Když přijde soumrak

Když přijde soumrak https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406794/bmid_kdyz-prijde-soumrak-zOE-406794.jpg 4 136 41

Bodine vede relativně poklidný život na prosperující rodinné farmě. Její podnikání naruší až návrat dlouho nezvěstné tety Alice a série násilných činů v okolí. Podezření padne na správce ranče Callena, který Bodine už dlouho přitahuje. Jenže ve vzduchu teď visí hrozba a nikdo se necítí před nikým v bezpečí.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Come sundown , 2017


více info...

Přidat komentář

princesse
15.08.2022 4 z 5

Opět jsem si skvěle početla. Napínavé a zajímavý námět. Zkrátka paní Roberts opět nezklamala a určitě si přečtu nějakou další oddechovku od ní. Výhrady by se samozřejmě našly, ale jinak na dovolenou to byla skvělá četba.

SumýšIrena
02.08.2022 3 z 5

Do návratu Alice, což je až za půlkou, se děj hrozně vleče. Kromě tří postav jsou všichni chytří, úspěšní, krásní, dokonalí. A konec byl hodně rychlý. Navíc mi přijde, že autorka kopíruje svojí mnohem lepší knihu, jak píše Kudík v předchozím komentáři.


Kudík
10.07.2022 4 z 5

(SPOILER) U Alice jsem si už od první kapitoly říkala, že jí nečeká nic moc pěkného. Bohužel jsem se nemýlila a autorka jí do samého závěru moc nešetřila. Přesto se mi její rodina (Bodineových...) moc líbila. Od babičky Fancy s jejími tričky, maminky Cory, sestry Maureen (Reenie), švagra Sama a jejich již dospělých dětí v podání Chase, Bodine a Roryho. To jejich přijetí a semknutí se při návratu ztracené (vnučky, dcery, sestry, tety....) Alice bylo neuvěřitelné. A dále je tu Callen Skinner, opět hrdina jak z románu, kterému jsem nejvíc záviděla jeho Sundowna. Pachatel (ze současnosti) byl jasný od začátku, protože i přes velký počet osob to na něj přímo ukazovalo. Kniha mi přijde v některých prvcích silně podobná s "Nebe mé lásky", např. 3 sourozenci, pachatel z příbuzenstva, práce s koňmi....
4,5*

lusitta05
01.02.2022 4 z 5

Tak ťažko sa mi tento príbeh čítal, hrozné veci čo si Alice vytrpela, a prelínalo sa to so súčasnosťou. Dočítané,ale ešte dlho bude vo mne rezonovať pocit z tohto príbehu.

cukrovka
19.09.2021 5 z 5

Čtivá oddechová romantika se prolíná s příběhem drsného týrání a věznění. Vše se v závěru propojilo. Zajímavé a čtivé.

ctenarkaEva
01.07.2021 4 z 5

Propojení romantické dějové linie ze současnosti a smutného a krutého příběhu Alice z minulosti bylo zajímavé. Kniha se četla dobře, ale přece jen té romantiky na mě bylo až moc a lépe se mi četl ten příběh z minulosti.

petraj30
08.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Byl to rozhodně zajímavý příběh, ale...Ufff, to byla síla.
Tato odporná témata nevyhledávám, ale v anotaci o něčem takovém nebyla ani zmínka. Proto jsem byla v šoku, jakou knihu jsem vlastně vzala do ruky.
Příběh měl dvě dějové linie. Ta druhá byla naprosto otřesná. Čekala jsem, kam se bude příběh postupně ubírat a taky, že se ty dějové linky spojí. Taky jsem tušila kdo byl kdo a jaké vztahy mezi nimi byli.
Nejsem si jistá, jestli chci po druhé něco takové ho číst. Tohle byl příběh Alice a ti ostatní jen vyplnili děj. Ta první linka byla moc pěkná, ale ani jsem ji nevnímala a neužívala si ji, protože všechno ovládl úplně jiný příběh.

bekule
17.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Souhlasím s většinou komentářů přede mnou, příběh Bo a Cala sám o sobě by byl na Noru dost slabota, zato příběh Alice byl strhující. Tak trochu mě vrátil vzpomínky na úžasnou knihu E.Donoghue - Pokoj. Alice měla osud nesrovnatelně těžší než Mami a Jack z Pokoje. Roryho II jsem odhadla hned podle starozákonního jména, překvapil hodně ale vzhledem k okolnostem se vlastně není co divit.

krákorka
18.11.2020

Kniha se četla dobře a knihy od Nory Roberts jsou dobře napsané.

