Druhý hrob nalevo

Druhý hrob nalevo https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174446/bmid_druhy-hrob-nalevo-yQ0-174446.jpg 4 509 94

Charley Davidson série

< 2. díl >

Když se vídáte s mrtvými, může vám to pořádně zkomplikovat život. Charley Davidsonová, příležitostná soukromá detektivka, pracuje se zesnulými na plný úvazek. Přitahuje mrtvé jako maják. Pro démony je zkrátka neodolatelná… Tentokrát se Charley snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův”, opustil své pozemské tělo a teď Charley pronásleduje jako duch. Neměl moc na výběr, protože dokud byl v lidském těle, mučili ho démoni, kteří chtěli přilákat Charley. Reyes je odháněl ze všech sil… Protože kdyby se k ní dostali, přiblížili by se k bráně do nebe, což by byla katastrofa!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Second grave on the left , 2011


více info...

Přidat komentář

Laf
10.09.2023 4 z 5

Dobré pokračování. Jenom mi to přišlo takové slabší. Humoru je tam pořád dost, ale čekala jsem, že se třeba víc zaměří na řešení detektivní části, ale to mi ve finále přišlo takové rychle vysvětlené, i když se jeho vyřešení táhlo přes celou knihu a do toho se řešilo vše kolem Reyese, takže to bylo trochu chaotické. Navíc je škoda, že pořád tam jsou náznaky, že Charley toho umí víc, ale pořád vlastně nevím co. Akorát víc otázek než odpovědí. I přes to všechno mne kniha bavila. Uvidím, co přinese pokračování :)

Niu
30.08.2022 4 z 5

Přistupovala jsem k dalšímu dílu jako k odpočinkovce, neb je to přece jen netradiční typ detektivky protkané humorem snad v každém řádku. Primárně vlastně ani neočekávám, že mě zaujme detektivní zápletka, ale spíš setkávání Charley s duchy. Najetí do příběhu je tak trochu hr, až mě překvapilo jak hr přišla stopka (myslím snad hned první kapitola). Nemohla jsem tentokrát přijít na kloub celé té záležitosti s Reyesem, hate-love prvky moc nemusím, páč to nemá hlavu patu. Na to jak je Charley bezprostřední, tak se v některých situacích chová dost dětinsky, což ubíralo na věrohodnosti. Chvilku si dám pauzu a pak šup do Třetího hrobu :o)


zp87
24.05.2022 4 z 5

Bavilo mě to, smála jsem se - a občas i nahlas (je velká škoda, že je tak málo vtipných knížek), detektivní příběh mi přišel záživnější a lepší než v jedničce.
Romantiky bylo teda pomálu, rozhodně bych tam ráda více Reyese... A narozdíl od Charley bych nebyla takový kazišuk sama vůči sobě, holka mě párkrát docela namíchla.
No a konec mě docela naštval. Možná to bylo zbytečně zamotané, drastické, napínavé... Snad to autorka celé nezkazí...
Ale zábava to byla a už se těším na trojku.

'Uvažovala jsem o tom, že bych ho mohla sejmout jako první, ale to by musel přijít tak na metr ke mně a chvíli se nehýbat. '

ThinThar
09.05.2022

Jednička super nápad, děj vtip a akce. Dvojka velký špatný! Na 50 stránce se furt řeší její nadrbanost na mladého Prosatana. Na světě je tolik knížek, tak proč se zdržovat něčím, co mne irituje už na startovní rovince . . .
Twl: V podbřišku se mi začala rozlévat žhavá láva a celé tělo se smyslně chvělo. (str.51)
Ta letěla přes pokoj, jak to nikdy s knížkou nedělám, až šustila stránkami jak slepice, když se žene na snídani.
To je jak z povídek v Leočtení nebo MiniCats v devadesátých letech.

david5746
28.04.2022 3 z 5

Pro mě slabší než první díl. Méně humoru, méně duchů a linka s Reyesem mi pořád přijde taková zbytečná. Vlastní hlavní případ rozhodně ušel, jen jsem měl pocit, že je proti Reyesovi spíše okrajovou výplní. Rozhodně to šlo napsat jako strhující jízdu, kdy smrtka za pomoci všemožných mrtvých řeší hlavní případ. Takhle spíše splácanec, kdy se přeskakuje z jednoho na druhý. Ale celkově se to nečetlo zle.

