Ve službách zla

Ve službách zla https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269313/bmid_ve-sluzbach-zla-xCu-269313.jpeg 4 2640 518

Zatímco ve Volání Kukačky soukromý detektiv Cormoran Strike vyšetřoval smrt modelky Luly Landryové, v románu Hedvábník zkoumal záhadné zmizení spisovatele Owena Quinea. Obě díla čtenáře zaujala nejen propracovanou zápletkou, ale také přesvědčivým vykreslením života obyčejných lidí. V knize Ve službách zla se ve smrtelném nebezpečí ocitne sám Cormoran Strike a čtenáři se můžou těšit nejen na ďábelsky rafinovanou zápletku plnou nečekaných zvratů, ale také na poutavý příběh o vztahu muže a ženy na křižovatce jejich osobních i profesních životů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Plus
Originální název:

Career of Evil , 2015


více info...

katst
katst
13.03.2024 5 z 5

Pro mě zatím nejlepší díl série.
Nechybí nic, co čekám u dobré detektivky . Zajímavá zápletka, vše dobře a přehledně popsané, několik podezřelých a sympatické hlavní postavy
Čtení jsem si opravdu užila.

Mona-Lisa
Mona-Lisa
09.03.2024 5 z 5

Doposud nejlepší díl série. Jiný vzorec, než u dosavadních případů. Pátrání je osobnějšího rázu. Jste svědkem pohledu pachatele.
Do poslední minuty jsem se neuvěřitelně bála o jednu z postav.
Zároveň si ťukala na hlavu nad jejíma rozhodnutíma a musela si připomínat, že je to fiktivní postava a není úplně v pořádku vykřikovat nahlas v polích, jaká je to kráva a bude toho litovat.
No, zamilovala jsem si tu sérii, to je asi patrné.
Hlavní část děje se opět odehrává v Londýně nebo jeho okolí, akceptuji to. Z mého pohledu by se z toho dalo vyždímat víc, ale neubírá mi to hvězdičku z hodnocení, to bude opět nejvyšší.
Opakuju se v mem uvědomění, že číst to v papírové podobě nezkousnu tu rozsáhlost a rozbředlost. Jelikož tuto sérii vstřebávám ušima, pískám si blahem a s láskou se vrhám na další díl.


Honey0105
Honey0105
02.03.2024 5 z 5

Znovu jsem si poslechla v audiu a znovu musím pochválit Pavla Rímského. Opravdu velmi dobře namluvené.
Třetí případ mi přišel zatím nejpoutavější. Líbí se mi chemie mezi Cormoranem a Robin a jsem zvědavá, kam se bude jejich pracovní partnerství dále rozvíjet.
Nejdříve jsem si trochu pletla tři hlavní podezřelé, ale nakonec se mi povedlo zorientovat. Neustále jsem měnila názor na to, kdo bude vrah, díky čemuž jsem byla stále napjatá a měla jsem o čem přemýšlet.
Série mě opravdu baví od prvního dílu a určitě se chystám na pokračování.

Lusa
Lusa
19.02.2024 5 z 5

Určitě tu budou komentáře, že to je zbytečně natažené, ale pro mě je to prostě pořád čtivé, i když je pravda že to je silnější a silnější bychle XD. Musím říci, že jsem si do poslední chvíli nebyla jistá, kdo je vrah. Tyhle příběhy mě ale pořád baví, takže pokračuji.

Emik87
Emik87
13.02.2024 4 z 5

Začala jsem sérii číst kvůli čtenářské výzvě a autorce. Neměla jsem žádné očekávání, ale i když se příběh někdy malinko vleče, je skvělý. Vyšetřovací tým detektiv se svou asistentkou/kolegyní prostě nemá chybu.

Luigi1
Luigi1
03.01.2024 5 z 5

Tak tohle se teda povedlo

Annannas
Annannas
25.12.2023 4 z 5

Místy trochu rozvleklé, ale v druhé polovině už to šlapalo. Moc povedená série.

