Knihkupectví ztrát a nálezů

Knihkupectví ztrát a nálezů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499172/bmid_knihkupectvi-ztrat-a-nalezu-tOr-499172.png 4 151 55

Natalie se v důsledku tragédie stává zároveň dědičkou knihkupectví a pečovatelkou svého dědečka. Aby měla péči o něj z čeho hradit, rozhodne se obchod prodat. Jenže dědeček, jediný právoplatný majitel celého domu, je proti a Natalie musí chtě nechtě převzít jeho provoz. Právě díky knihám však záhy nachází nejen útěchu, ale i poznání a lásku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Lost and Found Bookshop , 2020


více info...

Přidat komentář

LucySmile
17.04.2024 5 z 5

Nádherná kniha, moc doporučuju

petulkapeta
24.03.2024 4 z 5

Krasný, milý příběh a co se mi hodně libilo jaký měla Natalie vztah se svým dědečkem. A minulost rodiny, to byl mazec ty dopisy...a Peache jsem si oblibila i s dcerkou :)


Doubravka1975
27.02.2024 5 z 5

Moc krásný příběh ze San Franciska z jednoho knihkupectví. Kladivo k pronájmu ... super:):):)
....moje matka měla pravdu. Úplně na všechno existuje nějaká kniha. Když čteš knihu, nikdy nejsi sama. Kniha člověka nikdy nezradí, nikdy nezmění svůj názor ani z člověka nedělá hlupáka. Je nejlepší lék na smutek a něco se člověk může ještě naučit....

Ivanule
30.01.2024 5 z 5

Pracovat v knihkupectví je můj sen,nebo alespoň někde nějaká práce s knihami např. knihovna:) Ale když ke knihkupectví dostanete dluhy a nevyřešenou minulost a dědečka,který bohužel už není zdravý jako býval (co mu bylo,se dozvíte po přečtení :)). Velice povedený příběh!

lucakuca
23.10.2023 3 z 5

Dobré.
Asi jako česká klasika, u které víš že je dobrá, ale babička (táta, máma, sestra, teta) to uvaří vždycky líp.

Yunnan
28.08.2023 5 z 5

Asi nejsem úplně cílový čtenář těchto romantických knih, ale potřeboval jsem si trochu odpočinout od detektivek a také mě tak trochu s Natalií spojovala tragická událost a láska ke knihám a knihkupectvím. A v tento, pro mě, smutný čas mi kniha moc pomohla. Chtěl bych někdy mít takový knižní přehled, jaký měla Natalie, a rovněž pracovat (nebo i mít) v podobném typu knihkupectví (i s "kavárnou").

anovy64
20.07.2023 4 z 5

No nebylo to špatné. ale něco tomu chybělo.

hlavajda93
27.04.2023 5 z 5

Moc pěkná kniha o Natalii, která díky tragédie našla životní štěstí a správnou cestu.

moma08
06.10.2022 4 z 5

Pěkný příběh, který v sobě nese hodně smutku.

happy19
23.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Hodně citlivá kniha!
Smutné,bolavé,toužebné pocity k životu patří...
Romantika tu má vedlejší roli,ale o to víc si ji užijete...
Peach mě neskutečně bavil;-*
A to prostředí knih...jak víme,dokonale uklidňuje,-)

„Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“

Zelený.úval
20.09.2022 2 z 5

Po Jabloňovém sadu byla tahle kniha velkým zklamáním. Mohla být tak o půlku kratší, některé zápletky mi přišly takové zbytečné. V celém příběhu se objevilo tak moc náhodně nalezených cenných předmětů, že ten poslední nejdůležitější už mě ani nijak nenadchnul. Bohužel ani ta historická část nebyla moc hezky zpracovaná.

Aranel15
16.08.2022 2 z 5

Marně jsem čekala, jestli kniha začne být zajímavější alespoň v půlce jako u Jabloňového sadu, ale nestalo se tak. Námět knihy zněl skvěle, ale zpracování špatné.

Aneleh
15.08.2022 4 z 5

Příběh se neskutečně táhl, ale byl krásně romantický, konec ještě romantičtější, který jsem tak nějak tušila. Trochu mi vadilo, že se v ději stále přeskakovalo z přítomnosti do minulosti, nebylo to moc přehledné a chvílemi jsem kvůli tomu neměla úplně jasno, co se momentálně děje. Líbily se mi citáty, ale odkazy byly bohužel na knihy, které u nás v češtině nevyšly.

