Plukovník Bizár: Parazmatek

Plukovník Bizár: Parazmatek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515164/bmid_plukovnik-bizar-parazmatek-Jij-515164.jpg 4 15 5

Potrhlý vesmírný dobrodruh, plukovník René Bizár, opouští farmu Černá palice a vydává se na podivnou cestu vesmírem a časem za něčím, co už dávno zapomněl, přičemž v sázce je jeho zdraví rozum i život.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Colonel Weird: Cosmagog , 2021


více info...

Přidat komentář

Norri
23.12.2023 3 z 5

Parazmatek Příhodný název. Tahle kniha vám dá pocítit velikost Bizárova šílenství, ale to je všechno. Nic víc. Nic co bychom neviděli už dříve. Miluju kresbu Tylera Crooka a ta je to jediné, co se mi na této knize líbilo. Je škoda, že zde ta úžasná kresba nevypráví skutečný příběh.

RaptoR
03.10.2023 4 z 5

Pro mě trochu zklamání, byť na Lemirovu vlnu nálad jsem naladěný perfektně. Možná jsem měl jen přílišná očekávání po dechberoucím Andromedovi. Celek zde navíc nakopává úchvatný Tyler Crook. Bylo by ode mě ovšem nespravedlivé kdybych tvrdil, že Parazmatek je "jen" dalším spin-offem vhdoným maximálně ke kompletaci Hammerversa. Jeff Lemire nám všem totiž ukáže, že jsme opravdu zapomněli na nejdůležitější Bizárovu součást, jejíž prázdné místo dělá z Reného jen bezcílně se motajícího staříka. Tak co? Víte již o co se jedná?
Více v recenzích


fvalek
24.09.2023 5 z 5

K tomuhle dílu, spin-offu, sequelu... jsem přistupoval docela bez očekávání a přišlo mi, že na Bizárovi není úplně co řešit, nebo to naopak nemůže být vůbec nic pěkného a logického. No a opak je pravdou. Příběh to byl opravdu hezký. Celá ta všečasovost byla dost originální a nejenže dotvářela atmosféru a postavu Bizára, ale nabízela pohled do jeho života a možnost vcítění se do něj. Celkově pochopení, proč je tak bizarní, a to se musí autorovi nechat. Během čtení jsem ho litoval, divil se, byl za něj rád apod. Takže emoce četba určitě vyvolala.

Děj je zpočátku možná příliš divoký a člověk nikdy neví, kam ho další panel zanese, ale ve finále to do sebe všechno dokonale zapadne. No a finále je po přečtení dosavadních příběhů okolo Černé palice opravdu dojemné a vlastně mi ani nevadí ten neuzavřený konec, který volá po dalších dobrodružstvích, nebo možná po konci, kdo ví. :)

Lenka.Vílka
07.08.2023 5 z 5

Málokdy po dočtení knihy u mě nastane moment, že nevím, jak zformulovat myšlenky. Tahle kniha je totiž kousek, který je strašně těžké uchopit a popsat slovy. A uvědomuji si, že ne každý z ní bude nadšený. Ale kdo z ní bude nadšený? Ten kdo má doma oltáříček s podobiznou Jeffa Lemira a nosí mu obětiny? Takže pro mě. Děkuji :) jako pokaždé :)

DennisMoore
04.08.2023 5 z 5

Plukovník Bizár mě napoprvé bavil a děsně dojal. Napodruhé, které následovalo bezprostředně poté, mě bavil ještě víc, protože jsem si díky tomu, co už jsem věděl, užíval kromě Lemirova vtahujícího vypravěčství i jeho mazanost. A zase jsem se děsně dojal. Protože tahle kniha je prostě krásná. A chytrá. A díky Tyleru Crookovi samosebou zase i úchvatně nakreslená.

Štítky knihy

plukovníci

Autorovy další knížky

Jeff Lemire
kanadská, 1976
2019  90%Essex County
2021  87%Potápěč
2019  91%Rváč
2017  87%Tajemství počátků
2019  83%Thanos se vrací

Kniha Plukovník Bizár: Parazmatek je v

Přečtených17x
Knihotéce17x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x