Jara.v
Jara.v
12.12.2023 4 z 5

Brutální a vulgární jako druhý díl s více nudnými rozepsanými pasážemi. Přesto ale budu v sérii pokračovat. Poslední čtvrtina to zachránila, jak nabrala na obrátkách a k tomu vtipné finále.

m_martina
m_martina
23.11.2023 5 z 5

Po slabší druhé části řady s Cormoranem Strikem a Robin Ellacottovou se mi tato kniha líbila mnohem víc. Pro mne to byl prozatím nejlepší případ, který tady oba vyšetřují. Jsem tedy spokojená a nyní už i dokonale přesvědčená o tom, že budu pokračovat také dalšími knihami s tímto detektivem a jeho sympatickou sekretářkou.

mila2411
mila2411
04.11.2023 4 z 5

Cormoran potřetí. Kvalitu to drží s předchozím "Hedvábníkem" na "Kukačku" to rozhodně nemá. Tuna textu, místy se to trošku VLEČE. Přesto dočteno s celkem +++ pocitem, že to za to stálo!

jirina4159
jirina4159
13.10.2023 4 z 5

Moc jsem si od této knihy neslibovala nakonec jsem byla docela s její četbou spokojená, sice spousta postav a docela zamotané některé popisy místa i toho co si postavy myslí zbytečně natahované.

baji42
baji42
28.08.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila víc než Hedvábník, ale i tak mi připadala zbytečně rozvláčná a prospělo by jí zkrácení.

Majkrofon
Majkrofon
19.08.2023 5 z 5

Zatiaľ najsvižnejšia a najlepšia časť z celej série. Autorka mierne pridala na brutalite, vymyslela zaujímavú zápletku a poriadne zamotala vzťah hlavných postáv, čím okorenila celý priebeh samotného vyšetrovania. Som zvedavy s čím príde v ďalších dieloch.

maryska09
maryska09
12.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha skvělé autorky. Drsná ale milá, čte se v jedním dechem a opravdu baví. Přečteno po několikáté, doporučuji

Margherita_N
Margherita_N
06.08.2023 5 z 5

Cormoran Strike mě začal hrozně bavit. Fakt je to momentálně můj oblíbenej detektiv a skoro bych řekla, že z těch všech sériových kriminálek, který jsem přečetla, je tahle série nejlepší. Nebylo to tak hned, první díl jsem tady dost kritizovala, ale s druhým a třetím se z osudem stíhaného detektiva stal pěkně vtipnej ironik s odzbrojující chlapskou upřímností (kam na to ta Rowlingová chodí?) a jeho peripetie s Robin jsou zrcadlo nastavený jakýmukoliv čtenáři, kterej někdy zažil nelehce se rodící vztah. Všechny ty pocity a reakce jsou tak výstižně popsaný, a bez fňukání. Co se týče detektivní linky, tam bych měla nějaký ty výtky, protože Strike si na začátku vybral tři podezřelé hodně podezřele, prostě si zvolil ze svých známých ty, kteří ho podle jeho názoru nejvíc nesnáší. Toho se držel až do konce a doufal, že jeden z nich to bude. Každopádně popis jeho nevlastního otce byl mistrovsky autentickej, měla jsem pocit, že mi Rowlingová zprostředkovala všechny druhy vjemů včetně čichových. To mě moc netěšilo. Za všechno dohromady dávám pět hvězdiček a těším se na další díl.

Beamy
Beamy
18.07.2023 5 z 5

Oproti prvímu a druhému dílu svižnější a napínavější čtení. Zatím nejlepší ze série.

