Francouzská revoluce: Jen krůček od gilotiny

Francouzská revoluce: Jen krůček od gilotiny https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502693/bmid_francouzska-revoluce-jen-krucek-od--47W-502693.jpg 4 27 3

Malé městečko nedaleko Paříže žilo i z jara roku 1793 poklidným životem a nic nenasvědčovalo tomu, že ve Francii zuří revoluce. Setkání s nejvzdělanějšími a nejpokrokovějšími dámami té doby bylo sice zajímavé, ale, upřímně, i trošku nudné. Bára byla docela ráda, že se poměrně rychle ocitla zpátky ve své době. Jenže… Jenže pak zjistila, že řadě jejích nových přátel hrozí smrt pod gilotinou, a rozhodla se vrátit, aby je varovala. Mezitím se však ve Francii dostali k moci jakobíni – a teď je to Bára, komu jde o život… Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.... celý text

Přidat komentář

Štěpinambura
29.03.2023 5 z 5

Úžasná kniha! Jsem nadšená.
Populární formou je v ní vysvětleno celé toto období, takže si studenti látku dobře zapamatují. Jakožto velkou milovnici koček mě celá kniha bavila ještě víc!

TheMelorry
30.01.2023 4 z 5

Nevím, jestli to bylo způsobeno daným historickým tématem/prostředím, nebo jsem měla na knihu náladu...ale "bárovek", které jsem zatím četla je tahle snad ta nejlepší.
Jako vždy musím vyzdvihnout autorčin skvělý styl psaní, propojení historických reálií, zajímavostí dané doby, důležitých pojmů spolu s příběhem mladé dívky Báry. Nahlížení na historii dětským pohledem velmi dobře funguje, opět se to potvrdilo.


ladyfromskye
28.09.2022 4 z 5

Začátek byl trochu utahaný, spousta nezáživných hovorů a také jmen. Zpestřovaly to pouze kočky jisté paní, pardon občanky, Helvétiové. Ale druhá polovina, to byla ta správná jízda dějinami, jakou od Válkové a bárovek všichni očekávají. Navíc je tu nejspíš prozrazeno další malé tajemství! Jaké? To si budete muset přečíst sami ;-)