Horko domácího krbu

Horko domácího krbu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242373/bmid_horko-domaciho-krbu-qXP-242373.png 4 143 43

Krásný muž, okouzlující úsměv, velká láska, nový život… Martina prožila dětství v dětském domově, a když se jednoho dne setká se svým budoucím manželem, spálí mosty, opustí zaměstnání a odejde s ním do nového domu v jiném městě, aby s nadšením a plná lásky rozdmýchávala „teplo domácího krbu.“ Pro se až barvotisková idyla postupně změní v peklo a příjemné teplo v nesnesitelný žár? Kam se poděl milující muž? A vize dokonalého manželského štěstí? Druhý román Blanky Hoškové je o ztrátě iluzí, o odložených růžových brýlích a o palčivém problému dneška – o domácím násilí. Je ale také plný síly, naděje a nových začátků. A dává jednoznačné poselství – má smysl jít za svými sny a nikdy se nevzdávat! Silný příběh. Silná žena. A (nejeden) splněný sen navzdory nepřízni osudu!... celý text

Přidat komentář

Vivetkav
08.04.2024 3 z 5

Tak to zas bylo něco.. trochu mě mrazí, protože tohle nenápadné psycho a manipulace je pěkně zrádné..přesně cukr a bič a pak omlouvání on tohle, ale pak zas udělá tohle a je vše v pořádku.. a ten alkohol do toho.. no měla štěstí ne každý má kolem sebe pomocnou ruku a přátele s velkým P

aljoska83
30.04.2023 4 z 5

Příběh ze života, dobře se čte. Ale ne každá žena by se tak rychle vzchopila.


hzd
30.05.2022 4 z 5

Knížka se mi moc líbila. Příběh je ze života. Sice smutný, hlavní hrdinky mi bylo líto, ale četl se dobře. Doporučuji k přečtení.

werick
11.04.2022 5 z 5

Smutný příběh, ale s dobrým koncem. Bohužel i tohle se v rodinách děje, je to sice smutné, ale i tak jsem ráda, že se o tom píše. Jsem zvědavá na další autorčiny knihy.

ivka67
14.03.2021 3 z 5

Hrozná představa že se toto doopravdy děje.

Klára90
05.01.2021 3 z 5

Smutný a děsivý příběh, na kterém je nejhorší, že pro některé ženy toto není jen příběh z knihy...kniha se čte rychle, při čtení jsem měla vztek na sociopata a hlavní hrdinky a jejího syna mi bylo líto. Naštěstí tento příběh končí dobře.

cori
21.10.2020 3 z 5

Autorka vytvořila dílo, které může sloužit jako učebnicový příklad popisu manželství se sociopatem, který se vyžívá v deptání manželky. Nechybí skrytý alkoholismus, vynucený sex, psychické týrání i bití. Tento příběh naštěstí končí dobře.

Katka2382
26.05.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka na moc nepěkné téma.Ale diky za ní,ikdyby měla pomoci třeba jen jedné ženě aby v sobě našla sílu odejít.
Moc jsem hlavní hrdince držela palečky a nejvíc mi bylo líto malého Kryštofa.

Vendula39
23.02.2019 4 z 5

Knížka byla trochu smutná, ale to se dalo od ní čekat. Líbilo se mi její zpracování a děj.

MartinaF
03.11.2018 4 z 5

Tak já na vztahovky jsem, takže jsem knihu přečetla až do úplného konce. Na jedné straně je hrozně smutná, ale na té druhé je plná naděje. Je to jak nějaký příběh vystřižený ze života. Občas jsem se o Martinu bála, ale naštěstí byla silná a měla kolem sebe lidi, kteří ji měli rádi. Někdo takové štěstí nemá.