evismaior
evismaior
12.07.2023 4 z 5

(SPOILER) 85% - Třetí případ soukromého detektiva Cormorana Strika a jeho asistentky Robin Ellacottové mi zatím připadal jednoznačně nejnapínavější, což ovšem není divu, protože tentokrát se J.K. Rowlingová pod svým detektivkářským pseudonymem vydala cestou ohrožení samotných hlavních hrdinů, které si čtenář v předešlých dílech již stačil oblíbit natolik, že s nimi vyšetřování a zvlášť ty jeho akčnější okamžiky prožívá docela bez dechu, stejně jako snižující se stav bankovního konta jejich kanceláře.
Když totiž do detektivní kanceláře dorazí na Robinino jméno uříznutá ženská noha, má Cormoran hned čtyři tipy na to, kdo by mohl být odesílatelem - a zatímco se policie vděčně vrhne hned po tom prvním, Cormoranovi to nedá a zahájí vlastní pátrání po osudu dalších tří mužů, kteří na něj z dávné minulosti mají určitě spadeno - je pachatelem jeho nevlastní otec, kterého Cormoran zároveň viní ze smrti své matky? Nebo muž, který je známý zneužíváním dětí? Či snad psychopat, kterého kdysi Cormoran dostal za mříže? A jak s tím souvisí skupina transvalidních lidí, kteří ze všeho nejvíc touží po amputaci vlastních končetin? A jak to všechno zjistit, když na rozdíl od policie vy máte v podstatě jen jediný prostředek, jak se něčeho dopátrat - a sice všechny obejít a vyptat se? Když přitom ze všech podezřelých jde docela strach?

Kniha se četla sama, ovšem jak se fakta vršila, trochu jsem ztrácela přehled, které informace patří ke kterému podezřelému, což bylo občas matoucí. Samozřejmě jsem napjatě očekávala i další vývoj vztahu Cormorana, Robin a jejího snoubence Matthewa, kterýžto vztah se v důsledku nebezpečí stahujícího se kolem Robin (a blížící se svatby) docela dynamicky posouval kupředu. Taky potěšilo, že jsme se dozvěděli důležité detaily z Robininy minulosti, které do značné míry osvětlily její neutuchající touhu podílet se na detektivní práci (ale už míň to, proč si pořád myslí, že se k sobě s Matthewem hodí). Přesto anebo spíš právě proto mě místy Robin celkem štvala tou svojí bezhlavostí, neopatrností a zaťatostí, s níž se pokoušela sobě i ostatním dokázat, jak je v pohodě, chytrá a nepostradatelná, když se přitom chovala jak adeptka na Darwinovu cenu.
Konečně bylo zajímavé i to, jak autorka do knihy promítla svoji fascinaci rockovou kapelou Blue Öyster Cult a jejími texty - mě sice pánové při následném poslechu nechytli, ale knize to dodávalo fajn propojení mezi jednotlivými kapitolami.
Poznámka nakonec - po vydání jsem knížku četla v originále a nejsem si teď po novém přečtení v češtině jistá, jestli mi překlad úplně sedí - autorčin styl z toho sice cítím, ale někdy dokonce až moc - překlad mi místy přišel až otrocky doslovný, že mi to neznělo úplně jako něco, co by někdo česky řekl/napsal.
Poznámka nakonec č. 2 - kdo touží po skutečném závěru rozehrané vztahové dějové linky, ať hned po dočtení trojky sáhne po prologu čtvrtého dílu.

Hkk935
Hkk935
01.07.2023 5 z 5

Zatím asi nejpovedenější díl. Baví mě i rozkrývání soukromí hlavních postav, jsou sympatičtí ( protivný je "Hezoun"...ale co, já si ho brát nemusím :-D). Téma je velmi zajímavé, i když dost smutné...tolik utrpení. Jdu na další díl.

Dédečko75
Dédečko75
31.05.2023 5 z 5

Super zámmotka, skvělé čtení

galinek
galinek
06.04.2023 5 z 5

Tuto sérii čtu tak nějak podivně, první díl se mi moc líbil, pak se mi dostal do ruky poslední pátý, a pak v rychlém sledu naštěstí přišly objednávkou rychle 2., 3., a těď začínám 4. Nemohu od toho odejít, baví mě i to, že díly jsou delší a delší..... oba hlavní hrdinové moc sympatičtí, fandím jim, a že je to trochu romace?....proč ne,.... Pachatele jsem odhadovala,
...a i správně. Ale rozuzlení opět víc než jen překvapilo,...... DOPORUČUJI.... A jen se děsím toho, že na další díl si asi fakt hodně dlouho počkám. Ach jo....