Sherlock Frankenstein a Legie zla

Sherlock Frankenstein a Legie zla https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400750/bmid_sherlock-frankenstein-a-legie-zla-uAA-400750.jpg 4 36 7

Černá palice série

>

Tajuplný příběh sleduje pátrání mladé reportérky, odhodlané za každou cenu rozluštit záhadu zmizení jejího otce, superhrdiny jménem Černá palice. Všechny stopy vedou k nechvalně proslulému ústavu pro duševně choré ve Spiral City, kde skončili ti nejnebezpečnější z místních superpadouchů. Novinářka postupně odhaluje pravdu o původu nejzarytějších nepřátel svého otce a to, jak zapadají do tragédie, která potkala nejslavnější hrdiny Spiral City. Kniha obsahuje minisérii Sherlock Frankenstein a sešit č.12 řady Černá palice.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Sherlock Frankenstein and the Legion of Evil , 2018


více info...

Přidat komentář

fvalek
27.08.2022 3 z 5

Inu, tohle je jedna z těch knih, co jsou tak sequelové, až jsou v podstatě úplně o ničem. Lucy pátrá po otci a jiných hrdinech a my už jen časovým umístěním víme, že vlastně vůbec nic nezjistí. Nicméně s tímhle prvkem, kdy Lucy ještě není hrdinka, si příběh pohrává hezky, protože ukazuje různé náhrady, jako např. Palicovu síň, různé nepřátele a jejich příběhy a taky flash-backy. Objevuje se i Doktor Andromeda, který má pak samostatnou knihu, takže takový malý úvod a lépe se seznamujeme se Sherlockem Frankensteinem, který měl drobnější camea už v Černé palici.

Lucy není má nejoblíbenější, takže to byla bolest sledovat, ale ani nebyla nějak extra špatná. Samotné pátrání nebylo nijak zářivé, ale jak už jsme psal, díky různým postavám a zbytkům hrdinských technologií to mělo správný superhrdinský náboj. Drobné příběhy o minotauří dámě nebo Cthuloisovi byly vtipné a příběh obohatily. Jinak ale finále a celkové vyznění téhle knihy padlo vniveč. Doplněk hezký, samostatná kniha lehce podprůměrná.

Norri
26.12.2021 4 z 5

Doplňkový příběh, ve kterém nedojde k žádnému zásadnímu odhalení, ale dobře doplňuje a rozšiřuje vesmír Černé palice. Vypráví celý dosavadní život “palicovy” dcery a vypráví o pátrání, které ji dovedlo až na farmu. Je to opět plné odkazů, podobně jako Liga vyjímečných. Tentokrát jsem měl trošku problém se čtením, protože ne vždy bylo zřejmé, v jaké pořadí mám panely číst. Tím se dostávám k Davidu Rubínovi - s jeho kresbou mám problém. Jím kreslený sešit mi neseděl už ve druhé knize a tady se mi potvrdilo, že mi jeho styl nesedí. Ne že by neuměl kreslit, ale půlka jeho obrázků se mi líbí a druhá půlka mi připadá příšerná. Ale asi to bude jenom o zvyku. Ke konci knihy mi to už nepřipadalo tak hrozné.

EDIT 2021: Po opětovném přečtení po dvou letech musím konstatovat, že Rubínovi přicházím na chuť.


Kapis
18.11.2020 4 z 5

A tak tohle mi přišlo úžasné, ty "Střípky ze Spiral City" by byly mnohem zajímavější a dávaly by lepší smysl po přečtení tohoto. Tato kniha mohla být klidně 2.dílem základní série, kdyby ji Lemire nevymyslel až ex post. Škoda, mohl to i kreslit Ormston. Ale, ať Rubinovi nekřivdím, když nemá srovnání s Ormstonem na vedlejších stránkách a nekreslí v detailu lidské ksichty, tak to není tak hrozné, naopak příšery mu jdou výborně. No, takže mám z Palice momentálně všechno, předpokládám, že o Dr. Hvězdě bude pokračování tohoto hledání, ono už to tam vlastně jednou bylo, že Lucy pomohl on, otázkou je, jestli si to chci kupovat, nicméně tohle mě bavilo dost, takže asi budu muset.... Autor si nechal tolik stupňů volnosti, že může na svůj základ naroubovat ještě příběhů celou knihovnu....to už bych asi nemusel;)

Lenka.Vílka
04.06.2019 5 z 5

Měla jsem trochu obavy, že to bude jenom nastavovaná kaše bez přidané hodnoty. Kostička vydavatelství, ať čtenář sklapne, protože další palice vyjde až v roce 2020. No, má to ale jeden háček. Legie zla je vážně dobrý komiks. Už aby tady byl druhý díl!
(Víte, jak to myslím...)

