Keltové – Druidův poklad

Keltové – Druidův poklad https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515217/bmid_keltove-druiduv-poklad-ZL9-515217.jpg 4 21 4

Mohou se druidi ženit a mít děti? Může se druidem stát i holka? Chodí druidi do boje? Umí opravdu čarovat? Vidí do budoucnosti a do minulosti? A mohou se také někdy v něčem splést? Skutečně dokážou zabít pouhým slovem? Proč svoje učení zásadně nezapisují, i když psát umí? Může člověk od druida dostat úkol, který má splnit až za dva tisíce let? A může člověk v minulosti poznat svou budoucnost? Opravdu existují jiné světy a živí mohou někdy mluvit s mrtvými? Setkání s druidem Kengetorígem bylo jedno z nejzajímavějších, nejnapínavějších, nejpodivnějších a, to si Bára musela přiznat, i nejnebezpečnějších, jaké kdy zažila. Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.... celý text

Přidat komentář

martin č.
08.08.2023 4 z 5

(SPOILER) zajímavý posun v ději Báry, obsahově (ač mě starověk zajímá) pro mne o chlup slabší, ale to může být subjektivní. Nejlepší moment pro mne - popis stavby římského tábora a ženijních schopností Římanů v úvodu. Naopak největší vzdělávací průšvih a hlavní důvod, proč dávám hvězdu dolů (SPOILER) Ztotožnění oppida s českými Stradonicemi. Ne. Ve středních Čechách a už vůbec ne v Caesarově době Římské legie neoperovaly ani omylem! Tohle je má první velká výtka autorce po sérii knih. Všechny její fabulace byly dosud podle mých znalostí ok a v souladu s dějinami, tohle je první šlápnutí vedle. Umístit to do Francie, bylo by to v pořádku, nicméně chápu důvod "atraktivity" ŘÍmanů a Keltů v Čechách.

Anoel1
20.06.2023 5 z 5

Zařadila bych ji mezi nejlepší díly z této série (ale mám je ráda všechny). Příběh má spád hned od začátku, snoubí se v něm realita s magií, skvělé vyvrcholení děje. Přečteno jedním dechem!


AničkaHedb
15.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Nádherné propojení s budoucností...nebo minulostí? Už se těším, až bude Báře o pár let více a co zažije...nebo zažila... :)

ladyfromskye
19.04.2023 5 z 5

Za mě rozhodně nejlepší bárovka ze všech!