Pain
10.11.2020

Noru Roberts mám ráda. Zajímavější byl příběh Alice. Dal tomu něco navíc. Něco, co knihu udělalo zajímavou a čtenou. Příběh Bo a Callena mě moc nezaujal.

jana8352
03.11.2020 4 z 5

Děj knihy se odehrává v Americe v prostředí venkova, ranč, kovbojové, koně. Příběh rodiny a přátel kolem ranče, v němž se prolíná romantika jako z červené knihovny s kriminálním příběhem. Kniha se mi celkem líbila, jen některé pasáže romantiky na mě byli docela moc sladké a kůň který umí úplně vše na co si pán vzpomene je trochu mimo realitu, tak trochu jako komisař REX.

angelbooks
12.09.2020 5 z 5

Jednou za čas se snažím říct i něco jiného, než díla mé oblíbené autorky. V tomto případě jsem sáhla po druhé oblíbené autorce a co nevidím (nečtu) - skvělý romantický příběh s tajuplnou, avšak nijak přehnanou zápletkou a k tomu navíc... z ranče! Zbožňuji koně a tak jsem si knihu užila mnohem víc, než jsem čekala.
Doporučuji!

TaLu
15.08.2020 4 z 5

Některé cesty domů trvají dlouho.
Hned v úvodu jsem trnula, že to s návratem nebude jen tak a obavy se naplnily. Děj odehrávající se v přítomnosti přibližuje život na ranči, řízení resortu a sledujeme rodící se vztahy. A pak najednou - odhrnutá opona do děsivé minulosti. Ty pohledy zpět byly silnější linkou, ale to vnitřní napětí se vytratilo s návratem domů. Měla jsem dojem, že postupem času se z knihy stává letní romantický příběh, až pohádkově laděný, vzhledem k zátěži minulosti. Atmosféra první třetiny mi vyhovovala lépe, ale celkově příjemné čtení.

lifeoptimist
02.05.2020 5 z 5

Pro mě lepší než předchozí co jsem četla i když jsem záporáka věděla hned v okamžiku, kdy ho Nora uvedla na scénu - bylo to tzv. moc okaté :-), ale i tak to nevadilo, hlavně díky dvoum liniím příběhu, které se nakonec propojily

Litocha
09.04.2020 3 z 5

Kdyby nebylo Alicina příběhu, který byl o třídu zajímavější než zbytek, byla by to typická Roberts, zaměnitelná za prakticky jakoukoliv jinou knihu. Současnost se táhla, milostná linka byla mdlá, hrdinka mě neokouzlila, byla tak nějak militantně emancipovaná a po pravdě jsem si ji ani nedokázala dobře představit (navíc stojí hodně vysoko v žebříčku pitomých jmen). Druhá půlka knížky už mnohem lépe odsýpala a trochu vylepšila dojem. I tak má ale autorka povedenější kousky - no, není divu, že se při téhle nadprodukci už dost dlouho vykrádá. A i těch chyb je tam víc, než jsem ochotna tolerovat.

Lenka339
03.04.2020 4 z 5

Kniha opět nezklamala. Drsný příběh Alice se prolíná s romatikou ze současnosti. Všeho je tak akorát. Na konci jsem se opět nemohla od příběhu odtrhnout.
Jen mě mrzí poměrně hodně tiskových chyb.

tess.de.veles
29.03.2020 1 z 5

Tak tahle se mi Teda vuuuubec nelíbila... Jedná z nejslabsich... :-(

putpuda
03.02.2020 3 z 5

Víceméně souhlasím s předchozím komentářem. Hodně mě bavil příběh Alice, to bylo hodně napínavé a docela drsné, ale zbytek bych klidně vypustila ;) Nemám nic proti romantice, nemusí jí být tedy moc, ale část příběhu s Bodine je na mě moc harlequinová.

Vyllandra
20.01.2020 3 z 5

Zajímavý příběh, hezké propletení dvou časových os. Ale nějak si nemůžu pomoct začínají mi všechny ty příběhy, a přečetla jsem od NR všechno, vyznívat naprosto totožně

lucentluce
13.01.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila, proplétají se v ní dvě dějové linie, které se nakonec spojí v překvapivé rozuzlení. Děj byl napínavý a některé scény z dějové linie Alice byly na romantický příběh celkem drsné... co mi ale vadilo byly gramatické chyby, Alpress se moc nepochlapil.

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Když přijde soumrak je v

Právě čtených3x
Přečtených201x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených12x
Knihotéce138x
Chystám se číst63x
Chci si koupit12x
dalších seznamech4x