Cesta domov

Cesta domov https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452948/bmid_cesta-domov-ern-452948.jpg 4 284 98

Kto pozná dátum svojej smrti, už umiera...Je sobota, krátko pred polnocou. Jules Tannberg má službu na tiesňovej linke určenej ženám, ktoré v noci cestou domov dostanú strach a potrebujú počuť upokojujúci hlas. Tak ako Klara. Mladá žena sa domnieva, že ju prenasleduje psychopat, ktorý nedávno napísal na stenu jej krvou dátum: deň jej smrti. A ten deň sa práve začína...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Der Heimweg , 2020


více info...

Přidat komentář

m2056
02.02.2024 3 z 5

Kniha je hodně zajímavá příběh se odehrává ve více rovinách ale svižně čtení jaké mám u autora rád lepší průměr.

Hvězdinka
02.01.2024 4 z 5

Krásná obálka, extrémně čtivé a kdo už má Fitzeka trochu prokouknutého, ví, že nic není tak, jak to na první pohled vypadá a žene vás do finále, z kterého vám klesá brada. Spokojenost veliká, doporučuji.


Diggitty
27.12.2023 2 z 5

No, já z této knihy tak nadšená nejsem, při prvním čtení odloženo v první čtvrtině, dočetla jsem o rok později, protože nemám ráda rozečtené knihy. Byla poněkud přitažená za vlasy, ale je čtivá a poté, co se knížka rozjede se čte jedním dechem. Jen těžko uvěřitelná a chvílemi se zdá, že některé pasáže byly přidány jen pro ,,efekt,, nebyly nijak relevantní k příběhu, jen pro větší šokování. Ale co se musí nechat jsou ,,nachytávky,, to mám ráda, drží to čtenáře ve střehu a pozná se, jestli opravdu čte nebo jen ,,prohlíží,,.

Forrest
01.12.2023

Za mě poněkud schizofrení(zejména závěr), ale poutavé a svižné. Určitě se kniha bude líbit

rodak
27.11.2023 3 z 5

Obálka a provedení knihy opět originál. Ale já se v ději zase nějak ztrácel a nechápal pane Fitzek. Vlastně už to vím. Nejsem cílová skupina této četby. A nápad s doprovodem domů po telefonu je super.

MondyMonday
24.10.2023 2 z 5

Moje první kniha od tohoto autora. Bohužel mě ale vůbec nenadchla. Některé části mi přišly úplně absurdní a kroutila jsem nad nimi hlavou. Ještě mě čeká kniha Pacient, tak ta snad bude lepší. Pokud ne, zůstanu věrná svému oblíbenému spisovateli (Chris Carter).

Aivlis
06.10.2023 5 z 5

Ako prvú knihu od autora som čítala Balíček, ktorá mi nesadla. Cesta domů naproti tomu bola podľa mňa skvelá. V polovici som začínala šípiť, že ten, kto sa javí v dobrom svetle a pomáha, nebude zrovna žiadny anjel. Ale aj tak som na konci tajila dych a sústredene hltala obsah. Až tak som to nečakala. Toto sa fakt podarilo! Len tak mimochodom ma napadlo, koľko násilia a bolesti je schopná žena zniesť a vydržať. Predpokladám, že na jej mieste by som už dávno bola vdova....

adzedan13
10.09.2023 3 z 5

Rozuzlení naprosto parádní, kéž by mě celá kniha bavila tak moc, jako posledních 100 stran.

jana277
04.08.2023 5 z 5

Výborné, strhujúce, prekvapivé.

lucakuca
21.07.2023 4 z 5

Číst tuhle knihu je jak mít potíže se střevama.
Fakt.
Je to napínavé, zamotané, nafouklé do mega rozměrů a neobvykle rozehráté na všechny strany. Zároveň se těším, že už bude konec utrpení, ale na druhou stranu nastoupí obavy, až bude po všem, co z toho vlastně vyleze za bombu.

Patrik02
11.07.2023 4 z 5

Po Cestě domů se mi tedy tajil dech. A to pomalu na každé druhé stránce. Jedná se o thriller, kde opravdu nic není tak, jak se zdá, a strašné věci jsou v hloubi problému ještě mnohem horší. Překvapivé rozuzlení příběhu, které mi vyrazilo dech a rezonuje ve mě ještě teď, několik dní po dočtení. Cesta domů je mou druhou autorovou knihou a pro velký úspěch už mám na stole rozečtenou třetí.

Johny_H.
08.07.2023 5 z 5

Tak dobře malé varování pokud nemáte silný žaludek a nervy nepouštějte se do toho. V případě že se do toho pustíte prvních 100 stránek se násilí jen a jen zhoršuje. Pokud si na 20 stránce myslíte že horší to být nemůže počkejte si na 40, 60, nebo 80. Děs běs a brutalita v tom nejsurovějším podání jaké může jen být. Po 100 stránkách sklouzne kniha k pořádně drásavému thrilleru, který se zamotává a zamotává až nakonec přijde nečekané rozuzlení a postupné odmotávání zamotaného příběhu. No naprostá paráda jen pro silné žaludky.

mirec88
01.06.2023 5 z 5

Ach Fitzek. Keby som bol žena, asi by som si ťa zobral za muža :-) Ale vážne jeho thrillery vám nedajú vydýchnuť, sú skvelo vypointované, so zvratmi ako hrom a to odhalenie vraha bolo fakt nečakané a ako facka do tváre. Samotná téma týrania žien je Bohužiaľ veľmi súčasná záležiťosť, ale ako sám Sebastian napísal - to, čo je v tomto príbehu je Vďakabohu len a čisto jeho fantázia. Ale bolo to riadne brutálne a napínavé. Ďakujem vydavateľstvu Tatran, že vydáva jeho knihy, ste skvelí. Odporúčam.