Lucy je tvrdohlavá holka, to už víme. Ale teď se dozvíme její cestu, jak se dostala za zbytkem bandy. A jo, tady se krade ve velkém. Ještě víc než v palici, ale koho to zajímá? Mě tedy ne. Je to inspirace a vzdání pocty. A ta kresba? Oh, shit. Shit, Alisik mě nakazila :D

I tak mi přijde, že na Rubína si musíte prostě zvyknout. Mě to chvíli trvalo. Takže teď už jsme spolu byli ok. Ale potom jsem bylo odměněna. Jo, jo, "ach" i "wow" dneska. Moje topka.

Nejvíc mě ovšem bavil fakt, že všechny hrdiny, které na své cestě Lucy potká, mají samy o sobě tak silný a zajímavý příběh, že by to bylo na na samostatnou knihu. Hold your horses, já chci trojku palice!!!!!

memphisz
20.03.2019 3 z 5

Investigativní pátrání po jednom arcipadouchovi. V každém sešitu najdeme jiného padoucha, který kdysi dělal ve městě neplechu, ale teď už je na penzi. Hezky to rozšiřuje univerzum, ale jinak je to spíše jednohubka. Samotný děj Černé palice to nikam neposouvá. Takže pokud to nepřečtete, o nic nepřijdete.

FireOfFilth
16.03.2019 3 z 5

Kniha Sherlock Frankenstein nám přináší nový příběh ze světa Černé palice. Dodává hlavnímu příběhu určité nové a zajímavé informace, takže kdo čte Černou palici, tohle by neměl minout.
Celá kniha je zjednodušeně o tom, že Lucy (dcera Černé palice) věří v myšlenku, kdy její otec neumřel, ale pouze zmizel. Takže obchází jiné postavy, které by mohli mít nějaké informace. To je v zásadě všechno, ale přitom není. Každá postava, kterou navštíví má vlastní příběh, někdy opravdu i dost zajímavý.
Co mě bohužel nejvíc zklamalo je kresba Davida Rubína, která mě prostě nebaví. Ano už jsme ji mohli vidět v jedné části Černé palice: Zvrat. Tady se bohužel utvrdilo, že mě tento kreslíř opravdu nebaví.
On i příběh mě bavil, nebavil.
Celkové hodnocení 50%

DennisMoore
14.03.2019 5 z 5

Rozšíření vesmíru Černé palice je vlastně plnohodnotné pokračování druhé knihy, takže kdyby někdo náhodou chtěl Sherlocka Frankensteina vynechat, nevynechávejte ho. Byla by to děsná škoda. Pravda, to nejdůležitější o Sherlockovi a o Zlatušce už jsme věděli, ale neměli jsme ponětí, co k tomu vedlo a hlavně... Hlavně bychom bez téhle knihy přišli o obrovské množství úžasných postav, z nichž některé se jen mihnou a některé poznáme víc, ale každá z nich (opravdu každá) by si zasloužila svoji knihu. Včetně asistenta Sherlocka Frankensteina, který se přirozeně jmenuje Igor Watson. Strašně rád bych si přečetl třeba o té skvadře hrdinů z druhé světové války (Jezdec bez koně, který má laso jako Wonder Woman...) a stejně tak bych chtěl víc poznávat Cthu-Loise, Mektoplazmáka a Mechanického Mínotaura.... Obzvlášť tihle tři mají velmi tragické a zároveň pro fandy komiksů velmi zábavné příběhy, které se tu v pár bublinách podařilo podat až nečekaně působivě. Jak je to možné? No protože Jeff Lemire a David Rubín jsou chlapíci. Nejspíš trochu šílení, ale pořád chlapíci.

Autorovy další knížky

Jeff Lemire
kanadská, 1976
2019  90%Essex County
2021  87%Potápěč
2019  91%Rváč
2017  87%Tajemství počátků
2019  83%Thanos se vrací

Kniha Sherlock Frankenstein a Legie zla je v

Přečtených46x
Doporučených2x
Knihotéce37x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x