Příběh jsem k závěru obrečela. Ale to jsem celá já. Od autorky jsem četla více knížek a tahle byla trochu jiná, ale taky byla (pro mě) asi nejlepší.

ivana02
24.10.2018 2 z 5

Tady jsem šlápla vedle... potřebovala jsem totiž knihu do Čtenářské výzvy, na téma Kniha, jejíž děj se odehrává v Brně. Nemohla jsem najít žádnou, která by mě extra zaujala, tak jsem sáhla po této. No co si budeme povídat, vztahovky opravdu nejsou můj žánr. Myslela jsem si, že když se děj odehrává u nás, že mi třeba bude líbit, ale ono ne. Přiznám se, že jsem jí dokonce ani nedočetla, vzdala jsem jí v poslední třetině.

ErikaJ
23.10.2018 5 z 5

Knížka o domácím násilí. Lehce čtivé, bez zbytečného zacházení do podrobností či protahování příběhu. Docela jsem se i těšila na konec knihy, protože co si budeme namlouvat, když někdo někomu ubližuje, druhému se to nečte zrovna nejlépe a v duchu si přeje, aby se ten, kdo je týraný, z toho zla konečně vymanil. U knížky jsem se ale i zasmála a to sama sobě, neboť jsem čekala kapku jiný konec...Od začátku knihy jsem měla totiž pocit, že Květák je opravdu gay...Autorka mě tedy krásně zmátla :-D

zbožňuju_knihy
16.07.2018 5 z 5

Velmi čtivá kniha o domácím násilí, útlá, přečteno za jedno odpoledne.
Možné spoilery: Větší část knihy pro mne byla napínavá, až konec se zklidnil. Rozhodně knihu neberu jako odpočinkovou, jelikož jsem si vědoma, že se tyto věci skutečně za některými dveřmi dějí a bohužel jsou součástí některých životů. Ze svého pohledu nedokážu pochopit na co ještě a ještě dotyčné ženy čekají, ale skutečností je, že jsou dost často tak psychicky a fyzicky zbité, že prostě už nemají síly o něco se pokoušet, což ale není -naštěstí- případ naší hrdinky. Co jediné se nestalo, ale myslela jsem, si: že Květák je gay :-). Knihu mohu doporučit a takovým ženám držím palce, ať prozřou co nejdříve a konají, co je pro život jejich nejlepší!

andream
07.06.2018 2 z 5

Dalsi odpocinkova kniha na dovolenou...

i.stefany
06.06.2018 5 z 5

Útlá knížka na silné téma domácího násilí. Život hlavní hrdinky se plíživě dostává až za hranice normálního bytí a pomalu nastává pád na psychické dno. Autorka bez příkras vylíčila dlouhý vnitřní boj hrdinky o návrat do "zdravé" společnosti. Ač kruté téma, kniha se čte velmi rychle a dobře.

Kerberos
26.05.2018 4 z 5

Kniha se dobře čte, hlavní hrdinka se že své zamilovanosti rychle vyléčí, ale řešení je dlouhodobá záležitost.Hlavně,že to vyřešila dřív než se jí nebo dětem něco zlého stalo. Ve skutečnosti to mnohdy dopadne tragicky.

Šmoulinka1980
06.04.2018 5 z 5

Příjemné oddechové čtení na jedno odpoledne. Tématem knihy je domácí násilí - v tomto případě rozhodně více psychické týrání než fyzické bytí. Úplně jsem chápala hlavní hrdinku Martinu, proč stále váhá udělat ten razantní krok a od manžela odejít. Nerozhodovala sama za sebe, ale i za malého syna. Měla manželem podkopané sebevědomí tak moc, že si v ničem nevěřila. Neměla žádné vzory z dětství, protože vyrůstala v dětském domově. Při čtení jsem jí moc fandila a přála si pro ni dobrý konec.

Eninka
28.02.2018 5 z 5

Super kniha! Přečtená jedním dechem. Odpočinkové a přitom vzrušující a napínavé téma. Velmi dobře napsané. :)

rafty
21.02.2018 5 z 5

Velmi dobře a čtivě napsaná kniha.

kulzuz
09.01.2018 3 z 5

Lehké čtení na závažné téma, napsané pěknou čtivou češtinou.