Jonáš

Jonáš https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509977/bmid_jonas-kTP-509977.jpg 5 13 3

Jonaš. Jedna z nejpodivnějšich postav cele Bible. Jake tajemstvi jeho příběh skryva? Jak rozumět dramatickym zvratům na jeho dobrodružne cestě do zámoří? A co nam toto fantaskní vyprávění napoví o nas samych – ale i o Tom, ktery k němu promlouval z nebe? Příběhem nejurputnějšího a zároveň nejkomičtějšího izraelského proroka provází teolog a religionista Pavel Hošek. Dennodenně. Pradávné příběhy brýlemi současných inspirativních osobností. Text biblických knih ve stravitelných denních porcích. Komentáře, které vtahují text na kolbiště současného světa. Bible čtená tady a teď.... celý text

Přidat komentář

alma
16.11.2023 5 z 5

"Řekni mi jaký je tvůj Bůh, a já ti povím, jaký jsi."

milary
22.05.2023 5 z 5

V Biblionu vznikla prima edice Dennodenně. Nahlíží pradávné příběhy brýlemi současných inspirativních osobností, jak praví anotace.
Příběhem Jonáše mě provázel Pavel Hošek. A ten je pro mě inspirativní osobností zcela určitě, neb je to vzdělaný, moudrý a názorově nezatuhlý teolog, jehož nezaujatou nabídku možných pohledů na "známý" duel Jonáše (nás) a Boha člověk s dychtivým hledačstvím promýšlí a těží z ní, aniž by měl jen na chvíli pocit, že mu někdo tlačí hlavu pod vodu toho starého známého "jedině správného výkladu".
Krásná grafická úprava. Klenůtek.


666Jitka
28.04.2023 5 z 5

Detailního rozboru starozákonního biblického příběhu o Jonášovi se Pavel Hošek zhostil bravurně. Jednotlivé úseky Jonášových rozhodnutí a konání jsou rozkouskovány na kratší oddíly a jsou podrobeny dokonalé psychologické pitvě, která čtenáři pomůže mnohem lépe tento text pochopit a udělat si na něj vlastní názor. Doufám, že tato edice bude pokračovat ve stejném přínosném duchu a přinese nám další zajímavé analýzy.