Pine
14.05.2023 5 z 5

Knížku jsem četla před 4 měsíci a furt se mi její děj (i mnoho detailů drží) v hlavě. Protože se to neděje příliš často, je to jasná známka kvality :)
Kdo Fitzeka zná, předem počítá, že nic není, jak se na první pohled zdá a tuší, že od autora lze čekat nějakou podpásovku. Jednu, dvě, tři, nekonečno! Jenže... mě si zase povodil. Na téměř 400 stranách se nebudete ani jednou nudit, naopak - protože vám osud Klary nebude lhostejný, přimějete se příběh hltat dál a přijít na kloub těm nečekaným zvratům.
Takže si rvu vlasy, co to ten Fitzek vymyslel, jak to vymyslel... dokonce se přistihnu, jak listuji v knize zpět, abych ho nachytala při nějakém nedostatku odůvodnění a nelogičnosti. Jenže tady žádné mínusy nejsou, je to vážně supr čtení! Víc takových knih. Tuto si umím představit i zfilmovanou.

dominika2585
24.04.2023 5 z 5

Fitzek je vždy sázka na jistotu. V jeho příbězích vždy s někým celou knihu sympatizujete, aby se na konci ukázalo, jak velký omyl to byl. Příběh opět na jedničku, přečteno jedním dechem.

Tina.orl
25.03.2023 5 z 5

Perfektní! Od předmluvy až do samého konce jsem hltala každé slovo. Byla jsem neuvěřitelně napjatá jak vše bude pokračovat a tím se dostala do módu "ještě si přečtu jednu kapitolu".

I když je kniha rozsahem trochu delší, rozhodně jsem se nenudila. Vypravěči se střídali, ale vše velmi dobře na sebe navazovalo. Kapitoly opět kratší, což mně vyhovovalo.

Čím více jsem se blížila závěru, tak tím jsem měla více a více otázek. Rozuzlení mi přineslo šok a další otázky. Nakonec ale vše do sebe zapadlo. Rozhodně doporučuji! Fitzek je prostě za mě mistr!

Miriam
20.03.2023 5 z 5

Dobrá napínavá literatura je v první řadě vždy střetnutí se se životem. A v tom má autor pravdu. Vždycky nedočkavě sleduji, kdy už vyjde jeho nová knížka. Tentokrát ovšem, mně jako ženě, nebylo takové střetnutí vůbec příjemné. Téma domácího i sexuálního násilí na ženách, o tom nebylo dvakrát příjemné číst. Každopádně nápad, zápletka, pak takový ten moment, kdy nevíte která bije a nakonec pompézní finále.
Pak mi všechno vždycky do sebe skvěle zapadne, ale pěkně nás vodí za ručičku.

Marley_Kid
03.02.2023 5 z 5

Hej, už dávno so mnou autor tak nevybabral, ako pri počúvaní tejto knihy. Najskôr sa mi zdalo, že kniha začína od konca - pri 20. kapitole som netušil, kam to môže ďalej ešte pokračovať, no zrazu som bol na 60. a netušil som, ako to môže za chvíľu skončiť, pretože ešte potrebujem dovysvetliť strašne veľa vecí. Toto bude jedna z tých kníh, kde si dal autor špeciálne záležať na tom, aby jednotlivé kúsky skladačky rozložil a potom pospájal úplne naopak, než by sa zdalo správne, a ono z toho aj napriek tomu vyjde obrázok. Zatiaľ sa mi zdá, že každá autorova kniha je napísaná iným spôsobom, ale veľa majú spoločné - tematizujú vzťahy medzi rodičmi a deťmi, tak silné až toxické na všetky možné spôsoby. A zatiaľ ma to baví. Budem si ale musieť knihu vypočuť po nejakom čase znova - aby som mal čas, teraz keď už viem pointu, všímať si iné veci, než som si všímal na prvé vypočutie. A možno to nebudem môcť počúvať pri šoférovaní, aby som sa mohol lepšie sústrediť. Za mňa super zážitok, Kočišov prednes ako vždy výborný.

veronika4001
28.01.2023 4 z 5

Knihu jsem četla pomaleji a ne naráz. Některé pasáže jsem musela vstřebávat. Cesta domů není cestou domů v nostalgickém smyslu. Je to zvrácený příběh. Zvrhlé týrání žen. Nejde (jen) o sexuální napadání. Jde o violence play. O sadismus, který je zde nedobrovolný, zvláště, když se jím ukájí manžel oběti a jeho přátelé. Manželka není jedinou obětí, je jednou z mnoha. Lidské zrůdy. Důstojnost lidské bytosti, zabránění mučení a nelidskému či ponižujícímu zacházení nebo trestání. Mezinárodní úmluva na ochranu lidské bytosti, která v beletristickém zpracování není ani slovem zmíněna, o to horší to je, když si uvědomíme, že se s fyzickým i psychickým násilím, které nemusí být vidět, můžeme reálně kdykoliv setkat.

lalela
07.12.2022 5 z 5

Ale ovšem, toto byla jízda. Vůbec nemohu psát, o čem knížka byla, protože bych celou dobu musela spamovat. Kdo chce zažít požitek z knihy, která je napsaná jednoduše tak, že jí budete chápat, ale na další stránce si říkáte jako že COŽE???? knihu jednoznačně doporučuju.

Autorovy další knížky

Sebastian Fitzek
německá, 1971
2014  83%Sběratel očí
2018  78%Balíček
2010  79%Zaklínač duší
2015  87%Izolovaný
2019  84%Terapie

Kniha Cesta domov je v

Právě čtených8x
Přečtených370x
Čtenářské výzvě43x
Doporučených23x
Knihotéce209x
Chystám se číst134x
Chci si koupit53x
dalších seznamech5x