Kamoši, frajeri a láska nad hladinou

Kamoši, frajeri a láska nad hladinou https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522123/bmid_kamosi-frajeri-a-laska-nad-hladinou-Sqe-522123.jpeg 4 237 51

Nová kniha známej autorky románov pre baby Kasie West s názvom Kamoši, frajeri a láska nad hladinou je treťou časťou trilógie o dievčatách, z ktorých každá má svoj sen, snaží sa získať priateľstvo, lásku i uznanie a popritom spoznáva samu seba. Sedemnásťročná Hadley by dala všetko na svete za to, aby mohla konečne plávať všetky štyri plavecké disciplíny, dostala štipendium na vysokú a mohla odísť z domu. Niežeby ju rodičia zanedbávali, ale tak sa sústredia na zachovanie pamiatky jej mŕtveho brata, až má pocit, že nad bratom, ktorého nikdy nevidela, nemôže vyhrať. Hadley sa pri tom aj so svojou najlepšou kamoškou Ameliou snaží odhaliť tajomstvo chalana, ktorý sa skrýva pod maskou postavy z filmového plátna. Dopisuje si s tajným neznámym, flirtuje so školským šašom a nevie zabudnúť na svojho bývalého priateľa. Každý z chalanov sa môže zmeniť na frajera. Ktorý to bude?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Moment of Truth , 2020


více info...

Přidat komentář

ElessaRiverbow
24.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Od autorky jsem už pár knih četla a tak jsem měla celkem velká očekávání, ale bohužel, tohle se za mě moc nepovedlo. Už od začátku jsem si říkala „Co to sakra čtu?“ Pak to tedy začalo dávat smysl, ale příběh mě vůbec nechytl. Celé to zjišťování "kdo je pod maskou" mě rychle přestalo bavit. Teprve ve chvíli, co se maska dostala k Hadley to začalo být zajímavé - zhruba posledních 80 stran. Hadley byla sympatická a líbilo se mi na ní, že ví, co chce a jde si to tím. Jackson taky nebyl špatný a ten vztah byl vcelku roztomilý. Nejvíc na nervy mi lezla Hadleyina matka - pokaždé, když se tam objevila, tak se chovala hrozně. Konec byl ale pěkný a roztomilý.

E.T.007
03.03.2024 5 z 5

Zbožňujem knihy od Kasie. Ešte ani raz som neoľutovala, že som sa do nejakej pustila. Jej príbehy majú svoj vzorec, ale vždy sú svojím spôsobom originálne. A táto patrí medzi tie lepšie.

Je to veľmi milá, zaujímavá a svieža oddychovka s príjemnou romantickou linkou. A až po odhalenie záhady týkajúcej sa Heatha Halla to bolo dokonca aj celkom napínavé.


ZNellyZ
01.03.2024 5 z 5

West je prostě geniální. Kdykoliv chci oddychovku, která mě bude 100% bavit, tak sahám po ní.

uzivatel4270
12.03.2023 5 z 5

Tak toto moc krásné! Nádherné letní prostředí, kdy hlavní hrdinka miluje plavání. Tak toto mě úplně pohltilo a přečetlo jsem to na můj vkus, vážně rychle. Nádherný příběh a dokonce i s trošku vážnějšími tématy a ta romantika samozřejmě nesmí chybět. Nádhera, zatím moje nejoblíbenější knížka od autorky, určitě lepší než PS Líbíš se mi!

Denda884
10.03.2023 5 z 5

Tohle bylo tak miloučké:-). Moc doporučuju, přečteno za jedno odpoledne!

NiolaYY
24.01.2023 5 z 5

Upřímně tohle je má první kniha od téhle autorky a jsem mile překvapena! Takhle knížka si mě zamilovala už od začátku... námět skvělý ,postavy skvělý a upřímně jsem nevěděla jak to skončí do samého konce ale možná trochu jsem to ke konci tušila ale to mi bylo upřímně úplně jedno! Knížku mám za jeden den přečtenou a můžu vřele doporučit!!! Každý na to má jiný názor protože četl více jejich knížek ale tahle je má první od ní a jsem velice spokojená a naplnila více než moje očekávání? To určitě ano! Už se těším až si přečtu další knížku od téhle autorky:DD 10/10

janka2000
31.12.2022 5 z 5

Westovka, která se mi ohromně líbila tím, co chce sdělit čtenáři. Námět je velmi originální, a přestože postavy jsou puberťáci, má to celkově docela hloubku. Hlavním tématem je hledání se a vypořádání se se svým strachem.

