Třetí hrob přímo před nosem

Třetí hrob přímo před nosem https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236567/bmid_charley-davidson-treti-hrob-primo-p-S2L-236567.jpg 5 448 99

Charley Davidson série

< 3. díl >

Vstupte do světa soukromé vyšetřovatelky z Nového Mexika se specializací na paranormální jevy. "Smrtka" Charlie Davidsonová se vrací! A lije do sebe černé kafe, protože kdykoli zavře oči, vidí jeho - Reyese Farrowa, napůl člověka, napůl supermodela, a navrch ještě Satanova syna! Uvěznila ho sice na věčnost ve fyzickém těle, ale tak snadné to zase nebude. Teď musí vyřešit případ nezvěstné manželky, poradit si s egocentrickým doktůrkem, uklidnit svého ustaraného tatínka a vypořádat se s gangem motorkářů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Fantasy

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Third Grave Dead Ahead , 2012


více info...

Niu
Niu
04.08.2023 5 z 5

Oddychovka, u které se ráda zasměju nahlas :o) Miluju ten humor.

Víš, jak je to těžké, držet dietu, když se jmenuješ Cookie?
Když máte pocit, že se na vás všechno řítí, jedete asi v protisměru.
Co by udělal MacGyver?

anibeni
anibeni
11.04.2023 5 z 5

Oddychově vtipná detektivka s prvky nadpřirozena - proč ne? Navíc tenhle třetí díl byl pro mě asi zatím nejlepší.. Co na tom, že kniha má do ideálu trošku dál, občas je potřeba nebýt tak kritický a jen si tak číst..


Zulejka
Zulejka
19.03.2023 5 z 5

Ani třetí díl mě nezklamal. Pobavila jsem se, i zasmála a nechybělo ani napětí a akce. Prostě super počteníčko se vším všudy

Nikidree
Nikidree
30.05.2022 3 z 5

Série o Charley je jeden z mých restů, do kterého jsem se momentálně pustila. Ačkoliv je to dlouho, co jsem přečetla druhý díl, k mému překvapení jsem se během chvilky zorientovala. Taky mě překvapilo, že jsem zapomněla, jak je to občas vtipné. Ne všechny hlášky, které Charley pronese, mě osloví, avšak některé jsou opravdu povedené.
Na druhou stranu jsem si taky vzpomněla, proč přesně jsem sérii odložila po druhém díle. Osobně nemám nic proti tomu, když se informace (o čemkoliv) dávkují postupně. Avšak v případ Charley a Reyese je to opravdu extrém. On něco řekne a místo, aby to alespoň něco malého vysvětlilo, vyvstává akorát víc otázek. Ona se naopak ani nesnaží cokoliv zjišťovat. Dialogy mezi nimi jsou na zabití, pokud tedy vůbec nějaké jsou. Sice už trochu chápu, proč je to k sobě tak moc táhne, ale že jim autorka nedopřeje alespoň jednou dvakrát nějakou lepší (smysluplnější) konverzaci, mě opravdu štve. Navíc Charley ho tady nejprve vychvaluje pomalu do nebes a potom mu nevěří a pořád se v tom tak nějak plácá.
Vím, že je to teprve 3. díl snad z 11 nebo kolik jich je (byť jen 4 jsou oficiálně přeložené a vydané), takže nečekám, že by se vše podstatné prozradilo hned na začátku. Přesto bych uvítala lepší dávkování informací a celkově lepší posun v ději. No uvidím, co přinese další díl.

zp87
zp87
30.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Nevadí mi, že se série patlá ze stále stejných surovin, baví mě to, je to jako číst o staré známé.
Vadí mi, že mi zbývá poslední díl a další se prostě česká nakladatelství neráčila přeložit. Ony už i ty anglické nejsou moc k sehnání...
Reyes je boží, škoda že se neobjevuje víc.
Charley mě baví, ale zároveň občas docela štve... a má velmi zvláštní vztahy s muži.

A teda, upřímně, je docela rozpolcená... Ach Reyes, ach Reyes, od dětství mi zachraňuje život, miluju ho, miluje mě, udělala bych cokoli, aby nezemřel bla bla... A pak stačí málo a najednou už si nevěříme, že, najednou by ho klidně vrátila za mříže, najednou je to nebezpecny vrah, wtf, no nevím holka na čem jedeš a bojím se, že to ani nezjistím.
Ale doufám, že s Artemis a Donovanem se ještě potkáme, slaďouši.
Bavila jsem se u čtení opět úžasně. Je tak málo vtipných knížek a když už jsou, je škoda nedostat je mezi lidi.

