Zápas mistrů

Zápas mistrů https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27193/zapas-mistru-27193.jpg 4 45 4

Fighting fantasy série

< 21. díl >

Pokřivená a pokroucená mysl barona Sukumvita úplně přebudovala smrtící labyrint ve Fangu. Nové pasti hrůzy, bludiště a nestvůry na tebe čekají na každém kroku. A ještě před vstupem do labyrintu musíš přežít gladiátorské hry lorda Carnusse, baronova zločinného bratra, jehož nechtěným otrokem jsi se stal. Dokážeš přežít Zápas mistrů a vysvobodit se z otroctví?... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , Perseus
Originální název:

Trial of Champions , 1986


více info...

cziss
cziss
08.06.2023 5 z 5

Tento díl mě bavil a zdá se mi lepší jak předchozí Labyrint smrti. Je fakt, že musíte do hry se silným bojovníkem a také musíte posbírat po cestě hodně artefaktů. Ale ty se potkáváte relativně intuitivně a návod není moc potřeba. Herní doba tohoto dílka je na poměry FF řekl bych extrémní. Příběh klasika, ale potkáte zajímavé příšery a ilustrace jsou fajn. Taky se mi líbil ten úplně závěrečný souboj.

nevermore3
nevermore3
17.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Včera jsem dohrál a musím říct, že ze Zápasu mistrů nemám kdovíjak úžasný pocit. Ba naopak, je to klasická Livingstonovina, kde bez UB 12 prakticky nemáte naději dokončit, a navíc v jeden moment ( u Sirény), musíte hodit kostkou, kdy v případě nízkého hodu v podstatě automaticky končíte (podobně je to třeba v Maskách zmaru nebo Armádách smrti). Příběh je zajímavý a mohla to být zábava, mně se povedlo i při znalosti správné trasy, dát až na 5. pokus a zábavnost knihy tím notně poklesla. Tím spíš, že jde o lineární příběh, stejně jako třeba Jeskyně sněžné Čarodějnice, takže možných odboček/více routes (nedejbože správných) v knize není mnoho. Ke konci už to bylo děsně těžkopádné a za mě říkám, že oproti Labyrintu smrti, kterej byl fajn, je Zápas mistrů, jako druhý díl podstatně slabší. Já už bych to znova nehrál ani náhodou.


Zemiakol
Zemiakol
12.09.2019 4 z 5

Takové volné pokračování Labyrintu smrti, a také stejně dobré. Obtížnost 9/10. Jeden z mých oblíbených gamebooků.

adicek8
adicek8
03.04.2016 5 z 5

Tak se tak myšlenkově vracím po gameboocích ze své oblíbené série FF. Zápas mistrů byl jedním z mých nejoblíbenějších, především skvělou netradiční úvodní gladiátorskou část jsem četl několikrát. Správnou cestu labyrintem bych sice nejspíš nikdy nenalezl bez nějakého toho cheatování, ale to mi jako obvykle na zážitku z knihy nijak neubírá. Víceméně jsem tak vždy řešil všechny knihy z téhle série a určitě to nebylo jenom proto, že jsem nikdy neměl po ruce kostku, spíš mě prostě jenom zajímala ideální cesta, než potřebné štěstí na házení vysokých čísel při soubojích. Ale každopádně - Zápas mistrů je skvělý gamebook! :-)