Nevracej se

Nevracej se https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328017/mid_nevracej-se-90Y-328017.png 4 322 63

Jack Reacher série

< 18. díl >

Reacher se konečně dostane ze zasněžené Jižní Dakoty do svého cíle v severovýchodní Virginii, do místa kousek od Washingtonu: do hlavního stanu své staré jednotky, sto desáté jednotky vojenské policie. Stará kamenná budova pro něj znamená jediný domov, jaký kdy poznal. Chce se tam osobně sejít s novým velícím důstojníkem, majorem Susan Turnerovou, do té doby jen vřelým vzrušujícím hlasem z telefonu. Za psacím stolem velícího důstojníka však nesedí Susan Turnerová. A Reacher se dozvídá dvě šokující zprávy – jednu velice osobní a jednu, která by ho mohla dostat do vězení. Když vám hrozí nebezpečí, můžete se dát na útěk, nebo bojovat. Reacher se rozhodne pro boj. Vypraví se hledat Susan Turnerovou, aby očistil její jméno, pronásledován armádou, FBI, washingtonskou policií a čtyřmi brutálními hrdlořezy. Bude litovat, že se vrátil zpátky? Nebo toho bude litovat někdo jiný? Z celé řady s Jackem Reacherem nesou čtyři knihy jednu spojující dějovou linii. Jsou to 61 hodin, Za cenu života, Muž na odstřel a Nevracej se. Jako všechny ostatní knihy je však můžete číst v libovolném pořadí a nemusíte se obávat, že vám uniknou souvislosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Never Go Back , 2013


více info...

Přidat komentář

rumund
14.06.2023 3 z 5

Tak toto byla má 13tá kniha Lee Childa o Jacku Reacherovi a abych řekl pravdu, moc mě nenadchla, spíš bych řekl, že mě až nudila. Dokonce jsem neviděl ani zpracovaný film dle této knihy, a ani nemám chuť se na něho podívat. Navíc v hlavní roli s Tomem Cruisem, který není v mé oblibě. Takže doufám, že příští kniha bude zase skvělá, jak jsem u Childa zvyklý.

georginaa
20.05.2023 5 z 5

Rearcher se vrací na svou základnu a zjistí, že je obviněná velící důstojník Susan Turnerová. Nevěří ničemu co na ní ušili, tak se nechá vtáhnout do tohoto případu a za každou cenu ji musí dostat z toho ven. Čeká ničivé následky, ale i přes to jede jak buldozer. Nenechá se odradit a jako vždy bojuje o spravedlnost.


Luigi1
08.03.2023 3 z 5

Tato kniha se jeví co by poslabší výtvor

hana1039
26.02.2023 4 z 5

Audiokniha:
Sice slabší díl,co jsem zatím poslouchala , ale i tak jsem si užívala neporazitelného Jacka ,Vasil Fridrich jako vždy skvělý...

janina66
28.12.2022 3 z 5

Tento díl mě zklamal. Od autora jsem už četla zajímavější.
Zápletka celkem zajímavá, ale závěr nijaký a bez akce.
Vyslechla jsem audio. První 3 díly s Reachrem byly super.

jaroiva
17.12.2022 3 z 5

Po Kingově Billy Summersovi, který mě spíš zklamal, jsem si chtěla dát nějakou oddechovku. Jistě není náhoda, že jsem sáhla po velmi obdobné knize.
Ovšem zatímco u Kinga jsem byla zklamaná, tohle se mi dobře poslouchalo. Ale mám-li být spravedlivá, je to úplně stejně průměrné jako ten Billy Summers. Takže i stejně hodnotím, i když celkový dojem vzhledem k nižšímu očekávání mám tady trochu lepší.
Z Reacherovy série ale tato kniha nebude zrovna z těch nejlepších.

Zouhee
29.11.2022 2 z 5

jéééžiš mě to děsně zklamalo! Jako 1. jsem četla bohužel si už nepamatuju název knihy ve verzi Světové čtení, a to bylo super, potom viděla film Poslední výstřel s Tomikem, potom audioknihu Jatka,a teď Nevracej se opět jako audioknihu. A kdyby mi to pan Fridrich tak hezky nečetl, v tištěné verzi bych to nedala... Moc překombinované, moc akce "na sílu", ale především konec byl vyloženě zbrklý, za každou cenu, a jaksi - vzhledem k celému komplikovanému ději- naprosto zjednodušeně vyřešený. No, nenechám se odradit, protože Jack Reacher je mi vyloženě sympatický tím, jak se s problémy nemaže, a nebere si servítky. Zlobíš? Končíš. Tečka. Žádné extra moralizování, žádné psychologické pindy kolem. A není to tak násilně temné jako třeba Kepler, Reacher prostě řeší po svém, hlavou i silou to, co je potřeba vyřešit. Takže do dalších knih určitě jdu, možná mi jen tahle prostě nesedla.... :-)

