Divoká symfonie

Divoká symfonie https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435625/bmid_divoka-symfonie-6fd-435625.jpg 4 44 15

Divoká symfonie představuje mimořádně zábavný čtenářský zážitek nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče! Bohatě ilustrovaná kniha složena z půvabných, hravých básniček, v nichž Maestro Myšák se svou věrnou taktovkou seznamuje čtenáře se svými zvířecími kamarády, od gepardů a klokanů až po slony a velryby. Každá dvojstrana je věnována jinému zvířátku a formuluje ponaučení do života, které se může stát podnětem k rozhovorům na téma soucitu, trpělivosti, úcty a sebedůvěry, prožívání přítomnosti, života beze spěchu nebo toho, jak důležité je přátelství. Ilustrace Susan Batoriové dodávají knize humor přístupný dětskému čtenáři, a navíc se pro zvídavé čtenáře všech věkových kategorií se v kulisách propracovaných obrázků skrývají různé rébusy.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Argo
Originální název:

Wild Symphony , 2020


více info...

Přidat komentář

Péťa Z.
12.10.2023 5 z 5

V rámci Bookstartu nám knížku představila paní knihovnice a dětem k převyprávěnému příběhu pouštěla audionahrávky. Taky jsme využili boomwhackers. Bylo to zábavné dopoledne. S Adélkou si knížku půjčíme i domů. :-)

iLuciferie
11.06.2023 3 z 5

Ilustrace jsou nádherné, hledání písmenek zábavné a k tomu fajn hudba. Co mě nebavilo byly básně, chápu, že je to holt takový neduh překládaných básní obecně, ale celkový dojem mi to prostě kazí.
Jinak tedy Dan Brown mě mile překvapil, snad to není jeho poslední knížka...


ještěrka38
15.05.2023 4 z 5

Krásné kresby, zábavné básničky a u každé malé ponaučení pro život. Plus si ještě přes kód můžete stáhnout hudbu k poslechu.

bibi.r
19.04.2023 3 z 5

Pro děti 5+

Knížka je velmi hezky ilustrovaná, ale básničky mi v puse dost drhly a vlastně se mi ani moc nelíbily. Nápad s hledáním písmenek je super, i když mě to po 3 stránkách začalo nudit, jak se to pořád opakovalo, ale...
Ale syn předškolák si to zamiloval. Básničky ho tedy nezajímaly, ale to hledání písmenek ho zaujalo hodně. Písmenka si pak i vypisoval a zkoušel na předsádce zjistit, který ten nástroj má stejná písmenka. Taková fajn zábava pro dítě, které už se začínají zajímat o písmenka.

jennefer
08.10.2022 4 z 5

Myslím, že v anglickém originálu se básničky rýmují trochu víc a líp, český překlad je místy kostrbatý, zvlášť, když se čte nahlas. Ale dětem to nevadí a moc je baví lovit písmena a poslouchat u toho hudbu z apky. Mně se líbí celkové pojetí knihy, hudba je skvělá, doporučím pouštět přes větší než mobilní reproduktory.

Knihomolka506
03.09.2022 5 z 5

Několik hudebních zážitků v jedné knize. Čtení a audio současně. S aplikací s kódem si poslechneme skladby u každého zvířete - virtuóza. Všichni mají různé nástroje. Hrají divoce, rychle nebo rozvášněně. Kromě propojení smyslů v knize hledáme taky šifry. Malí detektivové, lupy s sebou!

JFK117
25.06.2022 5 z 5

Dětské knihy tohoto formátu jsou předurčeny k opakovanému čtení. Dokud to děti baví. A tahle zaujme na dlouho. Nejvíce času trávíme povídáním nad krásnými obrázky. Přitom nám hraje autorova hudba! Básničky jsou vtipné, moudré, poučné.

Silvienka
28.02.2022

Kniha je krásná, povedená.
Jen jsem asi méně bystrý a zvídavý čtenář nepochopila jsem šifry ani rébusy.
Můžete mi poradit?

Dimas
11.02.2022 5 z 5

Tleskám úžasnému nápadu!

koppy
21.04.2021 5 z 5

Na knížku jsme poměrně dlouho čekali, než se v knihovně uvolní a hned po nás byla rezervovaná pro další čtenáře. Chápu proč. Velmi zajímavé spojení hezkých veršů, krásných, líbivých ilustrací a hudby. Devítiletou dceru naprosto nadchlo spojení obrázků a hudby, tříletému synovi se líbily básničky. Já byla nadšená ze všeho. Opravdu moc vydařená kniha.

Liloo
29.03.2021 2 z 5

Kniha je pěkná, ale očekávala jsem trochu více

muchomurka
03.03.2021 5 z 5

Trošku jsem se bála, abych nebyla zklamaná, když se o knize tak mluvilo a vzbuzovala velká očekávání. Ale zklamaná jsem nebyla ani trošku. Je moc hezky udělaná, krásné ilustrace doplněné super příběhem. Velmi mile překvapila a dostala mě. Píši si ji na seznam "musím si pořídit".

Knihomura
06.12.2020 5 z 5

Výborný nápad! Spojení básniček, skrývaček, šifer a kupodivu i hudby.

TerJac
18.11.2020 5 z 5

Velice zajímavé spojení - četby, hudby, aplikace - prostě zajímavý nápad hoden velikána jako je D. Brown. Jako milovnice hudby mě to celkem nadchlo. Na samotném příběhu se mi líbí jak básničky, tak i to, že tam můžeme najít moudra a poučení, které dětem odhalují i samotný rozbor básně. Prostě super!

Dennyn
18.10.2020

Krásně napsané básničky, které doprovází výjimečná hudba složená samotným autorem. Ilustrace jsou nádherně propracované. A co víc, v knize najdete také několik tajných šifer, které čekají na objevení.