Jako v pohádce

Jako v pohádce https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423819/bmid_jako-v-pohadce-SuA-423819.jpg 4 56 16

Camilla vyrostla v Napa Valley, obklopená kouzelnými rodinnými vinicemi. Po promoci na Stanfordu se vrací domů, aby rodičům pomohla řídit jejich malé, ale proslulé vinařství. Vše se zdá dokonalé. Pohádku Lammenaisových však náhle ukončí matčina smrt. A aby toho nebylo málo, osud udeří podruhé: zoufalý Camillin otec se záhy stane snadnou „kořistí“ okouzlující Francouzky, která si do jeho domu přivede své dva syny. Camilla je vydána na milost a nemilost své maceše. Stejně jako v pohádce jí však přispěchá na pomoc „dobrá víla“, jen místo „prince“ se objeví přítel z dětství…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Fairytale , 2019


více info...

Přidat komentář

Atara16
02.09.2023 4 z 5

Knížka kde od začátku víte jak to dopadne. Popelka a princ.

simca9342
14.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety.
Další kniha od mé oblíbené spisovatelky. Zjistíme, že sám život si s námi někdy krutě zahrává...
Camilla má s rodiči na starost jejich slavnou a prosperující vinici. Vše funguje jak má, ale osud zasáhne a jeden den dokáže změnit celý život. Camille zemře mamka a od té chvíle žije jen s otcem. Oba matčina smrt zasáhne tak , že nikdo z nich nevychází z domu.
Po nějaké době, když ten největší smutek odezní otec Christopher se seznámí s mladou francouzskou Maxine.
Říkáte si, že by se název knihy dal změnit na Jako v Popelce? Souhlasím s vámi. Chudak Popelka...teda Camilla :)


Mesačnica
20.04.2023 2 z 5

(SPOILER) Celkom to nebol môj žáner, preto mi aj dlhšie trvalo, kým som sa prehrýzla do polovice. Potom to už išlo rýchlejšie, Maxine bola riadna potvora a kvôli hlúposti svojich synov, skončila tam, kde si to zaslúžila. Aspoň to nebolo zbytočne naťahované...

pip11
23.08.2022 3 z 5

Jako moderní Popelka to bylo celkem pěkné, ale lepší čtivost přišla až v polovině.

Knihomolka506
15.03.2022 5 z 5

Tuhle autorku jsem si kdysi pár let zpět hodně oblíbila, piše prostě skvěle!
Hlavní postavě se do cesty připlete krutá překážka. Matka odejde navždy, oba s otcem jsou zdrcení, život na vinici bez její další pomoci a hlavně , že už s nimi nebude doma si neumí představit. Zdá se mi , že to otec vzal hezky rychle, když je jen za pár týdnů oženil podruhé za dalo by se říct macechu , která se chovala ke všem strašně manipulátorsky. Camilla by skončila málem na ulici, kdyby ji tzv. anděl strážný nepomohl. Krásný román

jitkapeldova
08.12.2021 4 z 5

Pěkná a čtivá kniha.. líbilo se mi, jak autorka pozvolna začala příběhem rodičů a pak krásně přetvořila příběh Popelky do dnešní doby v prostředí vinařství :)
Odchylky klasického Popelkovského příběhu tuto verzi krásně oživily :)
Jen ten šťastný konec mohl být malinko delší ;)

