Tak blízko

Tak blízko https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518017/bmid_tak-blizko-Mee-518017.jpg 3 21 8

Blacklist série

1. díl >

Všem se věřit nedá. Můžete ale některé z nich důvěřovat? Vdovec Kane Black nikdy na svou zesnulou manželku Lily nezapomněl, až jednoho dne spatří ženu, jež oplývá krásou jeho mrtvé lásky. Odvede ji do svého bytu, kde ji střeží jako oko v hlavě. Jeho matka si jde tvrdě za svým. Obává se, že „Lily“ má nad synem příliš velkou moc. Jeho švagrová se stala obětí podvodu a zrady, jež v ní probudily vražednou touhu po pomstě. Tři ženy spoutané tajemstvím a jeden muž. Kane je po letech konečně opět šťastný a udělá cokoli, aby to tak zůstalo.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

So Close , 2023


více info...

Přidat komentář

cukrovka
17.03.2024 4 z 5

Dvě třetiny knihy jsem se přemlouvala ke čtení. Vzahy v rodině byli strašné. Každý intrikoval, nenáviděl a měl svá tajemství. Nikoho jsem si nemohla oblíbit. Závěr mě ale zaujal a doufám, že v druhém díle se dozvíme všechna tajemství.

P3_tis
15.02.2024 2 z 5

Přidám se k ostatním, ze mi tady autorčin styl psaní vůbec neseděl. Říkala jsem si, že se nenechám odradit recenzemi, protože sérii Crossfire zbožňuju, ale toto se opravdu nepovedlo.
V příběhu jsem se ztrácela, postavu Lily jsem vůbec nepochopila a postavy Amy a Aliyi mi přišly naprosto zbytečné.


katasokolov
22.12.2023 2 z 5

2/5*

Vítejte na psychárně!

Autorka prý zkouší nový styl psaní - mně tedy opravdu nesedl !
Velice rozpačité, odosobněné, vždy po pár stránkách skáčeme mezi postavami, nesledujeme dění samotné, ale myšlenkové pochody jednotlivých protagonistů. Vše je zmatené, což byl asi účel, ale po x stránkách nedostanete ani drobeček či náznak pravdy/vysvětlení.


Pořád dokola čteme to samé. Celá rodina se nenávidí a chtějí se navzájem buď ojet, nebo zničit. Na finále dorazí i mafie. Na každé druhé stránce narazíme na slovo šukxx.

Jako nezlobte se na mě, ale S. Day nemohla být u psaní tohoto dílka střízlivá, stejně jako Amy, když se v knize objevila. Motanice, divná stylistika, žádný promyšlený děj. Byla to asi snaha o jakýsi erotický thriller, které frčely v 90. letech minulého století, ale velice nepovedená.


Druhý díl pořizovat nebudu a autorku píšu na seznam “nikdy více".

havrmoni
09.12.2023 3 z 5

Zoufale jsem se prokousávala víc jak polovinou knihy. Každý manipuluje každým. Až mi z toho šla hlava kolem. Když už se to zdálo zajímavější a jasnější, tak bum a je konec. Teď zoufale potřebuju další díl, protože chci vědět co bude dál.

221B
04.12.2023 1 z 5

Tuto knihu jsem si půjčila, protože na obalu bylo napsáno SVĚŽÍ GOTICKÝ ROMÁN, což jsem si nedovedla představit.
Zjevně ani autorka, leč v popisu přirození a co s nimi provádět, je poměrně vynalezavá. (Možná tam jsou skryté ty gotické vertikály)

kristy.books
19.11.2023 4 z 5

Táto autorka nie je u nás neznáma, v češtine vyšlo už jej viacero kníh, no ja som doposiaľ žiadnu nečítala, takže som na túto novinku bola dosť zvedavá. Poviem vám, bola to poriadna jazda! Autorka sa so mnou pekne pohrala a miestami som si už nebola ani istá, ako sa vlastne volám. Od začiatku sa príbeh niesol v takej tajomnej a temnej atmosfére a keď už som si myslela, že tomu všetkému prichádzam na kĺb, autorka ma hneď vyviedla z omylu a všetko ešte viac zamotala. Občas som mala pocit, že mi z tých všetkých tajomstiev a zvratov praskne hlava.

Rodina, s ktorou sa tú stretávame, nebola obyčajnou rodinou. Bola plná intríg, manipulácie, klamstiev, zatajovania, závisti, nenávisti, bolesti, ale v určitom zmysle aj lásky.