NicaCola
31.01.2022 5 z 5

Tahle série mě hrozně baví! Máte rádi Urban fantasy? Okamžitě si ji prečtěte

SBH
06.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha je naprosto skvělá, až na to, že ne na sto procent.
Začnu tou nejlepší věcí – humor, který mi úžasně sedl. Nad každou stránkou jsem se chechtala nahlas, Charley je vtipná, sebekritická a ironická stylem, který se mi líbí. Jako druhá, překvapivá věc, mě zaujaly střípky životních mouder, které text příjemně okořenily – například definice zla a podobně.
Připadá mi, že dvojka vyšla lépe než jednička, děj byl kompaktnější, charaktery postav ucelenější. Vyšetřování zmizení Mimi a dvacet let starého případu mělo švih i logiku, vyřešení zásluhou duchů v kavárně i patřičný šmrnc. Co mi trochu oproti prvnímu dílu chybělo, byl rozsáhlejší kontakt se všetečnými duchy. Tentokrát Charley interagovala podstatně víc se živými protějšky, a mnohdy to byly aktivity víc než nebezpečné. Ovšem scéna s přepadovým komandem nad ranní kávou byla lahůdková.
Co mi pro změnu nechybělo vůbec, byly pasáže žhavého sexu s Reyesem.
Protože Reyes a hlavně vztah hlavní hrdinky k tomuto homme fatale byl tou nejslabší složkou díla. Zatímco za ostatních okolností se Charley chová a profiluje jako zdravě sebevědomá, emancipovaná žena, jakmile jí Reyes zkříží cestu, přepne do módu přiblbé pipiny. Je to syn Ďáblův? Ale on není zlý, ne ne ne! Potřebuje se zbavit lidského těla, aby zabránil apokalypse? Ale to já nedovolím, protože ho chcíííí. Kdyby to autorka nepodala s takovou dávkou humoru a šarmu, asi by kniha letěla jak holubice.
Takhle jsem si ovšem zabukovala v knihovně další díl.
I přes hrdinčiny výpadky v soudnosti vřele doporučuji.

Lalina3
28.09.2021 4 z 5

Boží! Čtení jsem si moc užila, nasmála jsem se a autorčina práce s jazykem je super, ty metafory atd mě fakt bavily!
Hvězdičku ale strhávám za konec, fakticky nechápu, proč Charley udělala to, co udělala. Reálně ohrozila svět, ale to přece nevadí, udělala to z lásky :D Těším se na třetí díl, jaké následky budou mít její činy, třeba nakonec udělala dobře, kdo ví?

Fallenyard
02.08.2021 2 z 5

Oproti prvnimu dilu, ktery byl skutecne vymazleny, dvojka trochu zaostava. Nejotravnejsi ze vseho bylo neustale vysvetlovani souvislosti a navaznosti na predchozi dil, ktery misto prijemne pripominky pusobil jako obtezujici vsuvka pro negramoty. Narozdil od jednicky jsem se ani moc nezasmala, coz je u dilka, ktere na humoru stoji, celkem prusvih, a chvili dokonce premyslela, zda pokracovat ve cteni, protoze me ani zapletka uplne neoslnila. Zvedavost byla silnejsi a trojka je uz nastesti stejne dobra, jako jednicka :)

jinbr
09.03.2021 5 z 5

Pokračování příběhu. Opět stejná vtipná konverzace, zajímavé vedlejší či doprovodné zápletky. Tahle série mě opravdu baví.