suzanne1997
31.10.2021 3 z 5

Kniha s neotřelou zápletkou, která upoutá na první pohled. Všechny postavy jsou pěkně vykreslené a čtenář si o nich okamžitě udělá svůj obrázek. Příběh graduje a ani o pohádkovou linku není nouze. Přesto se neskutečně vleče, vyprávění působí jako popis minulosti jen se špetkou přímé řeči. Příběh jako by ani nebyl příběhem jen určitým souborem za sebe poskládaných scén, které na sebe záměrně navazují. První stránky, vlastně roky, ubíhají jako nic a čtenář se sice dozvídá co se dělo, ale bez jakéhokoli citu a zaobalení. Stejně tak ty poslední... Stejně jako většina ostatních příběhů i tenhle má, i přes mnoho strastí a úmrtí, šťastný konec. Jenže i ten konec je příšerně krátký, chtělo by ho propracovat - vylepšit a hned by celá kniha působila lepším dojmem. Já osobně ji hodnotím jako přešlap, autorku mám i přes její blbý zvyk smrti v mnoha knihách ráda, ale tohle je i na mě moc. Za mě je tento příběh jen plejádou scén a jakýmsi scénářem k něčemu většímu. Především pro jeho nedokonalost s ním nejsem spokojená. Zatím každé dílo autorky, které se mi dostalo pod ruku, bylo skvělé a jedinečně, tohle má za mě k označení skvělé hodně daleko. Budu hodně přemýšlet, jestli tohle dílo ještě někdy vezmu do ruky. Přesto nad autorkou ještě rozhodně nemíním lámat hůl.

rampapa
15.09.2021 5 z 5

Nádherný příběh o lásce. Knížka je perfektní k deštivému počasí. Knížku doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Michelinecka84
05.05.2021 5 z 5

Opět pěkné nenáročné čtení.

Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Kráľovná modernej romance Danielle Steel sa vrátila k pôvodnému námetu o Popoluške a preniesla ju do modernej doby do vinárskeho prostredia.
Osnova príbehu sa drží klasického príbehu o Popoluške s niekoľkými obmenami. Aj tu sa otec hlavnej hrdinky po smrti svojej milovanej ženy Joy, dostane do pazúrov po moci a peniazoch bažiacej Maxine.
Sú tú však malé odtienky, ktoré príbeh ozvláštnia, ba i trochu prekvapia. Napríklad to, v kom Camille nájde spojencov v boji proti mamonárskej macoche Nechýba ani „princ“, či ples. Danielle Steel stavila na intrigy a súperenie dvoch protikladných žien v podobe macochy a „popoluškovskej“ Camille. Popolušku modernej doby však musela spraviť emancipovanejšou a teda i silnejšou a múdrejšou. Viac ako príbeh lásky, je to príbeh o príbeh o boji zla a dobra v modernom šate. Pekná rozprávka pre dospelých. Dokonca by som povedala, že si drží rovnaký rozprávačský odstup ako to zvykne mať i rozprávač v detských rozprávkach. Zaujímavý počin staviť na vopred známy príbeh, ale detaily ozvláštniť modernou dobou, emancipáciou a spletitosťou ľudských pováh a vzťahov.
ODPORÚČAM ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Rapeh
07.01.2021 3 z 5

D.Steel normálně čtu jedním dechem jako oddechovou literaturu. Do této knihy jsem se musela nutit. Děj se dal hodně předvídat.

LilianaFalcon
11.06.2020 2 z 5

Retelling Popelky. Podlá zlá macecha a chudáček holčička. Nebylo to ani čtivé, postavy mi nepřirostly k srdci, autorka umí psát mnohem líp.

Millyf
08.03.2020 2 z 5

Knihu som dostala ako darček,takže Steelovku som čítala po x rokoch,no nechcelo sa mi verit,že ju vážne napísala D.Steelova. Dej je rozprávaný pre mňa takým suchým konštatovaním a vývoj sa dal predpokladať, moderná Popoluška. Od autorky som určite očakávala viac...

alnahu
28.02.2020 3 z 5

Tentokrát trochu dějově slabší kniha s příhodným názvem "Jako v pohádce".Ano přesně tak si žila Camilla obklopena bohatstvím na rodinném zámku ,dokud se neobjevila nová macecha a již chyběl jen kouzelný princ ,který ji vysvobodí.

kape97
20.02.2020 5 z 5

Moje první kniha od Daniely Steel, čekala jsem romantiku a dostala jsem jí. Krásná oddychová kniha. Doporučuji.

mariva
26.12.2019 3 z 5

Připadá mi, že knihy D.Steel už nejsou tím, čím bývaly. Tato rozhodně patří k těm slabším, něco jako moderní pohádka o Popelce. Děj klouže po povrchu, prostě hodně slabá oddechovka.

Štítky knihy

Popelka vinařství

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino

Kniha Jako v pohádce je v

Přečtených81x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce89x
Chystám se číst29x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x