SBH
SBH
16.01.2022 2 z 5

(SPOILER) Nejspíš jsem jediná, komu vadí nekonečné série upatlané ze stále stejných, stokrát použitých surovin. První díl nadšení s malými výhradami, druhý – je otázkou, kam to všechno povede. Třetí? Slepá ulička.
Samozřejmě že zavraždění nejoblíbenější postavy k zájmu o další díly také nepřispívá.
Dávám dvě hvězdy, jednu za humor, druhou z nostalgie. Ten humor, mno, v záplavě obehraných a infantilních vtípků se sem tam našel výživnější kousek, a já se směju ráda. Ale zbytek románu připomínal katastrofu. Ty nevíš nic, Jone Sněhu, teda pardon, ty nevíš, čeho všeho jsi schopná, Charley, a měla bys to rychle zjistit. Jak se ukázalo, tak své schopnosti hrdinka objevila nikoli tehdy, kdy ji zvrácený Walker krutě mučil, ale ve chvíli, kdy se naštvala na tátu (mimochodem ukázkového hajzlíka, ovšem těch se v románu hemží požehnaně).
Ale popořadě. Hlavní detektivní linie by byla tentokrát docela nosná, kdyby nebyla roztříštěna mezi milion dalších hrdinčiných aktivit. Tím pádem ale všechno ztrácelo na vážnosti, Charley akorát přejížděla mezi body A až Z, případ vyřešila spíš omylem, ty ostatní záležitosti vlastně také. Duchové se zjevovali vždy v případě potřeby (princip deus ex machina je nevhodný už od antiky), přínos holčičky s nožem pro děj mi zůstal utajen. V tomto ohledu už kniha vůbec nemusí být označována za paranormální, protože dané situace by se obešly bez nadpřirozena.
Hlavní a nejhorší zádrhel pro mě představovala už od prvního dílu sexance Charley s Reyesem (o romanci neboli láskyplném vztahu se v tomto případě nedá mluvit ani omylem). Ano, mám dlouhé vedení, až na konci této knihy mi došel jeden zásadní rozpor. Reyes ochránil už pětiletou Charley před násilníkem tím, že ho zabil („Já lidi nezabíjím, Dutchová“ – a ještě je to lhář!). Přitom se sám nedokázal ubránit Walkerovi? Proč? A podobných nesrovnalostí se na mě sypalo jak máku. Charley Reyesovi jednou plně důvěřuje, o dva řádky později v něm vidí trestance a vraha, o další tři mu už zase důvěřuje. Úmorné.
Nezajímá mě ta velká bitva mezi nebem a peklem na Zemi, k níž se schyluje, nezajímá mě, kolik orgasmů si Charley s Reyesem užije, je mi ukradené případné další detektivní pátrání. Je možné, že Charley svou kancelář zavře, aby ustoupila pokryteckému otci, i to je mi šumák.
Doporučila bych autorce, aby svou invenci a smysl pro humor využila pro jiný příběh s jinými hrdiny, ale jelikož opakování stokrát řečeného tak dobře vynáší, musím já opustit tento vlak.

vlkove
vlkove
27.08.2021 4 z 5

Návrat ke kvalitám prvního dílu série. Super. Občasně trošku rozvláčnější ale jinak vtipné, žhavé a dobré čtení.

Fallenyard
Fallenyard
07.07.2021 5 z 5

Třetí díl je tedy hodně povedený! Zápletka zatím podle mě asi nejlepší, napínavá, dobře propracovaná. Narozdíl od dvojky jsem se opět dost pobavila (druhý díl byl v tomhle trochu slabší) a stránky utíkaly bleskově jedna za druhou. Toxicita vztahu hlavních hrdinů je vysvětlena uspokojujícím způsobem a nepřestává mě fascinovat, jak uvěřitelně příběh působí na to, že pojednává o smrtce a synu Satanovu... :D

espesita
espesita
27.06.2021 5 z 5

Skvělá knížka plná humoru, povedená detektivní zápletka. Rozhodně to není thriller, jak tvrdí obálka, ale spíš krimi-komedie, což je vlastně ve finále obrovské plus. On přece jen thriller, ve kterém vám cukají koutky, není tak úplně thriller :) A v tomhle ohledu myslím, odvedl skvělou práci překladatel :)

Luigi1
Luigi1
04.02.2021 5 z 5

No chvílema jsem se otáčre jestli jsem sám,tak dobře napsané.