Wajny
20.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Devátá kniha od Kasie West, která u nás vyšla. Tato kniha byla o trochu odlišnější, než co jinak Kasie píše. Bylo to povedené, ale mě v ní prostě něco chybělo, takže ji řadím mezi ty slabší.

Námět byl originální - hledání sebe samé, co vlastně v životě chceme a jak se zbavit strachu. Líbilo se mi zapojení masky Heatha Halla - hádání kdo se skrývá za maskou bylo super. Bohužel já dost brzo odhadla, jak to celé je, takže jsem pak mi to přišlo dost předvídatelné. Kniha je velmi čtivá a nejsou v ní žádné hluchá místa. Co mě příjemně překvapilo bylo, že se zde objevily i postavy z dalších knih od Kasie West (hlavně Cooper).

Hadley jsem si ihned oblíbilo. Líbilo se mi, že ví co od života chce, ale musí se vyrovnat se spousty věcí a že má i své vlastní strachy. Bylo mi jí líto, protože si vůbec neumím přestavit, co musela prožívat, když musela "soutěžit" se svým mrtvým sourozence. Hlavně všechny ty pocity, které musela zvládnout.
Jackson byl takový miláček, kterého si musí prostě oblíbit každý. Líbilo se mi, že v knize měl i svůj vlastní příběh.

Bohužel mi zde chyběla výraznější romantická linka, kterou v knihách Kasie West čekám. Už od začátku bylo jasné s kým Hadley bude a i jak se k tomu vlastně dostane.

Taky vždy když čtete nějakou recenzi na knihy Kasie West, máte chuť si nějakou přečíst? Já pokaždé ano, i teď když tohle píšu! Jen už mi přijde, že je znám nazpaměť, protože jsem je četla už několikrát.

Tialexa
24.09.2022 5 z 5

Další westovka v seznamu přečtených knih. Miluji všechny její knihy. Hlavní hrdinka jako plavkyně mě zaujala, protože miluji plavání, takže samozřejmě doporučuji.

Vjeerus
24.09.2022 4 z 5

Kniha mi dala přesně to, co jsem očekávala. Lehkou a milou romantiku, kterou přečtu za pár dní.
Oceňuji přesah ve formě rodinného dramatu u hlavní hrdinky, bylo to "hezké" doplnění příběhu, bez něj by byl děj asi dost přímočarý a nudný.
Dále mě potěšilo lehké propojení s knihou první opravdový polibek - i když na sebe knihy nijak nenavazují, pokud jste vyloženě hákliví na jakýkoliv druh spoileru, doporučuji okamžik pravdy číst až jako druhý (dozvíte se kdo s kým je).

anezka1711
23.09.2022 4 z 5

Zatím je kniha mým favoritem od této spisovatelky.

Annyshga
03.09.2022 3 z 5

První kniha, která mě na "Westovky" nalákala byl Kluk odvedle, proto jsem bez obav sáhla i po této a musím říct, že jsem byla trosku zklamaná. Příběh mě nepohltil tak jak jsem čekala. Přesto se kniha četla dobře a zvládla jsem ji za jeden den. Moc se mi líbila myšlenka, kterou představovala záhadná postava Heatha Halla a honba za jejím odhalením. To, jak dávala ostatním možnost bojovat se svým strachem a pokořit limity bylo skvělé. Hlavní hrdinka Hadley si šla tvrdě za svým snem až mě tím občas i vytáčela ‍️. Neustále se opakující téma mrtvého bratra a život v jeho stínu podle mě nebylo potřeba tak moc řešit a neustále zmiňovat. Takže za mě taková průměrná romantická oddechová kniha u které nemusíte přemýšlet. A i to je někdy potřeba .

Liduka
25.08.2022 4 z 5

SPOILER: Další moc milá kniha autorky. Líbilo se mi pátrání po panu neznámém a to rozuzlení na konci, kdo to vlastně. To jsem fakt nečekala. Jen mě zklamalo, jak se Jackson na Hadley ke konci naštval, podle mě to nebylo opodstatněné.

kimChristopher
31.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Další knížka od Kasie West byla fajn, ale není to moje topovka.

