Bitva o Hex Hall

Bitva o Hex Hall https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214191/mid_bitva-o-hex-hall-214191.jpg 4 641 121

Hex Hall série

< 3. díl

Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia.

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Spell Bound , 2012


více info...

Přidat komentář

lady.k
07.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Musím říct, že to byla jízda. Děj je jednoduchý. Jen mi je líto Cala i když stalo se co si přál. Závěrečný díl je dobře ukončený. Pro dívky super série.

janca6129
26.04.2023 4 z 5

Závěrečný díl příjemně a akčně ukončil velmi příjemné a zábavné počtení. Po dlouhé době hlavní hrdinka, která mi byla sympatická, zejména svým humorem! :)


_Lucie_97
23.04.2023 4 z 5

Závěrečný díl série a mně se líbil úplně nejvíc. Líbilo se mi, jak některá klišé ala Tean hrdina vyřeši problém naprosto všech a zachrání cely svět, byly v této knížce více uvěřitelné. Hlavní hrdinka si nesla s sebou šrámy na duši, které by si rozhodne odnesla! A tadle uvěřitelnost si mě získala asi nejvíc ano, opravdu jsem u série o čarodejnicích, upírech, démonech a vlkodlacích použila svoji uvěřitelné! Skvělá série a jsem moc rada, že jsem si ji přečetla.

Satyrka
03.03.2023

Tak série po cca 10 letech dočtena podruhé. Moje náctileté já tuhle sérii milovalo a moje dospělé já ji dál doporučuje.
SPOILER: A i když jsem si Archera aspoň trochu oblíbila, stejně je za mě Cal lepší :D

Liduka
03.01.2023 5 z 5

SPOILER: Parádní zakončení celé série. Jenom mě konec dost naštval. Popravdě jsem tak nějak doufala, že Sophie skončí s Calem.

punkgirl97
17.07.2022 4 z 5

Mnohé dílky začaly zapadat do sebe již na začátku, ostatní postupně. A pro něco jsem měla správné teorie, ale i bylo hodně zvratů opět co jsem netušila. A nenudila jsem se, neustále se tam něco dělo. Ačkoliv se staly věci, které bych udělala jinak. Chápu, že nějaké oběti být musely, ale sakryš tohle byla rána pod pás..

Za celou sérii musím říct, že mě chytla od začátku po samotný konec. Krásně vymyšlený svět i příběh. Neustále se tam něco dělo, takže se nudit nebudete. Hlavní postava je sarkastická, takže jsme si notovaly a to tak, že hodně.

Áža707
04.05.2022 4 z 5

Třetí a poslední díl této skvělé série. Zase musím říct, že mě chytnul od začátku a nepustil až do poslední stránky.

Kniha neztrácí na čtivosti, vtipnosti a napínavosti. Během chvilky ji máte přečtenou. Líbili se mi zvraty, kterými nás autorka opět nešetřila a plno překvapení, která nás v průběhu čtení potkala.

Akorát se dvěma věcmi naprosto nesouhlasím a rozhodně okamžitě žádám přepsání posledního dílu. Za prvé jsem vážně hodně, doopravdy strašně moc doufala úplně v jiný ship než v knize byl a rozhodně by to sérii nijak neublížilo. Takže jsem trošku jedné mužské postavě přála něco špatného (dobře možná jsem párkrát myslela, že by mohl i umřít). Ale ještě pokud bych kousla to, že můj vysněný pár neklapl, tak co to sakra autorka udělala na konci? To byl pro mě ohromný šok a nemám ji za to ráda vážně, takový věci nemá psát a mě způsobovat infarkt.

Jinak samozřejmě musím vyzdvihnout propracovanost příběhu, autorka měla skvělé vymyšlené postavy a i jejich samotnou historii a pochopitelně i prostředí ve kterém se vše odehrávalo. Líbilo se mi, že jsem postupně odhalovala všechna tajemství (a to v průběhu celé série) a i přesto byl příběh velmi příjemně ukončen.

Sérii bych rozhodně doporučila všem milovníkům fantasy a vůbec nezáleží na věku, doopravdy si myslím, že každý čtenář si tam najde své. Knihy jsou primárně určeny pro mladší, ale i starší čtenáři se pobaví nad sarkastickými poznámkami Sophie. Pokud vás baví čarodějnice, démoni, upíři, vlkodlaci a víly, chtete se zasmát a příjemně zrelaxovat, tak vám naprosto jasně doporučuji tuto sérii. Nebojím se říct, že se k ní někdy vrátím.

⭐ 4/5

Luigi1
17.04.2022 5 z 5

Moc pěkná trilogie která mě zaujala od první stránky po poslední.Rachel mi udělala velikou radost a vřele doporučuji.

anibeni
26.03.2022 4 z 5

Trilogie o Hex Hall pro mě byla takovým fajn odpočinkovým čtením.. Knihy byly spíše kratší, věcné, bez zbytečně dlouhých a nudných pasáží.. I když byla Sophie něco jako Harry Potter v sukních, nevadilo mi to a myslím, že si tyto knihy své čtenáře najdou...

