Prokletý polibek

Prokletý polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518713/bmid_proklety-polibek-yPL-518713.jpg 4 25 7

Ex na koštěti série

< 2. díl

Gwyn Jonesová si spokojeně žije ve městečku Graves Glen v Georgii. Se svou mámou a sestřenicí tvoří mocný čarodějný spolek, vede úspěšný obchod zvaný Zlomyslnosti a pomáhá trojici mladých čarodějek. Před oslavami Halloweenu se však objeví jeden problém – Wells Penhallow. Wells do Graves Glen přijel, aby posílil rodinný vliv ve městě, které založili jeho předci, a aby si zde po letech strávených ve Walesu vybudoval nový život. Otevře si obchod hned naproti Zlomyslnostem a rychle poznává, že soupeření s Gwyn pro něj možná bude až moc velkým soustem. Jednoho dne mezi nimi dojde k nečekanému polibku, ale Gwyn a Wells se domnívají, že to byla jen nešťastná magická náhoda. Když se pak do města přistěhuje nový čarodějný spolek, musí Gwyn s Wellsem společně zjistit, jaké jsou jejich úmysly a jak obnovit Gwyninu slábnoucí magickou moc, než bude příliš pozdě.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Red
Originální název:

The Kiss Curse , 2022


více info...

Přidat komentář

pujec
27.02.2024 4 z 5

Ideální relaxační čtení, celkem zábavné, nechybí magie a trochu napětí - zkrátka ne úplně klasická "dá mi /nedá mi." A co je hlavní! Je tam víc Sira Pecivála.

mikika
26.02.2024 4 z 5

roztomilé a humorné čtení o čarodějkách v Georgii, hodně ženská síla atp. bavilo ideálně do vlaku.


Ivuska.09
13.02.2024 4 z 5

Líbil se mi první díl a bavilo mě i pokračování. Čarodějky a podobnou tematiku mám ráda, takže mně se prostě autorka trefila do noty a odpustím jí i to, že jede podle stejné šablony.

knizni.taurus
20.01.2024 4 z 5

Miluju čarodějnické knihy. Takže asi nebude překvapením, že jsem s Prokletým polibkem byla moc spokojená. :) Čekám ještě teda na ten třetí díl a tedy (předpokládám) příběh třetího bratra.

Pokud čekáte nějaké propracované čarování a velký magický svět, tak to tady narazíte. Je to spíš velmi pohodové a vtipné čarodějné pohlazení. Z knihy vyzařuje pohodová atmosféra a je to takové navození na podzim a Halloween.

V tomto díle se seznámíte s Gwyn a Wellsem, které jsme už mohli potkat v minulém díle Ex na koštěti. Gwyn je střelená, vtipná, pohotová a sarkastická. Hned si ji zamilujete, pro její optimismus a energii, která z ní překypuje (taky má mluvícího kocoura). Wells je sympaťák, kliďas, který jede na té méně rozverné vlně, kdy vždycky chce udělat to správné a hlavně vše kultivovaně. Jop, tyhle magnety se prostě musí přitahovat. :))

Celé je to svižně napsané, prokládané spousty dialogů (přestřelky mezi Gwyn a Wellsem jsem si hodně užívala). Vývoj vztahu mezi dvěma tvrdohlavými čarodeji bylo zábavné sledovat a i když byla zápletka trochu průhledná a záporáka jsem uhodla, tak mi to vůbec nevadilo. :D

Celý příběh plynul přirozeně a je to tak oddechovka jak vyšitá, která vám může vykouzlit úsměv na jedno či dvě odpoledne. :)

4/5 hvězd v rámci oddechovek :)

mary2019
19.12.2023 5 z 5

Velké díky patří především Knihy Dobrovský za zaslání tohoto recenzního výtisku. Tento ,, kouzelný " román byl mojí premiérou. Nikdy jsem podobný styl nečetla. A jsem za tento objev skutečně ráda, protože mi opravdu přirostl k srdci.

Zpočátku jsem byla trochu skeptická a bála jsem se, že mě nezaujme. To bylo ale úplně zbytečný. Knížku jsem hltala od první stránky do poslední.

Příběh se mi líbil. Je psaný s takovou lehkostí. Žádný přehnaný kouzla a čáry. Přišlo mi to přirozený.

Postavy Gwyn a Wellse mi byly sympatický. Fandila jsem jim a vše jsem prožívala s nimi.

Mohu toto čtení doporučit všem, co si chtějí vyčistit hlavu. Je to skutečně skvělá oddychovka co vás unese příjemně mimo realitu a u který máte prostor pro svojí fantazii.

Dávám 5/5 protože není nic, co bych mohla vytknout.

Heaven001
15.12.2023 4 z 5

Líbilo se mi to více než první díl. Vlastně ani nevím co víc k tomu napsat. Trochu jsem čekala, že hlavní zápletka přijde o něco dřív, ale děj rychle šlapal a stále se něco dělo, takže k tomu vlastně výtku nemám :)
Kdyby tam bylo více magie a lépe strukturovaná a rozvětvená zápletka, dala bych i 5 hvězd. Ale na zabavení, a navíc pokud nejste úplně čtenáři fantasy, určitě doporučuji. Navíc je to taková nenáročná jednohubka. Myslím, že ani nemusíte číst první díl, abyste pochopili děj a postavy.

monika0181
30.11.2023 5 z 5

Čtení druhého dílu pro mě nemělo ten wau efekt, co první díl. Poprvé je prostě poprvé. Ale kniha je to stále pěkná je to ten správný lektvar s podílem, lásky, erotiky, napětí, nesnášenlivosti, zloby, zášti, moci .... prostě čarodějná kniha, která mě nadchla. Dokonce se mi i tento díl, díky spádu příběhu, líbil víc než první. Jistě stojí za přečtení, protože se rozhodně pobavíte. Doufám, že se svého příběhu dočká i třetí bratr.