Krev na lopuchu
kniha od: Vlastimil Vondruška
KoupitKoupit eknihuAudiokniha
Výběr povídek z tvorby Vlastimila Vondrušky. Obsahuje dvacet příběhů s detektivními zápletkami, které se odehrávají v různých dobách od středověku až do 18. století.
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/2644/krev-na-lopuchu-e09-2644.jpg 3.8218Žánr | Detektivky, krimi, Povídky, Literatura česká |
Vydáno | 2008, MOBA (Moravská bastei) |
více informací... |
Komentáře (45)
Kniha Krev na lopuchu

Na této povídkové sbírce je vidět co dělá Vondrušku mistrem. Ty příběhy jsou stran zápletky dost ubohé, ale vypravěčský styl je mistrovský. On prostě umí psát, takže i ze slabého příběhu vyrobí zábavné čtení.

Velmi vyrovnaná povídková sbírka, až dosud se mi nestalo že bych hodnotila všechny povídky stejně .Historické četbě se kromě období starověkého Egypta vyhýbám ale díky Vondruškovi budu muset měnit zvyky. Naštěstí má známá bohaté zásoby jeho knih takže nejsem vázaná na jejich nedostupnost v knihovně.

Povídky nebyly špatné,jen mám dojem že na každou byl určený nějaký počet stran aby se jich do knihy co nejvíce vešlo.Děj se mi proto zdál uspěchaný.

Krátké detektivní povídky, nebo spíš obrazy ze života lidí, napříč dějinami. Ať už šlechta, měšťané nebo lidé na okraji společnosti, všichni se musí čas od času poprat se zlem, lidskou chamtivostí, závistí nebo žárlivostí. A jak už to tak v životě bývá, zdravý rozum a schopnost dedukce vítězí častěji, než postup oficiálních vyšetřovatelů.

Hodně krátké, čtivé povídky, lehká četba do autobusu nebo do čekárny. Hříšní lidé Království českého se mi líbily víc, ráda se vrátím k Oldřichovi z Chlumu a Martinovi ze Stvolna.

Velmi pěkně napsané krátké detektivní historické příběhy...………….opět jsem si u knihy odpočinula

Povídky celkem šly.Asi jsem se už navykl na Oldřicha z Chlumu,proto se mi to tolik nelíbilo,ale jinak dobré,lepší průměr.
Štítky
Autor a jeho další knihy
- O svobodě myšlení 2021
- Husitská epopej I.: 1400–1415. Za časů krále Václava IV. 2014
- Velký král Přemysl Otakar I. 2011
- Dýka s hadem 2002
- Kronika zániku Evropy: 1984–2054 2019
- Falknovská huť 2019
Kniha Krev na lopuchu je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 409x |