Usignolo
Usignolo
08.11.2020 5 z 5

Opět jsem se pobavila, zasmála a užila si ty dva draky. Teď jedu tu poslední, kterou jsem sehnala jako knihu a v češtině.

Charmedka
Charmedka
25.09.2020 4 z 5

Velmi oceňuji, že kvalita dílů postupně neklesá, naopak. Knihy si drží super úroveň, ne-li dokonce lepší. Také se mi líbí, že v každém dílu se toho děje více, zároveň to ale není překombinové a vše plyne tak nějak přirozeně.

Kniha je opět plná vtipu, akce a nemá žádná hluchá místa, čte se jedna radost a mě už teď mrzí, že se u nás dostávám ke konci...

petulkapeta
petulkapeta
22.09.2020 5 z 5

Další připad našeho soukromeho očka byl plny napětí a zabavy...a nejvic se mi libi jeji stražce...

Marthas
Marthas
01.09.2020 2 z 5

(SPOILER) Nu místy mi příšlo, že už si sama autorka nevybavuje, co kdy napsala. V prvních dvou dílech se furt zdůrazňovalo, jak si je hrdinka jistá, že je určitá postava vlastně nevinná a čistá jako lilie.. A v tomto díle mu hrdinka nevěří a vypadá to, že je nakonec setsakramenstky překvapená, že to bylo tak, jak to bylo. Navíc mi přišel její důvod, proč nechtěla spát, tedy podstatná část námětu už fakt uchylná. Nemluvě o té smrti na konci. Už minule jsem si říkala, že ho autorka asi má v plánu zabít, ale že to přijde takhle rychle. Škoda. Celkově se mi to hůř četlo, možná víc vaty anebo mě to nudilo, nevím. Přitom si to pro jistotu prokládám jinýma knihama,aby mi to nezevšednělo.

zapálenýčtenář
zapálenýčtenář
10.05.2020 odpad!

Tristní
nudné
rozvláčné
a na hlavu padlé.
Příběh musí být uvěřitelný
Tento není..
Smrtka si opravdu myslí že je jediná nadpřirozená bytost v celém Kosmu?
Vidí duše zemřelých, komunikuje s nimi a nevěří že na světě existuje něco víc? Něco víc než sex, kafe a čokoláda ?
Smutné.. že když autorka nechává smrtku tolik trpět, nenechá ji aby se z utrpení poučila.
Přestože smrtka ví jak se k ní lidé chovají, jaké nesmysly si vymýšlí..
je přesvědčená
že kdo je odsouzený je i vinný.
Že ve vězení jsou jen lidé co si to zaslouží a všichni venku - mimo vězení jsou ti co nic neprovedli.
Jak je tedy možné že ji pořád někdo napadá?
Že má stále práci detektiva na volné noze?

To že práci zvládá jen díky duším mrtvých a díky kamarádce,nechám stranou.

zinon
zinon
08.05.2020 5 z 5

Tento díl mě zatím bavil asi nejvíc. Vážně jsem zvědavá na ten další.

Můj oblíbený nápis na tričku:
Nejhorším momentem hádky je chvíle, kdy si uvědomíte, že nemáte pravdu.

cukrovka
cukrovka
18.03.2020 4 z 5

Čtivý duchařský příběh plný černého humoru a ironie.

havrmoni
havrmoni
04.02.2020 5 z 5

Musím přiznat, že mě to dostalo. Začtu se a ejhle je konec. Hrdinka mě sice tu a tam vytáčí, ale i to je v normě.

Romžiry
Romžiry
15.01.2020 4 z 5

Výborné. Smrtka svojí ironií a smyslem pro humor nezklamala.

pip11
pip11
10.01.2020 5 z 5

Opět další skvělý díl.
Nálepka na nárazník:
„Pokud se vám věci nedaří napoprvé, pak seskoky s padákem nebudou nic pro vás“.
Nápis na tričku:
„Když máte pocit, že se na vás všechno řítí, jedete asi v protisměru“.

Štítky knihy

vraždy humor paranormální jevy duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Darynda Jones
americká, 1965
2013  83%První hrob napravo
2016  91%Čtvrtý hrob pod nohama
2014  88%Druhý hrob nalevo
2015  91%Třetí hrob přímo před nosem

Kniha Třetí hrob přímo před nosem je v

Právě čtených2x
Přečtených605x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených59x
Knihotéce285x
Chystám se číst115x
Chci si koupit23x
dalších seznamech8x