Lily, manželka, ktorá ,,vstala z mŕtvych", vo mne vyvolávala množstvo otázok. Kde bola posledných 6 rokov? Naozaj si niektoré veci nepamätá, či to všetko len predstiera? Aké sú jej zámery? A hlavne - je Lily naozaj Lily? K jej záhadnosti ešte prispieval fakt, že kapitoly z jej pohľadu boli písané takým štýlom, akoby sa prihovárala svojmu manželovi, čo je celkom netradičné.

Jej vzťah s Kaneom bol tiež celkom záhadný. To, že medzi nimi bola silná príťažlivosť a iskrenie, sa nedá poprieť. Rovnako verím tomu, že jeden druhého ľúbili. No opäť sa udiali určité veci, ktoré ma prinútili pochybovať o ich skutočných zámeroch.

Amy bývalá kedysi úspešnou ženou, ktorá vybudovala vlastnú firmu a tešila sa z úspechu. Keď sa však dostala do rodiny, začalo to s ňou ísť dolu vodou. Stratila kontrolu nad firmou, so svokrou si neustále idú po krku, s manželom to tiež nie je ideálne, holduje alkoholu je nešťastne zamilovaná do svojho švagra a až chorobne sa chce podobať svojej švagrinej. Pri zvrate (ohľadom tejto postavy) v poslednej štvrtine som zostala stáť s otvorenými ústami. Veľmi som zvedavá, ako sa to celé v ďalšej časti vysvetlí.

Aliyah, matka a svokra, bola poriadna sviňa a manipulátorka. Pre svoj úspech bola ochotná ísť aj cez mŕtvoly či obetovať vlastné deti. Pekne mi dvíhala tlak.

Nesmiem zabudnúť ani na Witteho, Kaneovho komorníka... hoci, neviem, či to je to správne pomenovanie, pretože toho robil oveľa viac. Bol Kaneovou pravou rukou a dokázal vybaviť aj nemožné. Svojho pána si obľúbil a bol ochotný brániť ho zubami-nechtami. Myslím, že táto postava ešte zamieša kartami.

Koniec je síce viac-menej uzavretý, ale ja mám aj tak asi milión otázok, na ktoré potrebujem dostať odpovede. Dúfam, že druhý diel mi všetko objasní. Snáď sa ho dočkáme čo najskôr.

Jita160
13.11.2023 5 z 5

Tato spisovatelka vyniká v erotických knížkách ,protože ona do nich dává všechno co vás naprosto pohltí a ještě něco navíc. Její série Crossfire zatím za mě nic nepřekonalo.
Hážé nám pozvolna drobky ,napíná nás jako kšandy, dráždí sexuálními scénami a nechá si nás něco myslet, ale vzápětí už vše jinak.
Kniha je psaná s více pohledů a tak díky tomu můžeme nahlédnout do více hlav a udělat si lepší pohled na jejich myšlenkové pochody a důvody jejich činnů.
Pojďte prožít naprosto boží příběh o velké ztrátě, znovunalezení ,bolesti , ,zradě ,odvaze,touze a hlavně o velké spalující lásce.
ROZHODNĚ DOPORUČUJI!!!!!

evineckY
08.11.2023 5 z 5

„Jsme to ale pár,
ve své podstatě
zlomený, avšak
spoutaný touhou
a smrtí.“
– Lily

Naprostá pecka !!!!!
Miluji, že v dalších knihách jsou naši známí - Crossfír :-)
Sylvia Day mě nemůže zklamat a nemůžu se dočkat pokračování.

Slova autorky:
Postavám v Tak blízko nedá spát mnoho věcí: například jejich dřívější rozhodnutí, charakterové vady i duševní nemoc.
Hluboce je ovlivnila Rebecca de Winter.
Román Rebecca od Daphne du Maurier ve mně zanechal hluboký obdiv k
nedokonalým ženám a tomu, jak manželství může lidi ovlivnit,
ať v dobrém slova smyslu, nebo i zlověstně.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Sylvia Day
americká, 1973
2012  79%Obnažená
2013  82%Spoutaná
2013  81%Nezkrotná
2015  78%Nenasytná
2014  52%Očarovaná

Kniha Tak blízko je v

Právě čtených3x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce98x
Chystám se číst75x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x