Hluboká modř moře

Hluboká modř moře https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424403/bmid_hluboka-modr-more-0rP-424403.jpg 4 275 88

Když Kateřina najde na půdě v domě svých rodičů desky s akvarely, je fascinována. Zobrazují malebnou krajinu, sytě modré moře a nostalgicky působící sídlo uprostřed nádherné zahrady. Touží zjistit, kde se tohle magické místo nachází a jak se obrazy dostaly do vlastnictví její rodiny. Pátrání zavede Kateřinu do Bretaně, kde objeví lety zchátralý zámeček ze svých obrazů. Panství patří Ewanovi, atraktivnímu Bretonci, který se zprvu dívá na Kateřininu zvědavost skepticky, ale nakonec i on propadne kouzlu obrazů a oba se ponoří do pátrání po minulých majitelích zámečku a po jeho historii. Postupně přicházejí na stopu temného tajemství… Stejně jako v předchozí autorčině knize Hortenziová zahrada se na pozadí dech beroucích kulis Bretaně odvíjí dramatický příběh plný romantiky.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Das tiefe Blau des Meeres , 2015


více info...

Přidat komentář

Ludmila91
10.02.2024 5 z 5

Krásný příběh, současná i historická linie byly úžasné.

milena8281
15.09.2023 4 z 5

Poutavý příběh opět se dvěma dějovými linkami. Tentokrát mě nějak víc bavila ta současná linka. Přemýšlím, proč někomu současní hrdinové přišli divní, nevýrazní.... mně naopak přišli velmi reální a realističtí, jak Kateřina, tak Patrik. Historická linka byla naopak velmi smutná, protože taková byla i doba, ve které si odehrávala. Mně se to líbilo, i když si nejsem jistá, jak moc mi příběh utkví v paměti.


petrulkaa
15.03.2023 4 z 5

Romantický příběh lásky odehrávající se na divokém pobřeží Bretaně, který mě opět, jak je to u této autorky zvykem, velmi uchvátil. Příběh se odehrává ve dvou časových linií, což mám velmi ráda.

Katt15
18.01.2023 3 z 5

asi jsem čekala víc, chvílemi jsem ani nevěděla jak stránky ubýhají a chvílemi se to táhlo

kikies
16.01.2023 3 z 5

Trochu slabší kousek. Historická část byla samozřejmě napínavější, romantičtější a celkově zajímavější. Děj odehrávající v současnosti byl plný nevýrazných postav, podivných charakterů a příliš snadno předvídatelný. Ale obecně v rámci celé knihy, některé ty náhody a propletence byly až moc náhodné a až moc propletené, tak trochu přitažené za vlasy. Čtení příjemné, ale množství rušivých elementů bylo lehce nepříjemné. Ovšem popis Bretaně - přírody i obrázků chválím.

bábuška
17.11.2022 3 z 5

Čekala jsem asi trochu víc od této autorky, děj ze současnosti byl nejvíc o problémech Kateřiny a Patrika, kdy on místo studia si většinou hrál na počítači bojové hry, Kateřina financovala domácnost a nebyla schopná tuto situaci řešit. Část románu, kde hlavní postavou je Kateřinina babička Margot se odehrává ve čtyřicátých letech v Bretani, kde jako Židovka se ukrývá na panství mladého majitele. Krásný je popis přírody a moře, stejně tak i nalezených starých akvarelů. Ale dočetla jsem.

Ála1968
17.11.2022 2 z 5

Vůbec mi nevadilo prolínání dvou časových linek,ale styl psaní mě nějak neoslovil.Upřímně jsem čekala více.Určitě se ke knize nevrátím.

PaníLenka
07.09.2022 3 z 5

Trocha romantiky jednou za čas pro odreagování nezaškodí…

Terka1975
05.08.2022 3 z 5

Čekala jsem letní pohodové a oddechové čtení a když si odmyslím tu hroznou dobu války a to, že Margot byla Židovka, tak by to tak mohlo být. Margot jsem obdivovala, čelila v životě mnohým těžkostem a Katherine mi přišla hodně naivní a zvláštní povaha. A chování Armelle a Pattieho v závěru mi přišlo ještě zvláštnější…

malýčtenář
29.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Román mě moc nenadchl, některé pasáže byly zdlouhavé a dalo mi práci ho vůbec dočíst. Sice od druhé poloviny dostal spád, také shledání po 20 letech se mi zdálo trochu nepravděpodobné. Ale proč ne, raději šťastný konec než tragédie. Trilogie Pánský dům se mi líbil více.