Libris_Na_Ex
15.11.2021 3 z 5

Kdybych se se sérii setkala tak o pět let dřív, byla bych z toho asi víc nadšená. Teď to pro mě byla průměrná věc.

marie2577
14.10.2021 4 z 5

Tento dil to vytahl i za druhy. Vtipne , napinave a romantika ..sladkych 17..;-D

Nikidree
12.08.2021 3 z 5

Za mě nejlepší díl celé trilogie. I díky tomu, jak to vše skončí. Tak jako tak je to opravdu kniha pro mládež a to si troufám říct, že spíš pro tu mladší. Příběh plyne velmi rychle, až je to občas škoda. Ovšem proto má kniha tak málo stránek - žádné okecávání, jde se přímo na věc. Uvítala bych, kdyby některé události/okamžiky byly více rozepsané.
Jak už jsem psala u prvního dílu, být mladší, asi to ocením víc. Avšak jako oddechové čtivo je to naprosto dokonalé.

DvěTéčka
29.04.2021 5 z 5

Nádherný příběh, i když trochu smutku na konce je i krásné zakončení. Přečetla jsem jedním dechem!

Veronika33
10.03.2021 4 z 5

Tak tento posledný diel bol celkom pekné zakončenie série, ku ktorej sa isto niekedy opäť vrátim. Prekvapili ma niektoré skutočnosti, najmä v úvode knihy. Celkovo som so sériou spokojná a odporúčam všetkým milovníkom čarodejníckych svetov.

Cernakocka09
07.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Knížka super bavilo mě to stejně jako předchozí díly. První jsem četla na doporučení sestry a vůbec jsem nebyla zklamaná. Bylo to super a čekala jsem že Sophie skončí s Calem ale škoda. Teda konec mě dostal a brečela jsem spolu se Sophií Ó╭╮Ò

AniDi
16.01.2021 5 z 5

Parádní zakončení. Přiznám se, že jsem se tolik začetla, že jsem všechny 3 knihy dala za 3 dny. Rozhodně doporučuji, pokud hledáte něco opravdu lehkého.

Veronikados
06.11.2020 5 z 5

Co si budem, nejlepší z trilogie. Děj nádherně ubíhal, vůbec jsem se nenudila, zjištění, zvraty, všechno moc super. Celou dobu jsem se těšila že hlavní hrdinka skončí s jedným nejmenovaným léčitelem, ale bohužel se tak nestalo. Jeho osud mě hrozně zklamal, nemohla jsem uvěřit že se to fakt stalo, ale ani druhý mužský hrdina nebyl špatný. Ale na stranu léčitele jsem se nakláněla víc. Elodie byla skvělá po celou trilogii, i přesto že se v prvním díle chovala nemožně......ale i přes počátky víry ředitelky a Lary Cassonoff (snad správně napsané) jsem byla překvapená jak to celé skončilo. Doporučuji. Hodnocení 89% (4.5 hvězdičky)

Scathia
26.09.2020 3 z 5

Ale jo, trilogie pro teenagery, pokud se nad tím moc nepřemýšlí a očekává se zázračné vyřešení celého problému na 3 stránkách od hrdinky, která zvládne jedno z nejnáročnějších kouzel, i když jí běžně čarování moc nejde... Nenadchne, neurazí. ;-)

stelloušek
20.07.2020 5 z 5

Třetí díl se líbil stejně, jako předchozí dva díly. Bylo to smutné, napínavé, ale i romantické. Přiznávám, že se mi první díl líbil nejvíc, ale jinak jsem se všemi díly moc spokojená. Jen je mi líto, že série nemá pokračování, ale nějak to přežiju. Obálka je krásná, jako vždycky.

Kyta
11.04.2020 4 z 5

Obsahuje spoilery!!!

Závěr série Hex Hall mě nezklamal. Autorka si udržela svou laťku a čtenář se u knihy opět rozhodně nudit nebude.

Autorka měla celou minulost jednotlivých postav krásně promyšlenou. Musím říct, že s těmi odhaleními nešetřila - ale aspoň bylo vše vysvětleno a dovyřešeno. Objevilo se zde pár zvratů, které jsem nečekala - třeba návrat na Hex Hall, který mi svou ponurou atmosférou nebyl příjemný, ale rozhodně byl nezbytný pro vývoj dalšího děje. A taky proto, aby se postavy znovu shledaly. Líbil se mi nápad Torina v zrcadle a Elodie, která mohla ovládnout Sophiino tělo; obě tyto postavy sehrály v příběhu významnou roli. Myslím, že z pekla šlo vytěžit ještě více, čekala jsem tam třeba nějaké další zápletky, ale autorka zkrátka nic zbytečně neprodlužuje. Ten konec mi přišel trochu osekaný, nevadilo by mi počíst si déle.

Sophie je stejně skvěle sarkastická jako v předchozích dílech. Několikrát jsem se u knihy zasmála nahlas. Připadalo mi zvláštní, že Sophie najednou ovládala všechna těžká kouzla, když s nimi doteď měla problémy, ale co už.

Tato trilogie je skvělá na oddech, není to nic světoborného, ale určitě se u ní pobavíte. Mladší ročníky z ní budou nadšeny, já ji brala trochu s rezervou. Každý díl má něco do sebe. Autorka vždy přišla s něčím, čím příběh oživila. Líbí se mi celé sérii ta gradace. Na to, že jsem od trilogie nečekala moc, mě mile překvapila a určitě bych si přečetla i další knihy od autorky, protože psát skutečně umí.