Myšlenka "falešného Heatha Halla" byla pěkná, postavit se svému stachu. Přesto mě nebavila část knížky, kdy Amelia s Hadley pátraly po tom, kdo je ten člověk, který se za něho vydává. Pořád se omíjelo to samé. Robert, Jackson, DJ. Ex, vtipálek, kamarád. Nebo někdo jiný?
Po zjištění všechno do sebe zapadalo, ale stejně jsem nebyla nijak extra překvapená.

Taky se mi zdálo, že Hadley byla opravdu moc upjatá na plavání. Je dobré mít nějaké ambice, ale myslím, že ona tím byla úplně posedlá. Navíc, jak jsem se pak dozvěděla, to dělala hlavně, aby udělala dobrý dojem. Taky nenechala své ramena odpočinout. Pořád měla v hlavě jenom trénovat, makat, mít lepší čas.

Každopádně to byla hezká oddechovka, kterou jsem lehce přečetla během dvou dní, ale nechystám se ji znovu číst.

Lilinka.Ká
21.07.2022 5 z 5

Jedna z mých top autorek. A tahle kniha se jí opravdu moc povedla, těším se na další!

Petkona
08.07.2022 5 z 5

Čistě romantické knihy moc často nečtu, ale díky poměrně známému jménu autorky mi to nedalo a musela jsem si nějakou přečíst. A určitě jsem udělala dobře, jelikož mě knížka hned od první stránky vtáhla a to jsem nečekala. Plavecké prostředí bylo hodně povedené a hlavní hrdinka byla skvělá, dokázala jsem se do ní vcítit a fandila jsem jí. Ani se tam nevyskytovaly takové ty klasické klišé, občas nějaké ano, ale myslím, že to bylo ve snesitelném množství a k romantickým knihám to prostě patří. Knihu jsem měla přečtenou ani ne za den, četlo se to strašně rychle a na léto je to skvělá oddechovka. Určitě se chystám na další autorčiny knihy a jsem ráda, že tahle kniha trošku zmírnila moji nechuť k přeslazeným romantickým knihám.

Erika017
08.07.2022 5 z 5

Skvělá kniha, jedna z nejlepších od Kasie West. I přesto, že jsem si ze začátku myslela, že je hlavní zápletka naprosto naivní, očividná a celý děj naprosto předvídatelný, kniha mě nakonec velmi mile překvapila. Konečné rozuzlení jsem nečekala a líbilo se mi. Rozhodně doporučuji:)

knihomolkaMist
28.05.2022 5 z 5

Já prostě tu Kasie miluju! Tato knížka byla dokonalá. Fakt mě dostala, jako už dlouho žádná! Po Lásce a jiných úkolech se s přehledem staví na druhé místo mých nejoblíbenějších knih Westové.
Velice povedené dílo, které vás chytne a nepustí. Vřele doporučuji :)

Marthas
07.04.2022 3 z 5

Ano, mám ráda knihy této autorky, přesto si ale myslím, že finální verze této knihy nedosahuje na její nejlepší kousky a že možná měla navždy zůstat v tom šupleti, kde dle doslovu byla 6 let. Pro mne tam prostě není to, co tam obvykle je. Pravda ale je taky to, že se mi zdá, že tato série knih ( četla jsem pouze druhý a třetí díl, protože první v knihovně nemají a do tohoto opravdu nehodlám investovat ) celkově bojuje s průměrem slabšími zbraněmi. Takže promiň, Kasie, ale tuhle sérii bych moc nedoporučovala. A nebo pouze, pokud si od ní moc neslibujete.

Lokina
17.03.2022 4 z 5

Knížky od Kasie West jsou pro mě guilty pleasure. A tato není výjimkou. Příběh je sice jednoduchý a předvídatelný, na druhou stranu je to oddychové, milé a velmi příjemné čtení.
V knize se nenajde moc výraznější akce, bavilo mě ale hledání identity Heatha Halla a spolu s tím spojené události, kde se objevoval. Konec byl fajn a těším se na další knihu :-)

Štítky knihy

romantika plavání dívčí romány

Autorovy další knížky

Kasie West
americká, 1976
2017  84%Po tvém boku
2019  86%P.S. Líbíš se mi
2020  84%Kluk odvedle
2017  83%Náhradní kluk
2018  79%Láska a jiné úkoly

Kniha Kamoši, frajeri a láska nad hladinou je v

Právě čtených3x
Přečtených283x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených18x
Knihotéce198x
Chystám se číst126x
Chci si koupit40x
dalších seznamech9x