TaLu
22.07.2022 4 z 5

Velmi jemný příběh o velké životní změně a lásce ke knihám i lidem.
Pomalé tempo, odkazy na knihy. Pro knihovnice radost, pro ostatní určitě příjemná letní oddechovka.

Ralemo
04.07.2022 4 z 5

Hezký a milý příběh z prostředí knihkupectví v San Francisku. Každopádně hodnotím 4* z důvodu špatné přehlednosti v ději. Neustále přeskakování z minulosti do přítomnosti, z postavy na postavu. Bylo docela těžké se zorientovat. Mám ráda příběhy psané v ich formě, kde je jasně dáno kdo to píše. Každopádně kniha má moc hezký děj, sice ze začátku smutný, každopádně postupem času se vše otáčí k lepšímu a kniha je moc hezky ukončena. Určitě doporučuji přečíst. :)

Aghatte
10.06.2022 5 z 5

Probrečela jsem prvních 60 a posledních 60 stran, mezitím se odvíjel krásný uvěřitelný pohádkový příběh.¨
Spousta milých lidiček, knihy všude kolem a nádherné vztahy.
Pohladí po duši, ač je plný smutku, je zde i spousta naděje a mezi řádky uschováno nejedno moudro nejen z úst velikánů.
"Naše rodina je založena na ztrátách...", říká dědeček. Ale je zde i neskutečně lásky a rodinných vztahů, které bych přála každému.

"Přes žal a vinu neexistuje žádná zkratka."

Obálka mi nevadí, celé je to o a ze San Franciska, tudíž myslím, že zvolena dobře.
Vybrala jsem si v knihovně tři knihy, které měly v názvu KNIHKUPECTVÍ, a tato rozhodně vede. Autorka je zřejmě oblíbená a ve své vlasti i slavná, podívám se určitě i po další knížce od ní.

Mabie
01.05.2022 3 z 5

Také se řadím mezi ty, kdo mají rádi knihy o knihách, knihkupectvích nebo knihomolech. Tato kniha poskytla všechny tyto tři věci a navíc i čtivý příběh o rodině a oddanosti mezi jejími členy, o bolesti, když odejde milovaná osoba, o smutku, když si stáří bere nejen fyzické síly, ale i vzpomínky.
Pro mě je v knize asi nejsilnějším tématem právě vztah vnučky s dědečkem, trpícím stařeckou demencí. Ve svých světlých chvilkách je stále moudrým a noblesním starým pánem a jeho vztah s vnučkou láme člověku srdce.
Určitě to není kniha ze zlatého fondu literatury, ale zcela jistě je to kniha o životních ztrátách a nálezech …stejně tak jako romantická oddychovka. Líbila se mi a poskytla i pár fajn citátů.

martinaandulka
22.04.2022 3 z 5

Mám ráda knížky o knížkách a romantiku k tomu.Četlo se mi to střídavě 1 část knihy je poutavá,moc mi bavila, ale pak to klouzalo,a konec byl až neuvěřitelný za odpočinkové čtení je fajn, ale jsou lepší knihy.

Anasa
19.03.2022 3 z 5

Kniha je určena jasným čtenářkám romantiky a k těm úplně nepatřím. Doufala jsem, že romantika bude v rovnováze s životem v knihkupectví, proto jsem si knihu vzala, ale osudy obchodu se romantice zcela podřídily. Natalie se sice "prala" o osud knihkupectví, ale tak nějak to klouzalo po povrchu - stejně to dobře dopadne. Přišlo mi, že některé motivy se ani nesnažily tvářit věrohodně. A konec? Tak tam se štěstí vrchovatou měrou dostalo na každou postavu! Takže příště zkusím něco jiného.

bupilla
31.01.2022 5 z 5

Prekrásna kniha.
Dojemná, smutná, ale s poriadnou dávkou životného odhodlania aj nádeje.
Pretkaná úsmevnými dialógmi aj jemne napínavá.
Romantická linka krásna a uveriteľná.
Hrdinovia zaujímaví a dostatočne vykreslení na to, aby som sa do nich dokázala vcítiť, to veľmi oceňujem.
Starý charizmatický dom, kníhkupectvo v tomto staručkom dome, všadeprítomná vôňa kníh a hlavná hrdinka a jej maminka poriadne knihomoľky.
Tá atmosféra kníhkupectva bola úžasná.
Táto kniha ma neskutočne potešila, úžasne som si pri nej oddýchla, zažila celú škálu emócií, dojatie sa striedalo s úsmevom, smútok s radosťou.
Príbeh, ktorý bude vo mne dlho doznievať.
Odporúčam všetkým knihomoľkám. :)