Nevýslovná láska
kniha od: Danielle Steel
KoupitKoupit eknihu
Děj románu "Nevýslovná láska" začíná katastrofou Titaniku, kde zahynou rodiče i manžel mladičké Edwiny Winfieldové. Sama se svými pěti mladšími sourozenci se vrací do San Fanciska. Přebírá ohromnou a nečekanou odpovědnost za vydávání rodinných novin i za celou domácnost. Edwina si umíní udržet rodinu pohromadě. Dvanáct let se Edwina vyhýbá jakýmkoliv citovým závazkům, ale když se jedno dítě po druhém staví na vlastní nohy, i ona se osvobozuje od přízraků těch, které milovala a ztratila na Titaniku. Svůj život dokáže prožít plněji, než by kdy očekávala....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/4282/nevyslovna-laska-uMN-4282.jpg 3.8101Literatura světová, Romány, Pro ženy
Vydáno: 1994, Knižní klub
No Greater Love, 1991
Komentáře (19)
Kniha Nevýslovná láska

Je to hodně silný pribeh sourozenců,kteří kvůli potopení Titaniku přijdou o své rodiče.Kniha byla super jen ten závěr byl takový nedodelany

Podobne ako Knihomolka97, aj ja som si túto knihu chcela prečítať len preto, že časť deja sa odohráva na Titanicu. A práve tá časť knihy sa mi páčila, dokonca ma dojala. Páčili sa mi aj časti o tom, ako hrdinovia zakotvili v newyorskom prístave preplnenom reportérmi a čo sa dialo potom. Keď však prešlo pár rokov od tragédie (a pár ďalších kapitol v knihe), stala sa z príbehu typická červená knižnica, navyše písaná školáckym slohom. Od istého času som sa viac ako na dej sústredila na Steelovej doslovnosť a opakovanie sa, a to mi tak pokazilo zážitok z čítania, že som to radšej v polovici vzdala. Z Titanicovej časti mám však dobrý pocit.

Nevýslovnou lásku jsem si vybrala čistě proto, že se část příběhu odehrává na Titanicu. Na jednu stranu si vždy nadávám, proč to čtu, když skoro vždycky brečím, ale k Titanicu mě zkrátka furt cosi táhne...
Tady jsem teda brečela hodně. Strašně smutný příběh.
Na frázi "nepotopitelná loď" jsem šíleně háklivá, dyť to si přímo říká o malér!
Hlavní hrdince Edwině jsem strašně fandila. Prišla o rodiče, snoubence a v tak mladém věku se musela starat a vychovávat mladší sourozence. Neměla to vůbec lehké, přesto vše zvládla.
Příběh se odehrával v delší časové rovině, takže tu byla třeba i první světová válka. Bohužel i tady na Edwinu čekala další ztráta... :/ A přiznám se že tohle mě fakt naštvalo! Prostě proč?! Proč jít dobrovolně do války, když vás potřebuje rodina? Možná jsem divná, ale tohle nepochopím.
Čekala jsem nějakou romantickou linku, které jsem se sice jakž takž dočkala, ale vůbec se mi tam nehodila, ve výsledku mi přišla úplně zbytečná a nelíbila se mi. :(
3,5⭐/5⭐

Přečetla jsem jedním dechem (souvisí to i s tím, že jsem nejprve viděla film, a tak nějak už jsem dopředu věděla jak bude děj ubíhat). Nalákalo mne téma katastrofy spojené s potopením Titaniku. Celá plavba, střet s ledovcem a potopení autorce vydalo na pár stránek - zbytek knihy je už jen o osudech sourozenců Winfieldových. Nejvíce jsem si užila část, kdy je Edwina vydává poprvé od smrti rodičů a snoubence vydává přes oceán zachránit svou sestru.
Nic světoborného, ale neurazí.

Své "steelovské" období jsem si odbyla před lety, kdy jsem hltala každou knihu této autorky a těšila se na další. Teď jsem zkoušela po letech jednu z novinek, ale po pár stránkách ji odložila, už jsem někde jinde. Ale pravda je, že když tato spisovatelka po roce 1998 vstoupila na český trh, dozvěděla jsem se z jejích knih mnoho historických informací do té doby pro mne neznámých - Titanic, osudy carské rodiny po VŘSR, podrobnosti o válce ve Vietnamu... Z dnešního pohledu možná najivní zdroj, ale v té době pro nás věci zatajované a neznáme.

Krásný příběh o sourozencích, kteří přežili potopení Titaniku.Kniha se mi líbí víc než film.
Štítky
zfilmováno Titanic (loď) milostné romány 20. léta 20. století první světová válka (1914–1918) USA (Spojené státy americké)
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
1998 | ![]() |