Pozornost pro Kedrigerna

Pozornost pro Kedrigerna https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11890/pozornost-pro-kedrigerna-11890.jpg 4 92 4

Kedrigern série

< 6. díl >

6. kniha série o čaroději Kedrigernovi. Kedrigern. Není žádný dobrodruh; jen odborník na protikouzla a líný pecivál, který se nijak neholedbá svou odvahou. Nikdy by ho nenapadlo slídit v močálech po obludách. A na druhé straně opravdová obluda – příšera z bažin, která snídá hrdiny, obědvá drakobijce… a zbožňuje čaroděje na svačinu. Ale příslib naditého měšce zlata – a spolupráce začarovaného lovčího, přerostlé včely (která je doopravdy podměrečným čarodějem zakletým zlovolným rádcem) a zbabělého prince – Kedrigerna přesvědčí, aby nebezpečnou výpravu podnikl. A tak se ocitne v Horách mrzutostí – na odporném místě postiženém velice nepříjemnou obludou – i když by raději seděl doma a opékal si nohy u krbu. Královský klient a odporná obluda s ním však mají jiné plány… Přeložil Petr Caha.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

A Remembrance for Kedrigern , 1990


více info...

Přidat komentář

Romžiry
11.07.2017 5 z 5

John Morressy a jeho Kedrigern je moje srdcová záležitost. Byla to moje první fantasy série. Četla jsem ji už před lety a pořád se k ním vracím. Kniha se krásně čte, moc příjemné a oddechová.

vlkodlaq
04.09.2016 4 z 5

Tahle knížečka dlouho čekala v mé knihovně na přečtení, dlouho jsem ji odkládal pro jiné knihy. Koupil jsem ji někde ve slevě za pár korun, už ji mám spoustu let, takže už ani nevím kde. Čekal jsem nějakou fantasy slátaninu, ale byl jsem příjemně překvapen, pozornost pro Kedrigerna měla sice jednoduchý, přímočarý děj, ale příjemný spád a pár zajímavých prvků. Takže začnu pěkně od prvního dílu a pokud všechny knihy této série jsou aspoň tak dobré, jako díl šestý, rád přečtu celou sérii.


Peti
11.01.2013

Moc povedený díl, ftipný zábavný ne moc složitý :) Velice se mi líbilo pojmenovávání potomků dle toho co z nich chtěl král mít, škoda že to nefunguje i v reálném světě.

McGrinder
22.01.2012 5 z 5

Šestá kniha o čaroději Kedrigernovi. Opět super počteníčko. Hodnocení 95%