Merlin_CZ
12.05.2022 5 z 5

Bavilo a to dost :D Schválně jsem si po dočtení pustil film s Tomem Cruisem a zase se potvrdilo, že kniha je lepší než film, i když Sam mi byla asi sympatičtější ve filmu, stejně tak major Turnerová :)
Všechny knihy s Jackem Reacherem co jsem zatím četl mají jedno společné - čtou se až moc rychle :))

karlosik4
27.04.2022 3 z 5

No, přiznám se, že jsem od 1. dílu skočil hned na tento, ale nevim, obecně mi to přišlo vice jako akční typ knihy než detektivku kterou jsem od Reachera čekal. Každopádně dobrodružství i Reacherovství je tu dost na to, abych knihu s radostí dočetl.

mysce
02.07.2021 5 z 5

Jack Reacher dělá v podstatě pořád to samé – jezdí po Státech, přimotá se do problému, zmlátí gaunery a jede zase dál. Jak je možné, že přesto je každá z těch knih jiná a originální?
Nyní se Reacher dozvídá o dvou případech, kterých se měl dopustit a má stanout před soudem. Dokonce je nedobrovolně povolán zpět do služby. Zbývá útěk.
Ale pozor, tentokrát nebude na útěku sám, tahle road movie proběhne v tandemu. Reacher v rozhovorech se svojí spoluútěkářkou odhaluje leccos ze sebe a román je tím kapku osobnější než obvykle. Se ženou vedle sebe jako by se Reacher oduševnil a pookřál.
Autor přes vyhlášená pneumatická kladiva Reacherových pěstí, vsází v příběhu na jeho důmysl a vynalézavost, s jakými musí vybruslit ze zpropadené situace, do níž se dostal.
Childovi se opět podařilo napsat knihu, která je úplně jiná než ty předchozí. Jen jedno mají společné – čtou se až moc rychle!

careras.c
19.05.2021 5 z 5

…čte se to velmi dobře…

Reacher81
28.03.2021 5 z 5

Tak další díl mám úspěšně za sebou. Mise splněna, jak by řekl Reacher. Vždycky jsem si zastával názor, že pokud je zfilmovaná kniha, vždycky je lepší kniha než film. Tím samozřejmě netvrdím, že se mi film nelíbil. Film zbožňuju a zbožňuju ho o to víc, jelikož v něm hraje můj oblíbenec Tom Cruise. Nicméně, zatímco film byl značně akčnější než knižní předloha, i přesto se mi kniha líbila daleko víc. Obsahovala daleko víc zajímavější části než film. Opět se mi potvrdila má teorie, že jsou knihy lepší. Jsou ale dvě věci, které mně na knize mrzí. Zaprvé, Samantha neměla takový prostor jako ve filmu a zadruhé trochu jsem doufal, že se v knize nakonec ukáže, že je Reacher skutečně otcem Sam. I když otcovství není nic pro Reachera, myslím si, že by bylo zajímavější, kdyby měl doopravdy dceru. Já jsem jinak spokojen a mířím na další díl.

Lavender756
26.12.2020 3 z 5

S lítosti musím ohodnotit jako nejhoršího Childa, kterého jsem zatím četla. Úderem začátku zhruba poslední třetiny to pro mě bylo ubíjející, nudné. Stále to samé dokola, ty samé omelete otázky. Turnerová děj nijak neobohatí, spíš naopak, což jindy u přidružených postav nebývá. Bohužel, konec jsem přeskakovala.

hanzmb
02.10.2020 4 z 5

Spíš nadprůměrnější Reacher. Má to všechno, co čtenář od podobné literatury očekává. Hrdina používá jak pěsti, tak mozek. Navíc to má zpříjemněné sexem s krásnou a inteligentní majorkou. Ani ta zápletka není příliš uhozená. Má svou logiku. Co je v US army možné těžko dokážeme posoudit.
Co se mi líbí na rozdíl od podobných našich knih je to, že i když se tam zamotají vysoko postavené osoby, nejsou za tím domácí ani cizí politické hrátky, ale přirozené věci jako peníze a drogy.

CharlesWard
16.06.2020 2 z 5

Zase jedna nijaká reacherovka.

david0948
24.02.2020 4 z 5

Tak tenhle příběh podle mě nebyl z těch silnějších, ale je to přeci jenom Jack Reacher, který nás protáhne po okolí a po motelích. Asi nejzajímavější bych řekl že byla příhoda z letadla. Ale i tak dám 4 *

pepa4081
21.10.2019 3 z 5

Má další kniha od Lee Childa. Opět napínavá jako vždy, ale znovu mne trochu rozčilovalo, že se některé popisy opakují i vícekrát dokola. Nebýt toho, knihy by mohly být o nějakou tu stránku tenčí a dle mého ještě napínavější. Takto si už někdy říkám: „tak dál, dál…“ a ze čtení nemám takový požitek.
Uspokojivé.

Petr Dudek
17.09.2019 3 z 5

Podvyživený thriller. Lepší, než zoufalý film, ale přesto se na průměru drží zuby nehty.

Radza
08.09.2019 5 z 5

Konecne se s ni setkal.. :)

rasputin
11.07.2019 3 z 5

Jsou mnohem lepší díly, ale zas nemůžou být všechny nejlepší.

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

Lee Child
britská, 1954
1999  85%Jatka
2000  83%A přece nezemřeš
2000  84%Varovný signál
2001  88%Nezvaný host
2005  91%Výstřel

Kniha Nevracej se je v

Právě čtených1x
Přečtených472x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených17x
Knihotéce210x
Chystám se číst74x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x