Temný prorok

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Ve třetím dílu Divokých a zlých pokračuje boj o ovládnutí světa. Na Patejla je uspořádán nesmiřitelný hon, takže sem tam ukápne i nějaká ta krev...

https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/1061/big_temny-prorok-a5O-1061.png 4.5797
Nahrávám...

Komentáře (35)

Kniha Temný prorok

Ladys
05.12.2021

Nevím, jak to popsat.
Bavil jsem se u třetího dílu od začátku do konce, ale kdyby v celé sérii seškrtali tuny mrtvých, tisíce soubojů a honiček, tak zbyde tak jedna kniha.
Kromě hláškujícího, po zuby ozbrojeného a jak na běžícím pásu vraždícího Patejla tu vlastně není žádná jiná zásadní postava, která by nějak ovlivňovala dej.
A to nahodilé zjevování zarputilých zombíků a pak zas nahodile mizících moc nechápu. Podle čeho se řídí?
Nevím. Možná že po přečtených třech dílech v kuse na mě přišla únava nebo co, ale té šílené akce a množství mrtvých je už na mě opravdu moc a před čtvrtým dílem si dám pauzu.
Za tenhle díl dávám lepší tři.

IHT
19.11.2021

(zkopirovano z hodnoceni jednicky) Tetralogii Divoci a zli jsem precetl na jeden zatah. Kulhanka jsem neznal, ale obcas nekdo v komentarich na Kotletovy knihy psal, ze Kotleta je napodobovac a slaby odvar promakaneho Kulhanka... Nu, Kotletu mam rad, tak to bych se mel seznamit i s "predlohou", ze jo?
Ruku na srdce, kdyby mi nekdo rekl, ze v teto saze vystupuji mimozemstani, cestovani casem, stari bohove, zombici, upiri, mysteriozni Merlin, superhrdinove, pirati a mafie, tak jsem do toho asi nesel. Chybely snad uz jen ninja zelvy (aha, Hnusak je vlastne mutant!), takze jen ti ninjove... Ve finale dost sileny gulas, ktery teda podle me v celku az tak skvely nebyl... :(

Treti dil je slusny. Postava Kyberkentaura a Krizaka sice stale nedava zadny smysl (a zacinaji byt proto dost otravni), zombici prekvapive pronasleduji Patejla jen tehdy, kdyz se mu to "hodi" (= obcas ho nechaji odpocivat, kdyz potrebuje, jindy ho zase dost neomylne nasleduji an dlouhe vzdalenosti - v tom jsem logiku nenasel a proto se mi i zombici zacali zajidat). Slabsi 4 hvezdy

Racek213
12.10.2021

No jo, ty braky ... a stejně jsem to po letech v rámci menšího ležení s nemocí doma znovu celého Kulhánka dal a bylo to stejně dobré... Pro mě to celé mělo přece jen chybku, já strašně nesnáším ty zombie ... spíš je to alergie na jejich náhlou explozi ve fantasy knihách od jisté doby ... no jo, jsem už letitý pamětník.

Maud22
17.04.2021

Tak upřímně - nechtěla bych být v uklízecí četě, která odstraňuje následky Patejlova působení, ani bych se nechtěla potkat s následky jeho působení, navíc když pořád sledují jeho stopu. A rovněž bych nechtěla čekat, až se zregenerují ti, co polechtal stříbrem, že? Na druhou stranu není Patejl bojující jako Temný Prorok proti Církvi Zářícího Spasitele zbytečně úzkoprsý? "... přece jen, nechat zbůhdarma utopit přes čtyři sta lidí, je škoda. I když se jim líbí Kelly Family!" (Stačí si pustit Radiožurnál a jeho playlist :-)) No nic, spoléhám na to, že je ten Hodný a že jedná v zájmu Země a že těm bídákům nakope, vy víte co, nebo třeba postačí, když se usměje. ("Usmál jsem se do přítmí a přítmí zaječelo a skrčilo se do kouta.")

MichalPuchovsky
03.09.2020

Nuda. Dej sa hýbe ako slimák a namiesto toho sa len strieľa, uteká a zbrojí. Ostatné knihy série sú omnoho lepšie. Temný prorok by sa dal skrátiť o 3/4 a nikto by si to ani nevšimol.

kure91
05.05.2020

Jestliže jsem si u Hardcore říkal, jo, teď to začalo, Kulhánek to umí rozjet, tak teď se vracím spíše k názoru z Času mrtvých. Četlo se to dobře, o tom žádná, lehce je vidět vývoj charakteru Sv. Pateyla, ale celý výlet do Německa mi přišel lehce samoúčelný a nepřišlo mi, že by sérii zase nějak daleko v ději posunul. Uvidíme, co poslední díl.

Gordonlord
04.05.2020

Tady už to bylo o něco horší než první dva díly. Zase nové postavy, zase jiný děj, ale nějak méně lákavých a zajímavých okamžiků. Zabijácká akce zůstává, ale bez podpory dobrých postav a rafinované zápletky vyznívá trochu prázdněji. Ale pořád je to dobrý, to zas jo.

protokol
29.06.2019

iemto diel bol o niečo slabší ale aj tak ešte dosť zaujímaví len mi prídu zbytočné odkazy na autorove iné diela a tatrgel je akosi už nudný keď že ho už použil v inej knihe rovnako ako saladin a jonas nejak mi to tam vadilo ale inak dá sa som zvedaví na koniec sági dúfam že to neodflákne ako večina autorov