EmillyT
15.06.2022 5 z 5

Krásné dvě linie příběhů, které se na konci spojí v jeden. Historická linka mě bavila o malinko víc a byla naprosto okouzlující - napínavá, plná naděje a lásky, s vykreslením válečných útrap a jejích dopadů. Překvapil mě závěr této části příběhu. Současná dějová linka byla o něco slabší a předvídatelnější. Kniha je velmi čtivá. Jediná drobná výtka je k opakování jmen, které se opakují ve všech 3 autorčiných knihách o Bretani, ikdyž se jedná o úplně jiné postavy (např. ve všech byla služebná Swana, opakovalo se i jméno Patrick, Alan,...).

AndreaP.
30.05.2022 5 z 5

Krásné prolínání dvou příběhů, jeden ze součastnosti a druhý z minulosti, které se nakonec vzájemně spojí. Historická linka pro mě byla zajímavější, drsnější, obdivuhodná a se zatajeným dechem jsem čekala její rozuzlení. Linka současná, tam bylo celkem jasné hned od začátku, jak to dopadne, klasická červená knihovna. Krásně se to četlo, styl je úžasný a já hodnotím maximálním počtem.

EvikU.
29.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Četlo se to dobře. Mám ráda pátrání po minulosti, prolínání přítomnost, minulost. Bylo to smutné a místy neuvěřitelné. Možná, že jednou by se šťastnou náhodou mohlo stát, že by se zachránila ve válce, že by ji důstojník wermachtu pomohl, i když je Židovka. Ale že se to za dobu války stane dvakrát mi přijde moc.

A i příběh Kateřiny byl pohádkový. Ale když ono se to fakt dobře čte. Sice ty hrůzy z války samozřejmě ne, kor v tyhle době, ale vlastně toho až tolik nebylo, protože Osvětimi dvakrát utekla.

Ale ta nehynoucí láska, která překoná vše i roky odloučení, to je prostě něco, při čem každá žena tají dech. Hezká kniha.

katpas76
07.01.2022 5 z 5

Kniha mě po spoustě předchozích od této autorky opět nadchla. Děj je umístěn do Bretaně, krásně ji vykreslila, že si dokážu místo dobře představit. Navíc je to příběh dojemný, opravdu hluboký, moc se mi líbil. Dávám maximum hvězdiček.

mariva
09.11.2021 5 z 5

Kniha mě nadchla, bavilo mě prolínání historie a současnosti a s napětím jsem očekávala rozuzlení historické dějové linie, protože ta současná byla předem zřejmá. Nejvíc mě ale nadchlo prostředí Bretaně, kde se většina děje odehrává. Saint Malo jsem měla možnost před léty navštívit a město mi učarovalo a teď jsem měla možnost se tam alespoň v duchu vrátit. Už se těším na další bretaňský román autorky.

Kanimůra2
31.10.2021 3 z 5

historická část knihy mě bavila, současná mě popuzovala. Chování Kateřiny mě tak dráždilo, že jsem se musela zapřít, abych to vůbec četla. A tím mi vychází průměr.

Vendulik
27.10.2021 5 z 5

Tato kniha předčila mé očekávání. Je prostě úžasná. Nemohla jsem knihu vůbec z ruk pustit a proto jsem ji přečetla na jeden zátah.

astroweb
21.10.2021 5 z 5

Silný příběh s dvěma historickými rovinami, spojovaný láskou. Bez ironie musím napsat a rád - nádherné.

Arwen777
25.07.2021 2 z 5

Tak jsem se utvrdila v tom, že tato autorka není pro mě, nějak nejsme naladěné na stejnou vlnu. Je to už druhá kniha od ní, kterou jsem přečetla a navzdory dobrému hodnocení zde mi ani tato nesedla. Nemohla jsem se pořádně začíst, děj mi přišel nudný, nepravděpodobný, slabé dialogy, nedostatečné vtáhnutí do děje. Do 200 stránky jsem se v podstatě trápila a pak už jsem zahájila rychločtení, protože nerada nedočítám a chtěla jsem vědět, jak autorka zápletku dořeší.
Je mi to líto, ale další knihy od této spisovatelky už nevyhledám.

marketa7
18.07.2021 2 z 5

Hodne romantiky, lasky, dobrych skutku a náhod (mozna prilis). Pokud navic predtim doctete norskou detektivku, pak je to protiukol ten z nejvetsich (to se stalo mně). Ale jako odpocinkove cteni dobra volba. Za oceneni stoji dve ruzne prolinajici se linky vyprávění, kdy ta historicka je zajimavejsi.