Ďalší na rade

Ďalší na rade https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445497/bmid_dalsi-na-rade-1q1-445497.jpg 4 293 59

Jeden z nás lže série

< 2. díl

Odkedy sa Štvorka z Bayview očistila od podozrenia zo Simonovej vraždy, objavilo sa viacero pokusov o oživenie jeho povestného Klebetníka. Nikto však nevedel zneužívať citlivé informácie tak ako on. Až doteraz. Simon je mŕtvy, no ktosi odhodlane pokračuje v jeho odkaze. A prichádza s úplne novými pravidlami. Tentoraz nejde o aplikáciu, ale o hru PRAVDA ALEBO ODVAHA. Neznáma osoba vyzýva vybraných študentov zo strednej, aby sa rozhodli pre jednu z možností. Ak si zvolia pravdu, vyzradí o nich chúlostivú klebetu. Ak si vyberú odvahu, čaká ich náročná úloha. Iná možnosť neexistuje. Hráči o sebe nerozhodujú. Prvá na rade je Phoebe. Kto sa rozhodne nehrať, volí si pravdu. Tá o Phoebe nie je pekná. Ďalšou v hľadáčiku je Maeve. Žiaľ, mala byť múdrejšia. Vždy si treba vybrať odvahu. Pozvanie príde aj Knoxovi, ďalšiemu z partie, no vtedy sa už hra škaredo zvrtne.... celý text

Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

One of Us Is Next , 2020


více info...

Přidat komentář

lejera
20.03.2024 4 z 5

Tak druhý díl série se mi kupodivu líbil ještě víc než ten první. Mile mě potěšilo, že jsem se znovu setkala se čtveřicí studentů z první knihy, byť nebyly hlavními postavami. Děj byl svižný, napínavý, knihu jsem hltala. Obvykle druhé díly nehodnotím moc kladně, ale tady se to opravdu povedlo. Určitě mě budou zajímat další autorčiny knihy.

pedroK
29.11.2023 4 z 5

Z Kareniných knih za mne nejslabší, ale i tak dobrá YA detektivka.


stelka_knihomol
18.08.2023 4 z 5

Takhle, je to skvělá kniha a přiznávám, opravdu jsem se od ní nemohla odtrhnout, ale nevím, první díl byl určitě lepší (tomu jsem teda dala taky 4/5). Příběh mě vážně bavil, jen jsem čekala, že se tam toho bude odehrávat víc. Stejně jako u první knihy mám pocit, že na začátku knihy se toho dělo hrozně moc a bylo to napjaté, celý prostředek jako by se nestalo skoro nic, a znova se to rozjelo až ke konci. Jinak ale napínavé, skvělý konec a za mě sympatický postavy. Hlavně doufám, že Knox a Phoebe neskončí spolu, prostě se mi k sobě nehodí. Už se nemůžu dočkat třetího dílu One of us Is back.

lucie5019
15.08.2023 5 z 5

Jeden z nas lze byla pecka, tohle bylo trosku slabsi, ale i tak muzu hodnotit vic nez pozitivne:) Jsem rada, ze se sem tam objevily nejake ty jiz zname postavy a ze pribeh byl opet fajn, ale ano nebyla to takova bomba jako prvni dil. Nicmene i presto se pet hvezdicek hodi a nabizi a urcite si budu hlidat nove autorciny knizky, protoze jsou skvele:)

bety-4081036
07.06.2023 4 z 5

Tato kniha mě trochu zklamala. Čekala jsem od ni něco málo vic. Slyšela jsme já ní totiž moc krasne ohlasy. Sice nemůžu říct, že je to špatné,protože mě to bavilo. Nečetla jsem první díl, ale hned jsem to pochopila, protože autorka to napsala moc hezky. Není to nejhorší, ale ani nejlepší. i tak to doporučuji, ale spíše začátečním čtenářům

Alisce
13.05.2023 4 z 5

Jelikož jsem nejdřív viděla seriál a až potom četla knihy, byla jsem ze začátku pokračování knihy překvapená, že je to dost odlišný příběh. Netflix si s pokračováním poradil po svém, ale obě verze mají něco do sebe. Závěr byl poutavý, nemohla jsem se od něj odtrhnout.

kotoulek
13.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Za mě teda mnohem lepší díl než první. Postavy byly mnohem sympatičtější než v prvním díle a ani chvilku jsem se nenudila. Strašně moc jsem záviděla Meave Luise a doufala jsem, že spolu skončí.
Byl to opět částečně předvídatelné, ale rozhodně míň než první díl, takže jsem byla docela napjatá až do konce a ten úplnej konec, poslední kapitola, mě docela dostala.

klarka41711
26.02.2023 4 z 5

Jeden z nás lže byla topovka. Tenhle díl byl horší, ale přesto jsem si ho užila. Je pravda že mi trval celkem dost dlouho než jsem ho přečetla, narozdil od prvního dílu, který šel hned. Postavy jsou v téhle knížce lepší než v té první. Oblíbila jsem si ke více. I nápad zněl líp, ale celkem mě mrzelo, že ta hra pravda nebo úkol skončila celkem brzo. Konec nebyl nejhorší, ale zase ne tak dobrý abych si řekla, že tahle kniha je lepší než první. Takže doporučuji, ale nečekejte, že to bude lepší kniha než jeden z nás lže.

Fortuna7
20.02.2023 4 z 5

Za mě zatím nejlepší autorčina kniha. Ze začátku jsem si trochu pletla postavy a do čtení jsem se musela nutit, ale pak se příběh rozjel a já jsem byla neskutečně zvědavá, kdo za tím vším stojí. Pachatele jsem sice odhadla, ale motiv jsem neznala, takže mě čtení bavilo. Když by v 1. polovině knihy byly trochu víc akce, tak snad dám i plný počet hvězd.

