.

Evaho73
08.01.2023 4 z 5

Kukaččí mládě je prvá kniha od pani Magdy Váňové, ktorú som čítala a musím konštatovať, že na mňa zapôsobila.
Začiatok príbehu a celej zápletky bol síce podaný dosť obšírne, ale vyžadovalo si to objasniť spleť vzťahov medzi jednotlivými postavami, ktoré majú rôznorodé charaktery, čo zase prispieva k následnému vývoju a vystupňovaniu celej zápletky.
Záporačka Riva dokázala piť krv aj v mojom prípade, ale bez jej zlomyselnosti a zachytenia tej správnej spoločenskej atmosféry v danom období, by celý príbeh nemal ten správny náboj.
V reálnom živote si však takýto postoj neviem úplne predstaviť, čo zase nevylučuje tú skutočnosť, že ľudia s obdobným charakterom "pokojne" môžu žiť aj medzi nami...

knihovniceS
28.06.2022 5 z 5

Kukaččí mládě
Četla jsem jedním dechem, občas mi běhala husina po těle. Doufám, že postavy románu jsou smyšlené. Příběh dvou přítelkyň od mládí do pozdního věku a jejich rodin se rozvíjí rychlým tempem. Nejvíc mi pila krev Riva – baba na zabití. Zlá, nepřející, škodolibá, chamtivá, protivná i v rodině ... Taková osoba je snad jen fabulace autorky. Druhá z přítelkyň Dáša je svým způsobem praštěná a chce být s každým zadobře. Příběh je plný lží, závisti a intrik. Ženy z mužů dělají blbce a to mi trochu vadilo. Neumím si představit v takové rodině žít. Magda Váňová je mistr vyprávění a tato kniha Vás nenechá v klidu. Dávám 5 hvězd a doporučuji.

Babo
11.03.2022 4 z 5

V žádné knize jsem se ještě nikdy nesetkala s tak nepříjemnou,zlou,sebestřednou a nesnesitelnou osobou,jako byla Riva. Zajímalo by mě,jestli autorka měla nějaký předobraz,protože to bych asi nevydýchala.
Na druhou stranu není jednoduché vytvořit postavu ,která budí takové emoce.
Jinak se mi kniha líbila, jistě i proto,že jsem toto období prožila . Ať už dobu podpultového zboží za socialismu , nebo divokých devadesátek.
Určitě si přečtu i další knihy paní Váňové.

Prateri
29.07.2021 4 z 5

Tolik lží, manipulace, sobeckosti v jedné knize. A to nejsou všechny negativní vlastnosti, které se vyskytovaly téměř na všech stránkách této knihy. Tady každý kopal za sebe. Nebylo by to nic divného, kdyby nekopal do ostatních. Věřím, že to mnoho čtenářů odradí, vzbuzuje to v nás pocit, který je velmi nepříjemný. Knihy v nás vyvolávají emoce. Kukaččí mládě to také dokázalo.

vladka321
28.07.2021 2 z 5

To byla jedna z nejsmutnějších knih, co jsem četla a jsem ráda, že dle právní a snad i lidské stránky to byla jen fikce. Takovou "sebranku", kde snad všichni měli černou duši jen tak někdo nevymyslí. Tolik zla, nenávisti, intrik a závisti vložit do tak útlé knihy je opravdu umění.

Co autorce nejde upřít jsou zdařilé dialogy, svižný děj, zajímavé téma a neotřelá jména ženských postav.

Han-nah
15.06.2021 3 z 5

"Život píše příběhy" a "Matka je vždy jistá" je přesně styl této knihy. Děj osudů rodin životních kamarádek Rivy a Dáši je rozvíjen a zamýšlená kombinace je asi účelová, aby hlavně negativní věci vedly při čtení k zamyšlení. Každý se setká v životě s intrikami.
Dáša a Riva - přesná ukázka, kdy letité kamarádky si v duchu přiznávají chyby, ale zároveň mají strach, když řeknou pravdu, tak jejich kamarádství skončí. Ve lži se dá žít léta, až se někdy stane, že té lži začnete věřit. A potom si snad zodpoví " Lžu jen sama sobě nebo to má vliv i na druhé?" Je to riziko vlastního svědomí.

Ála1968
20.02.2021 4 z 5

Jako všechny knihy od této autorky,byla i tato super.Jsou romantické,je tam i napětí a hlavně jsou ze života.

Aleh
30.11.2020 4 z 5

Život je jeden velký a složitý propletenec vztahů. A někdy není jednoduché se v tom vyznat. Ale tak už to v životě bývá. A když někdo pojme podezření, že něco není, tak jak by to mělo být, rozjedou se kola osudu naplno. Někdy platí mluviti stříbro a mlčeti zlato, ale někdy chybí tolik pořádná komunikace.... Další z románů Magdy Váňové, která se věnuje především partnerským a rodinným vztahům. A je nutno podotknout, že se tak děje úspěšně. Čtení pro ženy.

Aivlis
26.10.2020

Prvá knižka od autorky, po ktorej viac nesiahnem. Postavy neschopné prevziať zodpovednosť za svoj život, niektoré záštiplné, vypočítavé, iné zase hlúpo naivné, až sliepkoidné. Príliš veľa náhod, umelo vykonštruované príbehy kŕčovite sa snažiace urobiť dojem. Mám dojem, že toto sa ani náhodou nepodarilo, autorka vykradla sama seba.

anitram17
30.07.2020

Do této knihy jsem se nějak nemohla začíst. Odložila jsem.

Nunynka
28.03.2020 4 z 5

Jedna ze slabších knih této autorky. Chování všech osob v této knize mi byl odporný a doufám,že snad nikdo takto neuvažuje. Ale je pravda,že kniha byla opět napsána tak,že mě zajímalo jak to všechno dopadne.

Kerberos
22.08.2019 3 z 5

Ze začátku mě zajímala Riva,protože na tak nespokojenou a nepřející pletichářku jsem dlouho nenarazila.Taky jsem čekala kdo je to kukavčí mládě.Potom jsem knihu málem odložila,protože tolik zvratů,intrik,pletich ,prostě toho bylo moc.Jsem si jistá,že si od Váňové dlouho nic nepřečtu.

L.Helena
24.03.2019 3 z 5

Mám z knížky docela rozporuplné pocity. Prvních asi 100 stran se téměř nic nedělo, jen spousta myšlenkových návratů do minulosti. Asi to bylo potřeba pro další děj, ale bylo to až moc podrobné a rozvleklé. Pak začal ten pravý propletenec vztahů, osudů a náhod. Dost mě však zklamalo, že téměř všechny postavy jen intrikovaly a jednaly s postranními úmysly.