Usignolo
08.11.2020 5 z 5

Asi jsem si na tom vytvořila závislost :-) Trošku někdy nechápu Reyese, ale to je nejspíš účel. A to, co mu Charley udělala..taky nevím, jak bych se zachovala já. Nicméně mně se nikdo neptal, ani nejsem sexy kočička, co převádí, takže nehodnotím, jen si to užívám.. směju se názvům kapitol, ty jsou super. Ať to nikdy neskončí :-D

kramlinka88
05.10.2020 5 z 5

Já ji prostě miluju :-D Skvělá oddechovka, skvělý humor, super čtení ;-)

petulkapeta
20.09.2020 5 z 5

pokračovaní se mi libilo i když chapu proč to Reyesovi udělala,tak to vlastně nechapu...no Laska...

Charmedka
11.08.2020 4 z 5

Tenhle druh fantasy mám jednoznačně nejraději. Výborná kombinace detektivky, nadpřirozena a samozřejmě i lásky. K tomu neskutečně sympatická a sarkastická hrdinka, kterou nelze nemilovat a díky které je právě kniha tak skvěle čtivá.

Druhý díl jednoznačně nezaostává za povedeným úvodním. Miluji nejen fantasy, ale právě i duchařiny a kniha nabízí všechno.

Marthas
10.08.2020 3 z 5

2,5/5
Zhruba do 130 strany dost velký problém udržet tempo čtení. Nemohla jsem se začíst a nudila se. Těch pro mne pár stran jsem četla celou tu dobu, než jsem se přes ně včera dostala. Pak se to zlepšilo. Bohužel pro knihu jsem už dala 3,5 hvězdy i větším skvostům, takže zůstaneme na minulém hodnocení. Navíc se mi nelíbila ani vedlejší dějová linka. Průměrné na „grafomanku“ slušné dílo, a do dalšího dílu se pustím, i když to na začátku nevypadalo.

zapálenýčtenář
10.05.2020 2 z 5

Trochu jsem se i zasmála..

Asi nejvíc ze všech knih.

Můj dojem že jsou psané pro dvanáctileté holky nebo pro někoho s mentální retardací byl narušován jen sexuálními scénami.
To by v dětské literatuře být nemělo, nebo ano?
Docela nechápu proč si autorka vymyslela že Ch. byla v Mírových sborech.
Neumí používat zbraně, nemá fyzičku a dokonce neumí ani sebeobranu.
Vzhledem k sexuální aktivitě tam mohla ale sloužit coby vojenská matrace.
Sama říká že chlapů v uniformě není nikdy dost..
Nabízí se i možnost že autorka má v okolí pěvecký sbor co se jmenuje mírový..
a nebo si to špatně vyguglila..
Taky mi knihy přijdou jako agitka na sociální systém. Zavolej policii, policie vše vyřeší, sociálka vše vyřeší.
Jak to že tam popisuje tolik násilí a bezdomovců?

cukrovka
15.03.2020 3 z 5

Příběh plný ironie a černého humoru.

havrmoni
01.02.2020 4 z 5

Nadšená jsem stále, ale předchozí díl byl lepší.

pip11
16.12.2019 5 z 5

Skvělé pokračování, opět vtipné a napínavější než jednička. Jdu sehnat trojku.

Catyna
01.12.2019 5 z 5

Výborná

Štítky knihy

vraždy humor duchové a přízraky paranormální schopnosti

Autorovy další knížky

Darynda Jones
americká, 1965
2013  83%První hrob napravo
2016  90%Čtvrtý hrob pod nohama
2014  88%Druhý hrob nalevo
2015  91%Třetí hrob přímo před nosem

Kniha Druhý hrob nalevo je v

Právě čtených3x
Přečtených720x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených58x
Knihotéce301x
Chystám se číst128x
Chci si koupit25x
dalších seznamech10x