MayaBu
08.02.2023 4 z 5

Jsem velice mile překvapená. První díl jsem četla před lety, sice mi přišel relativně čtivý, ale byla jsem dost zklamaná závěrem i předvídatelností. Teď, po zhlédnutí první série adaptace (která měla děj jedničky lehce pozměněný - k lepšímu!), jsem si řekla, než se pustím do druhé série, proč nezkusit i knižní "dvojku"?

Bylo to čtivé, postavy zajímavé a dobře rozpracované (stejně jako vztahy mezi nimi) a sice rozuzlení opět bylo alespoň z části odhadnutelné, ale jsem spokojená. Je pravda, že se děj ve výsledku víc točil právě kolem vztahů než detektivní/thrillerové zápletky, ale mně to přesně padlo do noty.

Kuxka
22.10.2022 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Nemohla jsem se dočkat, až mi ta knížka přijde, od dočtení Jeden z nás lže jsem byla jako na trní a pořád jsem kontrolovala, jestli už to nedoručili. Jsem ráda, že se tam občas ještě ukázala Bayviewská čtyřka. Je to stejně čtivé jako první díl, autorka prostě umí, už se jdu poohlížet po dalších jejích knížkách. Jediné, co se mi nelíbilo, byla otevřenost konce. Každopádně můžu jen doporučit!

greenie05
06.07.2022 5 z 5

Líbila se mi úplně stejně jako první kniha. Opravdu dobře se to čte, zajímavý děj a úžasné, propracované postavy. Od autorky si plánuji rozhodně přečíst víc knih.

Lexie321
15.06.2022 4 z 5

Kniha bola super. Meave som mala rada už aj v predchádzajúcej knihe ale okrem nej som si nové postavy až tak neobľubila. Bavilo ma čítať, čo sa dialo s pôvodnou štvorkou. Ale samotný príbeh ma zaujal až od polovice teda vraždy. Potom to už bolo naozaj také dobre ako cela prvá kniha.

Adell-ka
27.04.2022 4 z 5

První díl jsem četla už dávno, takže mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v postavách, kterých je tam poměrně dost. Nicméně je to velmi čtivé, napínavé a trochu mi to připomínalo seriál 13 reasons why. Moc mě to bavilo, jen ten konec mi přišel nedotažený a neuzavřený.

Barbora.M
11.04.2022 4 z 5

Zápletka byla lepší než v Jeden z nás lže, ale konec mě zklamal, byl takový useklý, nedokončený a holky vlastně udělaly to samé co Brandonovi vyšetřovatelé před 3 lety. Jsem ráda, že tam byla Maeve a s Knoxem tomu přišla na kobylku. Ale kdo jiný by to měl být. Musela být tpu "ústřední" postavou, když byla tak skvělá i v předchozím díle.

Butterfly340
27.03.2022 5 z 5

První díl jsem četla už před nějakou dobou, takže objevení sequelu pro mě bylo příjemné vrácení se do slunného kalifornského podnebí, které jsem ani nečekala, že přijde.

První díl se mi líbil, nicméně mi v něm chybělo něco hlubšího. To v tomhle díle už nacházíme hned v několika podobách - Maevin nekončící boj s nemocí, Knoxovy problémy s otcem i Phoebiny rodinné trable způsobené smrtí otce.

Kniha je dostatečně napínavá a tím pádem i čtivá. Postavy sympatické a promyšlené, což oceňuji. Ústřední trojici jsem měla ráda od začátku až do konce.

Pět hvězd dávám především za to, že mě příběh velmi bavil a že párkrát i slza ukápla.

Líbilo by se mi se někdy s hrdiny setkat, nejlépe v kavárně Contigo :)

kikikrat
19.03.2022 5 z 5

Musela jsem si knihu přečíst hned po Jeden z nás lže. Ano Jeden z nás lže byla lepší a hlavní postavy jsem měla raději ale vrátit se zpět na místo činu bylo prostě skvělé. Kniha se opět skvěle četla a člověk musel číst pořád dál a dál. Zápletku jsem opět z části uhodla ale ten konec? Trochu mi to leží v hlavě. Za mě ano!

Karolbookworld
07.03.2022 3 z 5

Druhý díl Jeden z nás lže byl pro mě hořosladké navrácení do světa mých oblíbených hrdinů z prvního dílu , prostřednictvím novějších mladších hlavnch hrdinů. Bohužel jsem si je tolik neoblíbila , ba naopak jsem si celou knihu přála , aby se to změnila , a já zase měla ty svoje staré hrdiny . Ti v celé knize hrají velkou roli , ale jsou trochu upozaďovaní .
Co se týče detektivní zápletky , ta se autorce tolik nepovedla . V jedničce mi vyvrcholení vzdalo dech , u tohoto dílu jsem to prostě přešla .
I přesto jsem za něj ráda , protože aspoň napravil konec jedničky a dal mi tak odpovědi na otázky .
Celkově to špatné nebylo , ale ani to bohužel nedostálo prvnímu dílu

Petra-1
11.02.2022 4 z 5

Četlo se mi velmi dobře. Autorka umí skvělé podat dospívání, nenásilně řešit těžké životní situace a zapojit i nějaký ten detektivní příběh.
Postavy sympatické, občas vtipné a logicky uvažující. Jen mi chyběla ještě jedna postava, jak tomu bylo u prvního dílu. U prvního dílu mi postavy více přírostly k srdci.

voody99
10.02.2022 5 z 5

Trochu jsem měla strach, že bude druhý díl slabí. Ale vůbec nebyl, velmi dobře se to četlo až je mi líto že to tak uteklo.
Bayviewská střední u mě prostě válí ... ;)